Vegetáriánus ételek

Karfiolos-zöldfűszerespásztorpite

Karfiolos-zöld fűszeres pásztorpite

Hozzávalók
120 g
vaj
A paradicsomos alaphoz
2 ek
olaj
2 fej
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
400 g
darabos paradicsomkonzerv
100 g
passata
400 g
csiperke
2 szál
sárgarépa
1
kisebb fej karfiol
bors
szerecsendió
1 tk
kakukkfű
1 kis csokor
petrezselyem
A burgonyás réteghez
1
rozmaring ág
1 kis csokor
bazsalikom
3
nagy burgonya
bors
50 g
parmezán
1 kis marék
fenyőmag

Elkészítés

A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a sárgarépát kis kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük, a karfiolt pedig kicsi rózsákra szedjük. A hagymákat az olajon üvegesre pirítjuk, majd további 4 percig pirítjuk a répakockákkal is. Ezután mehet hozzá a karfiol és a gomba. Pár perc pirítás után hozzáadjuk a paradicsomkonzervet és a passatát. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint reszelünk hozzá szerecsendiót, és belerakjuk a kakukkfüvet, valamint az apróra vágott petrezselymet is. Kb. 10 percig főzzük az alapot. 

Közben megtisztítjuk a burgonyákat, és kis kockákra vágva, forró, sós vízben megfőzzük őket. Mikor megpuhultak, hozzáadjuk a vajat, a reszelt parmezánt, a sót, a borsot, az apróra vágott rozmaringot, bazsalikomot és a fenyőmagot, és burgonyatörővel áttörjük. A sütőtál aljára rakjuk a zöldséges alapot, erre pedig rákenjük a burgonyapürét. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Felvágás előtt picit hagyjuk hűlni, hogy szebben lehessen szeletelni.

www.streetkitchen.hu

Persze a pásztorpite sokak szerint akkor az igazi, ha hús is van benne, de szerintem egyáltalán nem igényel ez a sokféle zöldségből összerakott, paradicsomos alap plusz a zöld fűszeres, krémes burgonya semmiféle húst. Csodálatos, így, ahogy van. :)

Hozzávalók

1 26x16 cm-es tepsihez:
120 g
vaj
A paradicsomos alaphoz
2 ek
olaj
2 fej
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
400 g
darabos paradicsomkonzerv
100 g
passata
400 g
csiperke
2 szál
sárgarépa
1
kisebb fej karfiol
bors
szerecsendió
1 tk
kakukkfű
1 kis csokor
petrezselyem
A burgonyás réteghez
1
rozmaring ág
1 kis csokor
bazsalikom
3
nagy burgonya
bors
50 g
parmezán
1 kis marék
fenyőmag

A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a sárgarépát kis kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük, a karfiolt pedig kicsi rózsákra szedjük. A hagymákat az olajon üvegesre pirítjuk, majd további 4 percig pirítjuk a répakockákkal is. Ezután mehet hozzá a karfiol és a gomba. Pár perc pirítás után hozzáadjuk a paradicsomkonzervet és a passatát. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint reszelünk hozzá szerecsendiót, és belerakjuk a kakukkfüvet, valamint az apróra vágott petrezselymet is. Kb. 10 percig főzzük az alapot. 

Közben megtisztítjuk a burgonyákat, és kis kockákra vágva, forró, sós vízben megfőzzük őket. Mikor megpuhultak, hozzáadjuk a vajat, a reszelt parmezánt, a sót, a borsot, az apróra vágott rozmaringot, bazsalikomot és a fenyőmagot, és burgonyatörővel áttörjük. A sütőtál aljára rakjuk a zöldséges alapot, erre pedig rákenjük a burgonyapürét. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Felvágás előtt picit hagyjuk hűlni, hogy szebben lehessen szeletelni.

Ha tetszett a Karfiolos-zöld fűszeres pásztorpite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept