Tészták

Káposztáscvekedli

Káposztás cvekedli
kaposztas-cvekedli

Hozzávalók
1 fej
vöröshagyma
(150 g/fej)
80 g
vaj
1 fej
fehér káposzta
(kb. 800 g/fej)
2 ek
kristálycukor
400 g
fodros kockatészta
frissen őrölt fekete bors
(ízlés szerint)
A tálaláshoz
bors
a tetejére: porcukor
(vagy kristálycukor ízlés szerint)

Elkészítés
  1. A hagymát finomra aprítjuk, és egy nagyobb serpenyőben, a vajon üvegesre pároljuk.

  2. Közben a káposztát lereszeljük, megsózzuk, majd állni hagyjuk, hogy levet eresszen.  

  3. Mikor a hagyma szépen megpirult, rászórjuk a cukrot, karamellizáljuk, majd beleforgatjuk a kinyomkodott káposztát. 

  4. Lassú-közepes lángon addig pároljuk, amíg megpirul és puha lesz.

  5. Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd a káposztával összeforgatjuk. Végül jó sok borssal ízesítjük, és frissen tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz
A Villámgyors receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Egy klasszik káposztás cvekedlit még egy klasszik káposztás tészta sem ver. :) Vagy mégis? Vagy mégsem? Vagy mégis…?

A káposztás cvekedli nem véletlenül retró kedvenc: pár hozzávalóból készül, mégis laktató, olcsó és brutálisan finom. A siker titka a jól lepirított, enyhén karamellizált káposzta és a megfelelő állagúra főzött fodros kockatészta. A recept lépései egyszerűek, így kezdők is bátran nekiállhatnak! A végeredmény pedig garantáltan megéri a csupán félórás befektetést. :)

Hozzávalók

4 fő részére
1 fej
vöröshagyma
(150 g/fej)
80 g
vaj
1 fej
fehér káposzta
(kb. 800 g/fej)
2 ek
kristálycukor
400 g
fodros kockatészta
frissen őrölt fekete bors
(ízlés szerint)
A tálaláshoz
bors
a tetejére: porcukor
(vagy kristálycukor ízlés szerint)

Elkészítés

  1. A hagymát finomra aprítjuk, és egy nagyobb serpenyőben, a vajon üvegesre pároljuk.

  2. Közben a káposztát lereszeljük, megsózzuk, majd állni hagyjuk, hogy levet eresszen.  

  3. Mikor a hagyma szépen megpirult, rászórjuk a cukrot, karamellizáljuk, majd beleforgatjuk a kinyomkodott káposztát. 

  4. Lassú-közepes lángon addig pároljuk, amíg megpirul és puha lesz.

  5. Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd a káposztával összeforgatjuk. Végül jó sok borssal ízesítjük, és frissen tálaljuk.

kaposztas-cvekedli-3
Káposztás cvekedli (Fotó: Street Kitchen)

Tipp: Ha valaki édesen szereti, porcukorral vagy kristálycukorral bőven megszórva fogyaszthatja.

Ez a nosztalgikus, otthonos ízvilágú tésztaétel főfogásként is megállja a helyét, de sokan köretként szeretik tálalni, például valamilyen szaftos hús mellé. És a nagy kérdés: te sósan vagy inkább porcukorral meghintve eszed szívesebben? :)

Ha bejött a káposztás cvekedli vagy csak szereted az egyszerű, de ütős retró ízeket, ezeket a recepteket is imádni fogod:

Krumplis tészta házi tésztából

A tökéletes rántott csirkemell

A legfinomabb paprikás krumpli

Ha tetszett a káposztás cvekedli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése