Sertéshúsos ételek

Kínaiédes-savanyúsertés

Kínai édes-savanyú sertés
Kínai édes-savanyú sertés

Hozzávalók
500 g
sertéskaraj
bors
2 ek
kukoricakeményítő
2 ek
étolaj
1 gerezd
fokhagyma
0.5 fej
vöröshagyma
(220 g/fej)
1 db
piros kaliforniai paprika
1 konzerv
konzerv kockázott ananász
(565 g-os kiszerelés)
3 ek
ketchup
2 ek
rizsecet
2 ek
cukor
1 ek
szójaszósz
1 tk
szezámolaj
A tálaláshoz
főtt jázminrizs

Elkészítés
  1. A sertéshúst kb. 2–3 cm-es kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a kukoricakeményítőben megforgatjuk, hogy minden oldala bevonódjon.

  2. Egy nagy serpenyőben vagy wokban felforrósítjuk az olajat, és a húsdarabokat aranybarnára sütjük, majd félretesszük. Ugyanabban a serpenyőben az apróra vágott fokhagymát és a vöröshagymát rövid ideig pirítjuk, hozzáadjuk a 2 cm-es kockákra vágott paprikát és az ananászt, majd pár percig pároljuk.

  3. Egy tálban összekeverjük a ketchupot, az ecetet, a cukrot, a szójaszószt és a szezámolajat, majd a serpenyőbe öntjük és felforraljuk. Visszatesszük a húst, alaposan elkeverjük, hogy minden kocka bevonódjon a szósszal, majd rottyantunk rajta még egyet és el is készültünk.

  4. Főtt rizzsel tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Mindenkinek megvan a klasszik kínai édes-savanyú, akár bolti szósz formájában, akár egy büféből, de most itt van ennek egy sertés változata is! Érdemes kipróbálni.

Az édes-savanyú sertés szósza is igazi kínai klasszikus, amit szinte mindenki kóstolt már – büfében, étteremben vagy bolti szószból. Most viszont megmutatjuk, hogyan készítheted el otthon, friss alapanyagokkal, igazi street food-hangulatban. A ropogósra pirított sertéskockák, az ananász és a paprika együtt hozzák azt az ikonikus ízvilágot, amitől ez az étel annyira szerethető.

Hozzávalók

4 főre
500 g
sertéskaraj
bors
2 ek
kukoricakeményítő
2 ek
étolaj
1 gerezd
fokhagyma
0.5 fej
vöröshagyma
(220 g/fej)
1 db
piros kaliforniai paprika
1 konzerv
konzerv kockázott ananász
(565 g-os kiszerelés)
3 ek
ketchup
2 ek
rizsecet
2 ek
cukor
1 ek
szójaszósz
1 tk
szezámolaj
A tálaláshoz
főtt jázminrizs

Elkészítés

  1. A sertéshúst kb. 2–3 cm-es kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a kukoricakeményítőben megforgatjuk, hogy minden oldala bevonódjon.

  2. Egy nagy serpenyőben vagy wokban felforrósítjuk az olajat, és a húsdarabokat aranybarnára sütjük, majd félretesszük. Ugyanabban a serpenyőben az apróra vágott fokhagymát és a vöröshagymát rövid ideig pirítjuk, hozzáadjuk a 2 cm-es kockákra vágott paprikát és az ananászt, majd pár percig pároljuk.

  3. Egy tálban összekeverjük a ketchupot, az ecetet, a cukrot, a szójaszószt és a szezámolajat, majd a serpenyőbe öntjük és felforraljuk. Visszatesszük a húst, alaposan elkeverjük, hogy minden kocka bevonódjon a szósszal, majd rottyantunk rajta még egyet és el is készültünk.

  4. Főtt rizzsel tálaljuk.

kinai-edes-savanyu-sertes-7
Kínai édes-savanyú sertés (Fotó: Street Kitchen)

Tipp: ha maradnánk a klasszikus vonalnál, nyugodtan készíthetjük csirkéből is!

Ez a kínai édes-savanyú sertés tökéletes választás, ha feldobnád a hétköznapi vacsorát egy gyors, mégis különleges fogással. A színes zöldségek, az édeskés ananász és a fűszeres szósz együtt adják azt az élményt, amiért mindenki visszatér majd a konyhába repetázni. Egy adag illatos jázminrizzsel tálalva teljes az élmény.

Hasznos tudnivalók

  • Húsvariáció: csirkével is klasszikus, de akár tofuból is elkészíthető vegetáriánus változatban.

  • Szósz: a ketchup mellett adhatsz hozzá egy kevés chilit is, ha csípősebben szereted.

  • Fenntarthatóság: ha friss ananásszal készíted, szezonban még fenntarthatóbb választás.

  • Tipp: wokban készítve gyorsabban pirulnak a zöldségek, és frissebb marad az ízük.

  • Köret: jázminrizs mellett üvegtészta vagy pirított rizs is jól passzol hozzá.

Ha szereted az ázsiai ihletésű, gyorsan elkészíthető fogásokat, ezek is biztosan elnyerik a tetszésed a kínai édes-savanyú sertés után:

Villámgyors pad thai néhány hozzávalóból

5 hozzávalós édes-savanyú csirke

Kamu teriyaki sertés

Ha tetszett a kínai édes-savanyú sertés receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése