A sertéshúst kb. 2–3 cm-es kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a kukoricakeményítőben megforgatjuk, hogy minden oldala bevonódjon.
Egy nagy serpenyőben vagy wokban felforrósítjuk az olajat, és a húsdarabokat aranybarnára sütjük, majd félretesszük. Ugyanabban a serpenyőben az apróra vágott fokhagymát és a vöröshagymát rövid ideig pirítjuk, hozzáadjuk a 2 cm-es kockákra vágott paprikát és az ananászt, majd pár percig pároljuk.
Egy tálban összekeverjük a ketchupot, az ecetet, a cukrot, a szójaszószt és a szezámolajat, majd a serpenyőbe öntjük és felforraljuk. Visszatesszük a húst, alaposan elkeverjük, hogy minden kocka bevonódjon a szósszal, majd rottyantunk rajta még egyet és el is készültünk.
Főtt rizzsel tálaljuk.
Kínaiédes-savanyúsertés
Mindenkinek megvan a klasszik kínai édes-savanyú, akár bolti szósz formájában, akár egy büféből, de most itt van ennek egy sertés változata is! Érdemes kipróbálni.
Az édes-savanyú sertés szósza is igazi kínai klasszikus, amit szinte mindenki kóstolt már – büfében, étteremben vagy bolti szószból. Most viszont megmutatjuk, hogyan készítheted el otthon, friss alapanyagokkal, igazi street food-hangulatban. A ropogósra pirított sertéskockák, az ananász és a paprika együtt hozzák azt az ikonikus ízvilágot, amitől ez az étel annyira szerethető.
Hozzávalók
A tálaláshoz
Elkészítés
A sertéshúst kb. 2–3 cm-es kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a kukoricakeményítőben megforgatjuk, hogy minden oldala bevonódjon.
Egy nagy serpenyőben vagy wokban felforrósítjuk az olajat, és a húsdarabokat aranybarnára sütjük, majd félretesszük. Ugyanabban a serpenyőben az apróra vágott fokhagymát és a vöröshagymát rövid ideig pirítjuk, hozzáadjuk a 2 cm-es kockákra vágott paprikát és az ananászt, majd pár percig pároljuk.
Egy tálban összekeverjük a ketchupot, az ecetet, a cukrot, a szójaszószt és a szezámolajat, majd a serpenyőbe öntjük és felforraljuk. Visszatesszük a húst, alaposan elkeverjük, hogy minden kocka bevonódjon a szósszal, majd rottyantunk rajta még egyet és el is készültünk.
Főtt rizzsel tálaljuk.

Tipp: ha maradnánk a klasszikus vonalnál, nyugodtan készíthetjük csirkéből is!
Ez a kínai édes-savanyú sertés tökéletes választás, ha feldobnád a hétköznapi vacsorát egy gyors, mégis különleges fogással. A színes zöldségek, az édeskés ananász és a fűszeres szósz együtt adják azt az élményt, amiért mindenki visszatér majd a konyhába repetázni. Egy adag illatos jázminrizzsel tálalva teljes az élmény.
Hasznos tudnivalók
Húsvariáció: csirkével is klasszikus, de akár tofuból is elkészíthető vegetáriánus változatban.
Szósz: a ketchup mellett adhatsz hozzá egy kevés chilit is, ha csípősebben szereted.
Fenntarthatóság: ha friss ananásszal készíted, szezonban még fenntarthatóbb választás.
Tipp: wokban készítve gyorsabban pirulnak a zöldségek, és frissebb marad az ízük.
Köret: jázminrizs mellett üvegtészta vagy pirított rizs is jól passzol hozzá.
Ha szereted az ázsiai ihletésű, gyorsan elkészíthető fogásokat, ezek is biztosan elnyerik a tetszésed a kínai édes-savanyú sertés után:
Villámgyors pad thai néhány hozzávalóból
Ha tetszett a kínai édes-savanyú sertés receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



