A káposztát negyedbe vágjuk, eltávolítjuk a torzsáját és lereszeljük. Egy lábasban felhevítjük az olajat, megszórjuk a cukorral, és amikor kevergetés nélkül borostyánszínűre karamellizálódott, rádobjuk a lereszelt káposztát, és sokszor átforgatva alaposan megpirítjuk, amíg jelentősen összeesik, barnás színt és pirult illatot kap. Sózzuk, alaposan megborsozzuk, és félretesszük.

A tésztához a langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és megvárjuk, amíg felfut. Közben egy üstbe mérjük a lisztet, a sót és a 350 g pirított káposztát. Az üstbe öntjük a felfuttatott élesztős vizet, és bedagasztjuk a tésztát. Letakarjuk egy konyharuhával, és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Mikor megkelt, óvatosan átgyúrjuk, majd lisztezett felületre borítjuk, és kb. 10 részre osztjuk. Olajos kézzel vékony, kör alakúra nyújtjuk őket, és bő, forró (170-180 fokos) olajban mindkét oldalukat pár perc alatt megsütjük. Tejföllel és a maradék pirított káposztával tálaljuk.