Egyszerű levesek

Kolbászoskarfiolkrémleves

Kolbászos karfiolkrémleves

Hozzávalók
150 ml
habtejszín
1 ek
vaj
A leveshez
30 ml
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 fej
karfiol
(kb. 700 g)
1.2 l
zöldségalaplé
1 csipet
őrölt szerecsendió
A kolbászmorzsához
100 g
füstölt kolbász

Elkészítés

A kolbászos karfiolkrémleves elkészítéséhez olajat melegítünk egy lábasban és hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a szeletekre vágott fokhagymát, és 3-4 perc alatt megdinszteljük. Hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt és erős fokozaton 2 percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével. Amikor forr, ízesítjük sóval, szerecsendióval és kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Egy botmixer segítségével krémesre turmixoljuk a levest. Hozzáadjuk a tejszínt, a vajat, egyet forralunk rajta és lekapcsoljuk a tűzhelyet.

A kolbászmorzsához vékony karikákra vágjuk a kolbászt és egy közepesen forró serpenyőben lassan kisütjük a zsírját. Konyhai papírtörlőre szedjük a megsült kolbászokat, leitatjuk róla a felesleges zsírt, hagyjuk megszáradni, majd egy aprítógépbe tesszük és morzsásra zúzzuk. A tányérokba szedett leves tetejére kanalazzuk és megcsorgatjuk a serpenyőben visszamaradt kolbászzsírral.

kolbaszos-karfiolkremleves-2 (1)
Kolbászos karfiolkrémleves (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 30 perc

A hűvös évszakokban mindenki imádja a forró, meleg leveseket. Jöhet még több lágy krémleves?

Almás zellerkrémleves sokmagvas-gyömbéres sült zellerkockákkal

Kukorica-krémleves, ahogy Zsolti szereti

Air fryerben sült sütőtökből pikáns krémleves

www.streetkitchen.hu

Karfiolkrémlevest sokféleképp lehet készíteni, variálni. Ez egy igazi basic verzió, amivel nem kell sokat bíbelődni, a végeredmény mégis magáért beszél majd.

Hozzávalók

4 főre
150 ml
habtejszín
1 ek
vaj
A leveshez
30 ml
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 fej
karfiol
(kb. 700 g)
1.2 l
zöldségalaplé
1 csipet
őrölt szerecsendió
A kolbászmorzsához
100 g
füstölt kolbász

A kolbászos karfiolkrémleves elkészítéséhez olajat melegítünk egy lábasban és hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a szeletekre vágott fokhagymát, és 3-4 perc alatt megdinszteljük. Hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt és erős fokozaton 2 percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével. Amikor forr, ízesítjük sóval, szerecsendióval és kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Egy botmixer segítségével krémesre turmixoljuk a levest. Hozzáadjuk a tejszínt, a vajat, egyet forralunk rajta és lekapcsoljuk a tűzhelyet.

A kolbászmorzsához vékony karikákra vágjuk a kolbászt és egy közepesen forró serpenyőben lassan kisütjük a zsírját. Konyhai papírtörlőre szedjük a megsült kolbászokat, leitatjuk róla a felesleges zsírt, hagyjuk megszáradni, majd egy aprítógépbe tesszük és morzsásra zúzzuk. A tányérokba szedett leves tetejére kanalazzuk és megcsorgatjuk a serpenyőben visszamaradt kolbászzsírral.

kolbaszos-karfiolkremleves-2 (1)
Kolbászos karfiolkrémleves (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 30 perc

A hűvös évszakokban mindenki imádja a forró, meleg leveseket. Jöhet még több lágy krémleves?

Almás zellerkrémleves sokmagvas-gyömbéres sült zellerkockákkal

Kukorica-krémleves, ahogy Zsolti szereti

Air fryerben sült sütőtökből pikáns krémleves

Ha tetszett a Kolbászos karfiolkrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept