Ázsiai kaják

Kínaigombaleves

Kínai gombaleves

Hozzávalók
3 ek
étolaj
1 szál
sárgarépa
(100 g/szál)
1 szál
póréhagyma
(kb. 150 g/szál)
4 gerezd
fokhagyma
250 g
barna csiperke
250 g
shimeji gomba
100 g
shiitake gomba
1.2 l
zöldségalaplé
3 ek
szójaszósz
1 tk
chilipor
2 tk
étkezési keményítő
0.5 db
lime leve
0.5 csokor
koriander
A tálaláshoz
0.5 csokor
koriander
0.5 db
lime

Elkészítés

A kínai gombaleves első lépéseként egy lábasban olajat hevítünk, beledobjuk a vékony csíkokra vágott répát, a szintén vékonyan felkarikázott póréhagymát és a szeletelt fokhagymát, és alaposan lepirítjuk. Ezután mehetnek hozzá a gombák: a csiperkét felcikkezzük, a shimeji gombának az alját levágjuk és „szálaira” szedjük, a shiitakét pedig egészben adjuk hozzá. Ezekkel együtt további 5 percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével, a szójaszósszal és mehet bele a chilipor is. Természetesen a csípősségi szint rátok van bízva, aki nem szereti annyira, annak mehet bele kevesebb, de ha valami igazán csípősre vágysz, nyugodtan emeld meg a mennyiséget.

8 percig főzzük közepes lángon, majd kikeverjük a keményítőt egy kevés vízzel, a levesbe öntjük, elkeverjük és közepes lángon még 5 percig főzzük. A keményítőnek köszönhetően a leves kissé besűrűsödik, és olyan állaga lesz, mint a jól ismert ázsiai büfés leveseknek. Ezután belekeverjük a lime kifacsart levét és az aprított koriandert, és még 2 percig főzzük. Tányérokba szedjük, majd friss korianderrel és lime-cikkekkel tálaljuk.

Kínai gombaleves recept
Kínai gombaleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 40 perc

Ha nem tudsz beteleni a keleti ízvilágú levesekkel, akkor ezek is tetszeni fognak:

Ázsiai zöldségleves

Házi szejtán maláj laksa levessel

Házi wonton leves

www.streetkitchen.hu

Annyira imádom az ilyen leveseket! Pikk-pakk elkészül, semmi flancolás, csak rengeteg zöldség és karakteres ízek.

Hozzávalók

4 főre
3 ek
étolaj
1 szál
sárgarépa
(100 g/szál)
1 szál
póréhagyma
(kb. 150 g/szál)
4 gerezd
fokhagyma
250 g
barna csiperke
250 g
shimeji gomba
100 g
shiitake gomba
1.2 l
zöldségalaplé
3 ek
szójaszósz
1 tk
chilipor
2 tk
étkezési keményítő
0.5 db
lime leve
0.5 csokor
koriander
A tálaláshoz
0.5 csokor
koriander
0.5 db
lime

A kínai gombaleves első lépéseként egy lábasban olajat hevítünk, beledobjuk a vékony csíkokra vágott répát, a szintén vékonyan felkarikázott póréhagymát és a szeletelt fokhagymát, és alaposan lepirítjuk. Ezután mehetnek hozzá a gombák: a csiperkét felcikkezzük, a shimeji gombának az alját levágjuk és „szálaira” szedjük, a shiitakét pedig egészben adjuk hozzá. Ezekkel együtt további 5 percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével, a szójaszósszal és mehet bele a chilipor is. Természetesen a csípősségi szint rátok van bízva, aki nem szereti annyira, annak mehet bele kevesebb, de ha valami igazán csípősre vágysz, nyugodtan emeld meg a mennyiséget.

8 percig főzzük közepes lángon, majd kikeverjük a keményítőt egy kevés vízzel, a levesbe öntjük, elkeverjük és közepes lángon még 5 percig főzzük. A keményítőnek köszönhetően a leves kissé besűrűsödik, és olyan állaga lesz, mint a jól ismert ázsiai büfés leveseknek. Ezután belekeverjük a lime kifacsart levét és az aprított koriandert, és még 2 percig főzzük. Tányérokba szedjük, majd friss korianderrel és lime-cikkekkel tálaljuk.

Kínai gombaleves recept
Kínai gombaleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 40 perc

Ha nem tudsz beteleni a keleti ízvilágú levesekkel, akkor ezek is tetszeni fognak:

Ázsiai zöldségleves

Házi szejtán maláj laksa levessel

Házi wonton leves

Ha tetszett a kínai gombaleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése