A kávés banánkenyérhez a vajat a tojással és a barna cukorral habosra keverjük. A banánokat egy aprítóban vagy villával krémesre dolgozzuk, és a tojásos-vajas keverékhez adjuk. A sütőport összekeverjük a sóval, a fahéjjal, a citromhéjjal és a liszttel, majd az egészet a tojásos keverékhez adjuk, valamint belekeverjük a kávét és a durvára vágott mandulát is.
Sütőpapírral bélelt formába simítjuk a masszát, és 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Mikor kihűlt, a krémhez kihabosítjuk a mascarponét és a krémsajtot, majd belekeverjük a porcukrot és a vaníliát, és a süti tetejére kenjük a krémet. Megszórjuk instant kávéval, és néhány darab banánchipsszel díszítjük.

- Előkészítési idő: 25 perc
- Sütési idő: 40 perc
- Hűtési idő: 60 perc
Imádjuk a banános desszerteket! Mutatjuk a legizgibbeket:
Csokis-mogyoróvajas banánszeletek rántva