Őszi receptek

Kelbimbókrémlevespirítottbaconnel

Kelbimbókrémleves pirított baconnel
Kelbimbókrémleves pirított baconnel (fagyasztott kelbimbóból)

Hozzávalók
500 g
fagyasztott kelbimbó
1 ek
vaj
1 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
bors
1 csipet
szerecsendió
700 ml
zöldségalaplé
150 ml
főzőtejszín
100 g
bacon
1 ek
olívaolaj

Elkészítés
  1. A fagyasztott kelbimbót előzőleg kiolvaszthatjuk, vagy közvetlenül a főzéshez használhatjuk. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a kelbimbót. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, és felöntjük a zöldségalaplével.

  2. Felforraljuk, majd közepes lángon 15-20 percig főzzük, amíg a kelbimbó teljesen megpuhul.

  3. Ezután botmixerrel simára pürésítjük, és belekeverjük a tejszínt, majd még 2-3 percig melegítjük.

  4. A szeletelt bacont nagyobb kockákra vágjuk, egy serpenyőben, olívaolajon ropogósra sütjük, majd lecsöpögtetjük. Tálaláskor a leves tetejére szórjuk.


www.streetkitchen.hu

Gondoltad volna, hogy a kelbimbó lehet a konyha titkos sztárja? Itt van ez a krémes, egy zöld csoda, ami olyan sima, hogy még a legmakacsabb zöldségutáló is elismerően csettintene. És hogy ne legyen túl unalmas a buli, a ropogós bacon minden kanálba becsempészi a „már megérte felkelni a kanapé sarkából” érzést.

A kelbimbóval sokan szkeptikusak, de ez a krémleves garantáltan megváltoztatja a róla alkotott képet. A fagyasztott verzióval is tökéletesen működik, gyorsan elkészül, és a selymes, fűszeres alaphoz a pirított bacon adja meg azt az extrát, amitől tényleg minden kanál egy újabb “na jó, ez tényleg finom” élmény lesz. Krémes, zöld és nagyon komfortos – ez a kelbimbókrémleves pirított baconnel.

Hozzávalók

4 főre
500 g
fagyasztott kelbimbó
1 ek
vaj
1 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
bors
1 csipet
szerecsendió
700 ml
zöldségalaplé
150 ml
főzőtejszín
100 g
bacon
1 ek
olívaolaj

Elkészítés

  1. A fagyasztott kelbimbót előzőleg kiolvaszthatjuk, vagy közvetlenül a főzéshez használhatjuk. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a kelbimbót. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, és felöntjük a zöldségalaplével.

  2. Felforraljuk, majd közepes lángon 15-20 percig főzzük, amíg a kelbimbó teljesen megpuhul.

  3. Ezután botmixerrel simára pürésítjük, és belekeverjük a tejszínt, majd még 2-3 percig melegítjük.

  4. A szeletelt bacont nagyobb kockákra vágjuk, egy serpenyőben, olívaolajon ropogósra sütjük, majd lecsöpögtetjük. Tálaláskor a leves tetejére szórjuk.


Ez a kelbimbókrémleves tökéletes választás egy hűvös napra – laktató, de nem nehéz, és még azok is repetáznak belőle, akik korábban ódzkodtak ettől az apró zöldségtől. Egy szelet friss kenyérrel vagy krutonnal teljes értékű fogás lehet, amit simán felírhatsz a heti menübe is.

Kelbimbókrémleves pirított baconnel (fagyasztott kelbimbóból)
Kelbimbókrémleves pirított baconnel (fagyasztott kelbimbóból) (Fotó: Street Kitchen)

Még több őszi recept, ami legalább olyan jó, mint a kelbimbókrémleves pirított baconnel:

Vegán őszi zöldségcurry

Sütőtökös rétes

Tejfölös őszi zöldségleves

Ha tetszett a kelbimbókrémleves pirított baconnel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése