Fantasztikus desszertek

Kávésbanánkenyér

Kávés banánkenyér

Hozzávalók
2 db
tojás
180 g
barna cukor
3 db
érett banán
(kb. 320 g)
12 g
sütőpor
1 csipet
1 mk
őrölt fahéj
1 db
citrom reszelt héja
300 g
liszt
220 ml
presszókávé
1 marék
mandula
(kb. 25 g)
A krémhez
250 g
mascarpone
125 g
krémsajt
50 g
porcukor
1 mk
vaníliaesszencia
A díszítéshez
1 mk
instant kávé
néhány szelet banánchips
120 g
vaj

Elkészítés

A kávés banánkenyérhez a vajat a tojással és a barna cukorral habosra keverjük. A banánokat egy aprítóban vagy villával krémesre dolgozzuk, és a tojásos-vajas keverékhez adjuk. A sütőport összekeverjük a sóval, a fahéjjal, a citromhéjjal és a liszttel, majd az egészet a tojásos keverékhez adjuk, valamint belekeverjük a kávét és a durvára vágott mandulát is.

Sütőpapírral bélelt formába simítjuk a masszát, és 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Mikor kihűlt, a krémhez kihabosítjuk a mascarponét és a krémsajtot, majd belekeverjük a porcukrot és a vaníliát, és a süti tetejére kenjük a krémet. Megszórjuk instant kávéval, és néhány darab banánchipsszel díszítjük.

kaves-banankenyer
Kávés banánkenyér (Fotó: Erdőháti Áron)
  • Előkészítési idő: 25 perc
  • Sütési idő: 40 perc
  • Hűtési idő: 60 perc

Imádjuk a banános desszerteket! Mutatjuk a legizgibbeket:

Csokis-mogyoróvajas banánszeletek rántva

Házi banánpuding rumos csokiszósszal nyakon öntve

Karamellizált banán vaníliás mascarponekrémmel

www.streetkitchen.hu

Gyors, finom, és akár a túlérett banánok menedékhelye is lehet ez a desszert, ugyanis minél érettebb a banán, annál intenzívebb íze lesz a sütinek.

Hozzávalók

1 12 x 30 cm-es sütőformához
2 db
tojás
180 g
barna cukor
3 db
érett banán
(kb. 320 g)
12 g
sütőpor
1 csipet
1 mk
őrölt fahéj
1 db
citrom reszelt héja
300 g
liszt
220 ml
presszókávé
1 marék
mandula
(kb. 25 g)
A krémhez
250 g
mascarpone
125 g
krémsajt
50 g
porcukor
1 mk
vaníliaesszencia
A díszítéshez
1 mk
instant kávé
néhány szelet banánchips
120 g
vaj

A kávés banánkenyérhez a vajat a tojással és a barna cukorral habosra keverjük. A banánokat egy aprítóban vagy villával krémesre dolgozzuk, és a tojásos-vajas keverékhez adjuk. A sütőport összekeverjük a sóval, a fahéjjal, a citromhéjjal és a liszttel, majd az egészet a tojásos keverékhez adjuk, valamint belekeverjük a kávét és a durvára vágott mandulát is.

Sütőpapírral bélelt formába simítjuk a masszát, és 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Mikor kihűlt, a krémhez kihabosítjuk a mascarponét és a krémsajtot, majd belekeverjük a porcukrot és a vaníliát, és a süti tetejére kenjük a krémet. Megszórjuk instant kávéval, és néhány darab banánchipsszel díszítjük.

kaves-banankenyer
Kávés banánkenyér (Fotó: Erdőháti Áron)
  • Előkészítési idő: 25 perc
  • Sütési idő: 40 perc
  • Hűtési idő: 60 perc

Imádjuk a banános desszerteket! Mutatjuk a legizgibbeket:

Csokis-mogyoróvajas banánszeletek rántva

Házi banánpuding rumos csokiszósszal nyakon öntve

Karamellizált banán vaníliás mascarponekrémmel

Ha tetszett a Kávés banánkenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept