Pékség

Kelesztésnélkülipogácsa

Kelesztés nélküli pogácsa

Hozzávalók
250 ml
tej
1 mk
kristálycukor
25 g
élesztő
520 g
finomliszt
190 ml
étolaj
1.5 tk
50 g
vaj
150 g
reszelt sajt
A tetejére
1
tojás a kenéshez
100 g
reszelt sajt

Elkészítés

A kelesztés nélküli pogácsa első lépéseként a tejet meglangyosítjuk, majd beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk 10 percet, hogy felfusson.

A lisztet egy tálba mérjük, hozzáadjuk az olajat, sót, puha vajat és a reszelt sajtot, majd ráöntjük az élesztős tejet és kb. 5 perc alatt bedagasztjuk a tésztát.

Lisztezett felületen kb. 1,5 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, majd lekenjük a lazán felvert tojással, és megszórjuk a reszelt sajttal.

Kb. 3,5 cm-es pogácsakiszúróval, vagy egy pohár szájával kiszaggatjuk a pogácsákat, és egymástól kb. ujjnyi távolságra, sütőpapíros tepsire rakjuk őket. Betoljuk a tepsit a 175 fokra előmelegített sütőbe, és 20-23 perc alatt készre sütjük a pogácsáinkat.

kelesztes-nelkuli-pogacsa
Kelesztés nélküli pogácsa (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25-35 perc
  • Sütési idő: 2x20-23 perc

Pogirajongóknak ezeket a recepteket is kötelező elkészíteni:

Napraforgómagos pogácsa

Juhtúrós-snidlinges pogácsa

Szakállas pogácsa

www.streetkitchen.hu

A SK Outdoor támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Szerintem a “kelesztés nélküli” kifejezés az, amire mindenkinek felcsillan a szeme. Ez tényleg egy pihentetés és kelesztés nélküli pogácsa recept, aminek a végeredménye finom, puha sajtos pogi.

Hozzávalók

40 db pogácsához
250 ml
tej
1 mk
kristálycukor
25 g
élesztő
520 g
finomliszt
190 ml
étolaj
1.5 tk
50 g
vaj
150 g
reszelt sajt
A tetejére
1
tojás a kenéshez
100 g
reszelt sajt

A kelesztés nélküli pogácsa első lépéseként a tejet meglangyosítjuk, majd beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk 10 percet, hogy felfusson.

A lisztet egy tálba mérjük, hozzáadjuk az olajat, sót, puha vajat és a reszelt sajtot, majd ráöntjük az élesztős tejet és kb. 5 perc alatt bedagasztjuk a tésztát.

Lisztezett felületen kb. 1,5 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, majd lekenjük a lazán felvert tojással, és megszórjuk a reszelt sajttal.

Kb. 3,5 cm-es pogácsakiszúróval, vagy egy pohár szájával kiszaggatjuk a pogácsákat, és egymástól kb. ujjnyi távolságra, sütőpapíros tepsire rakjuk őket. Betoljuk a tepsit a 175 fokra előmelegített sütőbe, és 20-23 perc alatt készre sütjük a pogácsáinkat.

kelesztes-nelkuli-pogacsa
Kelesztés nélküli pogácsa (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25-35 perc
  • Sütési idő: 2x20-23 perc

Pogirajongóknak ezeket a recepteket is kötelező elkészíteni:

Napraforgómagos pogácsa

Juhtúrós-snidlinges pogácsa

Szakállas pogácsa

Ha tetszett a Kelesztés nélküli pogácsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept