A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a sárgarépát kis kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük, a karfiolt pedig kicsi rózsákra szedjük. A hagymákat az olajon üvegesre pirítjuk, majd további 4 percig pirítjuk a répakockákkal is. Ezután mehet hozzá a karfiol és a gomba. Pár perc pirítás után hozzáadjuk a paradicsomkonzervet és a passatát. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint reszelünk hozzá szerecsendiót, és belerakjuk a kakukkfüvet, valamint az apróra vágott petrezselymet is. Kb. 10 percig főzzük az alapot.
Közben megtisztítjuk a burgonyákat, és kis kockákra vágva, forró, sós vízben megfőzzük őket. Mikor megpuhultak, hozzáadjuk a vajat, a reszelt parmezánt, a sót, a borsot, az apróra vágott rozmaringot, bazsalikomot és a fenyőmagot, és burgonyatörővel áttörjük. A sütőtál aljára rakjuk a zöldséges alapot, erre pedig rákenjük a burgonyapürét. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Felvágás előtt picit hagyjuk hűlni, hogy szebben lehessen szeletelni.
