Zsírt melegítünk egy lábasban. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, a babérlevelet és közepes hőfokon 7 percig dinszteljük.
Hozzáadjuk az apró kockákra vágott paprikát és paradicsomot, majd további 2 perc pirítás után a 3-4 cm-es darabokra vágott krumplit és a 0,5 cm-es karikákra vágott kolbászt is.
Közepesen erős hőfokon 3 percig pirítjuk, majd ízesítjük a daráltpaprika-krémmel, a fűszerpaprikával, a köménnyel, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a vízzel és közepes hőfokon addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul.
Hozzáadjuk a karikákra vágott virslit és a burgonyapehellyel beállítjuk a szaft sűrűségét. 2 percig még főzzük, hogy a virsli is átmelegedjen, aztán lekapcsoljuk a tűzhelyet. Friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.
Alegfinomabbpaprikáskrumpli
A paprikás krumpli különösen közel áll a szívemhez, hiszen ez volt az első „komolyabbnak” mondható étel, amit egyedül készítettem. De ha nem ez lett volna, akkor is közel állna, mert egy nagyon elterjedt, igazi magyaros egytálétel, amit nem lehet nem szeretni.
A legfinomabb paprikás krumpli recept birtokában már semmi rossz nem jöhet, nem igaz? :D Vagy ha mégis, csak készítsétek el ezt a magyaros komfortkaját, és máris jobb színben látjátok majd a világot.
Hozzávalók
A tálaláshoz
Elkészítés
Zsírt melegítünk egy lábasban. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, a babérlevelet és közepes hőfokon 7 percig dinszteljük.
Hozzáadjuk az apró kockákra vágott paprikát és paradicsomot, majd további 2 perc pirítás után a 3-4 cm-es darabokra vágott krumplit és a 0,5 cm-es karikákra vágott kolbászt is.
Közepesen erős hőfokon 3 percig pirítjuk, majd ízesítjük a daráltpaprika-krémmel, a fűszerpaprikával, a köménnyel, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a vízzel és közepes hőfokon addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul.
Hozzáadjuk a karikákra vágott virslit és a burgonyapehellyel beállítjuk a szaft sűrűségét. 2 percig még főzzük, hogy a virsli is átmelegedjen, aztán lekapcsoljuk a tűzhelyet. Friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.

Elkészítési idő: 1 óra
A paprikás krumpli a magyar vidéki konyha esszenciája: egyszerű, kiadós és tele van szeretettel. Kenyérrel tunkolva, savanyúsággal tálalva stabilan hozza a gyerekkor ízeit. Ez az étel nemcsak jóllakat, hanem generációkat köt össze az asztal körül.
A hagyományos paprikás krumpli csak a kezdet, van még a tarsolyunkban pár verhetetlen magyaros kajarecept, nézzétek csak:
Ha tetszett a legfinomabb paprikás krumpli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



