A kelesztés nélküli pogácsa első lépéseként a tejet meglangyosítjuk, majd beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk 10 percet, hogy felfusson.
A lisztet egy tálba mérjük, hozzáadjuk az olajat, sót, puha vajat és a reszelt sajtot, majd ráöntjük az élesztős tejet és kb. 5 perc alatt bedagasztjuk a tésztát.
Lisztezett felületen kb. 1,5 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, majd lekenjük a lazán felvert tojással, és megszórjuk a reszelt sajttal.
Kb. 3,5 cm-es pogácsakiszúróval, vagy egy pohár szájával kiszaggatjuk a pogácsákat, és egymástól kb. ujjnyi távolságra, sütőpapíros tepsire rakjuk őket. Betoljuk a tepsit a 175 fokra előmelegített sütőbe, és 20-23 perc alatt készre sütjük a pogácsáinkat.

- Elkészítési idő: 25-35 perc
- Sütési idő: 2x20-23 perc