Első lépésként leöblítjük a konjac tésztát. Ezután forrásban lévő vízbe dobjuk fél percre, majd leszűrjük.
A lila hagymát félkarikákra vágjuk, a kaliforniai paprikát pedig felcsíkozzuk.
A csirkemellet 3 cm-es kockákra vágjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk.
A szójaszószt, a mirint és az osztrigaszószt egy keverőtálban alaposan összekeverjük.
Egy nagy serpenyőben vagy wokban felforrósítjuk az olajat, majd rádobjuk a csirkét, és 2-3 perc alatt fehéredésig pirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a lila hagymát, és 1-2 perc után mehet rá a kaliforniai paprika is. Együtt pirítjuk az egészet, úgy, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak, de kapjanak egy kis színt is.
Jöhet rá a már összekevert szójás ízesítőnk. Az egészet alaposan átforgatjuk, és néhány perc alatt összefőzzük, hogy a szósz kicsit besűrűsödjön, a hús pedig teljesen átsüljön.
Végül hozzáadjuk a konjac tésztát, alaposan összeforgatjuk a szósszal és a zöldségekkel, majd még 1-2 percig együtt pirítjuk, hogy minden íz összeérjen.
Tálaláskor megszórjuk frissen aprított korianderrel.
Konjactésztacsirkemellel
Ezzel a recepttel villámgyorsan elkészíthetsz egy egészséges és ízletes fogást. A konjac tészta könnyed, a csirkemell pedig fehérjében gazdag, így tökéletes választás egy gyors és laktató ebédhez vagy vacsorához.
Ha unod a megszokott tésztás kajákat, de mégsem mondanál le a tésztázás élményéről, a konjac tészta csirkemellel lesz az új kedvenced! Ebben a receptben a könnyű, semleges ízű tészta egy umamiban gazdag, ázsiai stílusú csirkés-zöldséges keverékkel találkozik, és együtt valami egészen új szintre lépnek.
Hozzávalók
A tálaláshoz
Elkészítés
Első lépésként leöblítjük a konjac tésztát. Ezután forrásban lévő vízbe dobjuk fél percre, majd leszűrjük.
A lila hagymát félkarikákra vágjuk, a kaliforniai paprikát pedig felcsíkozzuk.
A csirkemellet 3 cm-es kockákra vágjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk.
A szójaszószt, a mirint és az osztrigaszószt egy keverőtálban alaposan összekeverjük.
Egy nagy serpenyőben vagy wokban felforrósítjuk az olajat, majd rádobjuk a csirkét, és 2-3 perc alatt fehéredésig pirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a lila hagymát, és 1-2 perc után mehet rá a kaliforniai paprika is. Együtt pirítjuk az egészet, úgy, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak, de kapjanak egy kis színt is.
Jöhet rá a már összekevert szójás ízesítőnk. Az egészet alaposan átforgatjuk, és néhány perc alatt összefőzzük, hogy a szósz kicsit besűrűsödjön, a hús pedig teljesen átsüljön.
Végül hozzáadjuk a konjac tésztát, alaposan összeforgatjuk a szósszal és a zöldségekkel, majd még 1-2 percig együtt pirítjuk, hogy minden íz összeérjen.
Tálaláskor megszórjuk frissen aprított korianderrel.

Tipp: ez a recept a gyors, magas hőfokú pirításról szól. Nem szabad félni a hőtől, de figyelni kell arra, hogy ne égjenek le a hozzávalók.
Ha még extrábbra vágysz, szórhatsz rá pirított szezámmagot is. Ez egy gyors, mégis ízekben gazdag recept, ami bármikor jól jön!
Ha bejött ez a gyors, keleti hangulatú fogás, ezeket is próbáld ki – mind villámgyors, tele van ízzel, és szuper hétköznapi megoldás lehet!
Villámgyors pad thai néhány hozzávalóból
Felturbózott szecsuáni csirke bolti szószból
Zöldséges-chilis udon
Ha tetszett a Konjac tészta csirkemellel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!