A pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, és sűrű pudingot főzünk belőle, majd hagyjuk kihűlni. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a fixálót, és a két krémet egy spatulával összeforgatjuk.
A tepsi aljára rakunk egy réteg kekszet, erre jöhet a krém fele, egy újabb réteg keksz, végül a maradék krém, és egy réteg keksszel zárjuk a sort. Felolvasztjuk a csokit a tejszínnel, majd lekenjük vele a sütit. Egy napra a hűtőbe tesszük, másnap kockákra vágva tálaljuk.
Kekszes krémes (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 30 perc
Hűtés: 60 perc + 24 óra
A krémesekre általánosan jellemző, hogy nem túl bonyolult elkészíteni, viszont általában várni kell rá, amíg összeérnek az ízek.
Erre a sütire megéri várni. Aki az extrán krémes, vaníliás sütiket szereti, annak kötelező ezt egyszer elkészíteni. Ráadásul még sütni sem kell!
Hozzávalók
1 20x20 cm-es tepsihez
A krémhez
2 csomag
vaníliás pudingpor
150 g
cukor
800 ml
tej
300 ml
cukrozatlan habtejszín
1 csomag
habfixáló
Az összeállításhoz
20 - 30 db
négyzet alakú háztartási keksz
200 g
étcsoki
100 ml
cukrozatlan habtejszín
A pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, és sűrű pudingot főzünk belőle, majd hagyjuk kihűlni. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a fixálót, és a két krémet egy spatulával összeforgatjuk.
A tepsi aljára rakunk egy réteg kekszet, erre jöhet a krém fele, egy újabb réteg keksz, végül a maradék krém, és egy réteg keksszel zárjuk a sort. Felolvasztjuk a csokit a tejszínnel, majd lekenjük vele a sütit. Egy napra a hűtőbe tesszük, másnap kockákra vágva tálaljuk.
Kekszes krémes (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 30 perc
Hűtés: 60 perc + 24 óra
A krémesekre általánosan jellemző, hogy nem túl bonyolult elkészíteni, viszont általában várni kell rá, amíg összeérnek az ízek.
Ha tetszett a Kekszes krémes receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!