Fantasztikus desszertek

Klasszikuscannoli

Klasszikus cannoli

Hozzávalók
A tésztához
260 g
liszt
1 tk
kakaópor
60 g
puha vaj
1 db
tojás
60 ml
marsala bor
2 ek
porcukor
1 csipet
bő olaj a sütéshez
fél db tojás a kenéshez
A krémhez
500 g
ricotta
120 g
porcukor
80 g
étcsoki
100 g
tisztított pisztácia

Elkészítés

A cannoli tésztájához a hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd fóliába csomagoljuk, és hűtőbe rakjuk 30 percre. A pihentetés után kettévágjuk, az egyik felét becsomagoljuk, a másikat kicsit kinyújtjuk, majd tésztanyújtón 1,5-2 mm vastagra nyújtjuk. Az első fokozat után érdemes 1-2 alkalommal áthajtogatni a tésztát, és újra áttolni az 1-es fokozaton, így még szebb textúrájú, könnyebben nyújtható lesz. 

A kinyújtott tésztalapok széleit egyenesre vágjuk, majd 10-12 db négyzetet vágunk belőle. Átlósan fordítjuk őket, az egyik sarkukat lekenjük kevés tojással és rátekerjük kis fémhengerekre (pl. sajtos roló henger). Bő, 160 fokos olajba dobjuk őket, és pár perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha ropogós, aranybarna és szép hólyagos a felszíne, majd még mikor langyos, lehúzzuk a hengerről őket.

A krémhez a ricottát egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a porcukrot. Apróra vágjuk az étcsokit, ezt is a krémbe keverjük, majd habzsákba kenjük, és betöltjük a kihűlt tésztákba. A pisztáciát durvára vágjuk, és megszórjuk vele a sütik mindkét végét.

klasszikus canolli
Klasszikus cannoli

További olasz sütireceptekért csapjatok le a nyári magazinra ITT!

Ezeket is nézd meg:

Ropogós édesség Szicíliából: cannoli

Klasszikus farsangi fánk

www.streetkitchen.hu

A cannoli eredetileg Szicíliából származó édesség, de bármerre jártok Olaszországban, a cukrászdákban megtaláljátok. Kétség sem fér hozzá, hogy népszerűsége annak köszönhető, hogy nagyon finom. Ropogós, olajban sült tészta, édes ricottakrémmel, kevés csokival és pisztáciával - egyszerűen mennyei!

Hozzávalók

24 darabhoz
A tésztához
260 g
liszt
1 tk
kakaópor
60 g
puha vaj
1 db
tojás
60 ml
marsala bor
2 ek
porcukor
1 csipet
bő olaj a sütéshez
fél db tojás a kenéshez
A krémhez
500 g
ricotta
120 g
porcukor
80 g
étcsoki
100 g
tisztított pisztácia

A cannoli tésztájához a hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd fóliába csomagoljuk, és hűtőbe rakjuk 30 percre. A pihentetés után kettévágjuk, az egyik felét becsomagoljuk, a másikat kicsit kinyújtjuk, majd tésztanyújtón 1,5-2 mm vastagra nyújtjuk. Az első fokozat után érdemes 1-2 alkalommal áthajtogatni a tésztát, és újra áttolni az 1-es fokozaton, így még szebb textúrájú, könnyebben nyújtható lesz. 

A kinyújtott tésztalapok széleit egyenesre vágjuk, majd 10-12 db négyzetet vágunk belőle. Átlósan fordítjuk őket, az egyik sarkukat lekenjük kevés tojással és rátekerjük kis fémhengerekre (pl. sajtos roló henger). Bő, 160 fokos olajba dobjuk őket, és pár perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha ropogós, aranybarna és szép hólyagos a felszíne, majd még mikor langyos, lehúzzuk a hengerről őket.

A krémhez a ricottát egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a porcukrot. Apróra vágjuk az étcsokit, ezt is a krémbe keverjük, majd habzsákba kenjük, és betöltjük a kihűlt tésztákba. A pisztáciát durvára vágjuk, és megszórjuk vele a sütik mindkét végét.

klasszikus canolli
Klasszikus cannoli

További olasz sütireceptekért csapjatok le a nyári magazinra ITT!

Ezeket is nézd meg:

Ropogós édesség Szicíliából: cannoli

Klasszikus farsangi fánk

Ha tetszett a Klasszikus cannoli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept