Fantasztikus desszertek

Kossuth-kifli

Kossuth-kifli

Hozzávalók
4 db
tojás
180 g
cukor
200 g
szoba-hőmérsékletű vaj
1 db
citrom
1 csomag
vaníliás cukor
1 csipet
100 g
rétesliszt
100 g
liszt
0.5 csomag
sütőpor
1 marék
mandula vagy dió

Elkészítés

A Kossuth-kifli tésztájához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. A cukrot kihabosítjuk a vajjal, majd mehet bele a tojássárgája, a citrom reszelt héja, a citrom felének a leve, a vaníliás cukor és a só. A liszteket összekeverjük a sütőporral, majd belekeverjük a sárgájás részbe. Hozzáforgatjuk a fehérjehab egyik felét, ezzel fellazítjuk a masszát, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehab másik felét is. 

Egy kb. 20 x 27 cm-es, sütőpapírral bélelt formába öntjük a tésztát, megszórjuk a durvára darált vagy apróra vágott dióval vagy mandulával, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

Hagyjuk kihűlni, majd kivesszük a formából, és kb. 7-8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval félhold alakúra szaggatjuk a piskótát, majd megszórjuk porcukorral.

Kossuth-kifli

Ezek a sütireceptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

Narancsos-olívaolajos piskóta

Gesztenyés-meggyes dobálós süti

Lusta asszony rétese

www.streetkitchen.hu

Az egyik legjobb kevert süti ez a Kossuth-kifli. A puha, vajas, citromos, piskótaszerű süti, egy adag porcukorral megszórva tökéletes társa lesz a délutáni kávénak vagy teának. :) Még Kossuth Lajos is nagyon szerette.

Hozzávalók

1 darab kb. 20 x 27 cm-es tepsihez
4 db
tojás
180 g
cukor
200 g
szoba-hőmérsékletű vaj
1 db
citrom
1 csomag
vaníliás cukor
1 csipet
100 g
rétesliszt
100 g
liszt
0.5 csomag
sütőpor
1 marék
mandula vagy dió

A Kossuth-kifli tésztájához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. A cukrot kihabosítjuk a vajjal, majd mehet bele a tojássárgája, a citrom reszelt héja, a citrom felének a leve, a vaníliás cukor és a só. A liszteket összekeverjük a sütőporral, majd belekeverjük a sárgájás részbe. Hozzáforgatjuk a fehérjehab egyik felét, ezzel fellazítjuk a masszát, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehab másik felét is. 

Egy kb. 20 x 27 cm-es, sütőpapírral bélelt formába öntjük a tésztát, megszórjuk a durvára darált vagy apróra vágott dióval vagy mandulával, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

Hagyjuk kihűlni, majd kivesszük a formából, és kb. 7-8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval félhold alakúra szaggatjuk a piskótát, majd megszórjuk porcukorral.

Kossuth-kifli

Ezek a sütireceptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

Narancsos-olívaolajos piskóta

Gesztenyés-meggyes dobálós süti

Lusta asszony rétese

Ha tetszett a Kossuth-kifli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept