Vegetáriánus ételek

Káposztafasírt

Káposztafasírt

Hozzávalók
1 fej
lila káposzta
(1 kg/fej)
só, bors
4 ek
étolaj
2 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
1 tk
őrölt kömény
1 tk
őrölt borókabogyó
2 tk
kristálycukor
1 csokor
petrezselyem
2 db
tojás
1 db
citrom héja
kb. 100 g zsemlemorzsa
kb. 250 ml étolaj a sütéshez
A tálaláshoz
2 adag
burgonyapüré

Elkészítés

A káposztát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, egy tálba téve lesózzuk és 10 percet állni hagyjuk, hogy kiengedje a levét. Közben egy serpenyőben, közepesen magas hőmérsékleten megpirítjuk az olajon a finomra vágott vörös- és fokhagymát kb. 5 perc alatt. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a köménnyel és a borókabogyóval, majd félrehúzzuk. 

A káposztának kinyomkodjuk a levét, amennyire csak tudjuk, és hozzákeverjük a lepirított hagymákat, a cukrot, a finomra vágott petrezselymet, a tojásokat és a citrom lereszelt héját. A zsemlemorzsával beállítjuk a megfelelő fasírtállagot (nekem 50 g elegendő volt hozzá), hogy formázható masszát kapjunk, és 10 percet pihentetjük. 

Serpenyőben felmelegítjük a bő olajat közepesen magas hőmérsékletre. A pihentetett masszából 10 db kb. 90 g-os pogácsát formázunk, amiket megforgatunk a maradék zsemlemorzsában és oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük. Burgonyapürével tálalva tökéletes vega főétel, de főzelékekhez is választhatjuk feltétként, sőt hidegen vendégváró falatkának is megteszi egy jó kis mártogatóssal. 

kaposztafasirt
Káposztafasírt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc
  • Pihentetési idő: 15 perc

Nem kell, hogy a fasírt unalmas legyen! Mutatunk pár ötletet arra az esetre, ha feldobnád az ebédet:

Sajttal töltött fasírt

Karfiolfasírt

Vegán babfasírt

www.streetkitchen.hu

Elsőre furán hangzik szerintem, meg talán másodikra is... viszont miután megkóstoltad, nálad is ott lesz a kedvenc vega fasírtok között, ez biztos!

pictogram

Vega

Hozzávalók

10 darabhoz
1 fej
lila káposzta
(1 kg/fej)
só, bors
4 ek
étolaj
2 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
1 tk
őrölt kömény
1 tk
őrölt borókabogyó
2 tk
kristálycukor
1 csokor
petrezselyem
2 db
tojás
1 db
citrom héja
kb. 100 g zsemlemorzsa
kb. 250 ml étolaj a sütéshez
A tálaláshoz
2 adag
burgonyapüré

A káposztát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, egy tálba téve lesózzuk és 10 percet állni hagyjuk, hogy kiengedje a levét. Közben egy serpenyőben, közepesen magas hőmérsékleten megpirítjuk az olajon a finomra vágott vörös- és fokhagymát kb. 5 perc alatt. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a köménnyel és a borókabogyóval, majd félrehúzzuk. 

A káposztának kinyomkodjuk a levét, amennyire csak tudjuk, és hozzákeverjük a lepirított hagymákat, a cukrot, a finomra vágott petrezselymet, a tojásokat és a citrom lereszelt héját. A zsemlemorzsával beállítjuk a megfelelő fasírtállagot (nekem 50 g elegendő volt hozzá), hogy formázható masszát kapjunk, és 10 percet pihentetjük. 

Serpenyőben felmelegítjük a bő olajat közepesen magas hőmérsékletre. A pihentetett masszából 10 db kb. 90 g-os pogácsát formázunk, amiket megforgatunk a maradék zsemlemorzsában és oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük. Burgonyapürével tálalva tökéletes vega főétel, de főzelékekhez is választhatjuk feltétként, sőt hidegen vendégváró falatkának is megteszi egy jó kis mártogatóssal. 

kaposztafasirt
Káposztafasírt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc
  • Pihentetési idő: 15 perc

Nem kell, hogy a fasírt unalmas legyen! Mutatunk pár ötletet arra az esetre, ha feldobnád az ebédet:

Sajttal töltött fasírt

Karfiolfasírt

Vegán babfasírt

Ha tetszett a Káposztafasírt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept