Street food

Káposztáslángos

Káposztás lángos

Hozzávalók
A pirított káposztához
1.2 kg
káposzta
60 ml
olaj
3 ek
cukor
só, bors
A tésztához
500 ml
langyos víz
50 g
élesztő
1 tk
cukor
1 kg
kenyérliszt
1 tk
350 g
pirított káposzta
bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
tejföl
maradék pirított káposzta

Elkészítés

A káposztát negyedbe vágjuk, eltávolítjuk a torzsáját és lereszeljük. Egy lábasban felhevítjük az olajat, megszórjuk a cukorral, és amikor kevergetés nélkül borostyánszínűre karamellizálódott, rádobjuk a lereszelt káposztát, és sokszor átforgatva alaposan megpirítjuk, amíg jelentősen összeesik, barnás színt és pirult illatot kap. Sózzuk, alaposan megborsozzuk, és félretesszük. 

Káposztás lángos

A tésztához a langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és megvárjuk, amíg felfut. Közben egy üstbe mérjük a lisztet, a sót és a 350 g pirított káposztát. Az üstbe öntjük a felfuttatott élesztős vizet, és bedagasztjuk a tésztát. Letakarjuk egy konyharuhával, és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Mikor megkelt, óvatosan átgyúrjuk, majd lisztezett felületre borítjuk, és kb. 10 részre osztjuk. Olajos kézzel vékony, kör alakúra nyújtjuk őket, és bő, forró (170-180 fokos) olajban mindkét oldalukat pár perc alatt megsütjük. Tejföllel és a maradék pirított káposztával tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

A világ legjobb étele (tényleg komolyan gondolom… na jó, az egyik legjobb!), amit akár nyáron, akár télen az emberek 90%-a imád enni! Ez a verzió káposztával van turbózva, amitől még finomabb lesz, pláne, hogy nem csak a tésztában, hanem a lángosok tetején is van 1-1 adag belőle! ;)

Hozzávalók

10 darab lángoshoz
A pirított káposztához
1.2 kg
káposzta
60 ml
olaj
3 ek
cukor
só, bors
A tésztához
500 ml
langyos víz
50 g
élesztő
1 tk
cukor
1 kg
kenyérliszt
1 tk
350 g
pirított káposzta
bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
tejföl
maradék pirított káposzta

A káposztát negyedbe vágjuk, eltávolítjuk a torzsáját és lereszeljük. Egy lábasban felhevítjük az olajat, megszórjuk a cukorral, és amikor kevergetés nélkül borostyánszínűre karamellizálódott, rádobjuk a lereszelt káposztát, és sokszor átforgatva alaposan megpirítjuk, amíg jelentősen összeesik, barnás színt és pirult illatot kap. Sózzuk, alaposan megborsozzuk, és félretesszük. 

Káposztás lángos

A tésztához a langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és megvárjuk, amíg felfut. Közben egy üstbe mérjük a lisztet, a sót és a 350 g pirított káposztát. Az üstbe öntjük a felfuttatott élesztős vizet, és bedagasztjuk a tésztát. Letakarjuk egy konyharuhával, és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Mikor megkelt, óvatosan átgyúrjuk, majd lisztezett felületre borítjuk, és kb. 10 részre osztjuk. Olajos kézzel vékony, kör alakúra nyújtjuk őket, és bő, forró (170-180 fokos) olajban mindkét oldalukat pár perc alatt megsütjük. Tejföllel és a maradék pirított káposztával tálaljuk.

Ha tetszett a Káposztás lángos receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept