Street Kitchen

Krumplispogácsamaradékkrumplipüréből

Krumplis pogácsa maradék krumplipüréből

Hozzávalók
80 ml
tej
20 g
élesztő
1 tk
cukor
300 g
liszt
1 tk
250 g
krumplipüré
80 g
vaj
1 db
tojás
60 g
tejföl
A kenéshez
1 db
tojás

Elkészítés

A krumplis pogácsa maradék krumplipüréből elkészítéséhez a tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és beleszórjuk a cukrot. Közben egy nagyobb tálba mérjük az összes többi hozzávalót. A felfuttatott élesztős tejet a többi hozzávalóhoz öntjük, majd átdolgozzuk a tésztát. Fontos, hogy kézzel, és ne túl sokáig dolgozzunk vele, mert könnyen nyúlóssá válhat a burgonya keményítőtartalmától. 

Mikor összeállt a tészta, lisztezett felületen kb. 1,5 cm vastagra nyújtjuk, és tetszőleges méretű kiszúróval (én 4 cm-eset használtam) kiszaggatjuk a pogácsákat, amiket sütőpapíros tepsire helyezünk. 20 percet hagyjuk őket pihenni, majd lekenjünk a tetejüket lazán felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 20 percre.

krumplis pogácsa maradék krumplipüréből

Előkészítési idő: 40 perc
Sütési idő: 20 perc
Összesen: 60 perc

Még több pogácsa:

Teljes kiőrlésű sajtos pogácsa
Tepertős pogácsa
Szalámis pogácsa

www.streetkitchen.hu

A Fenntartható receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Ha maradt egy kis krumplipüré, de a mellé sütött hús már elfogyott, akkor készítsetek belőle szuperpuha pogácsát! ;)

Hozzávalók

25 - 30 darabhoz
80 ml
tej
20 g
élesztő
1 tk
cukor
300 g
liszt
1 tk
250 g
krumplipüré
80 g
vaj
1 db
tojás
60 g
tejföl
A kenéshez
1 db
tojás

A krumplis pogácsa maradék krumplipüréből elkészítéséhez a tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és beleszórjuk a cukrot. Közben egy nagyobb tálba mérjük az összes többi hozzávalót. A felfuttatott élesztős tejet a többi hozzávalóhoz öntjük, majd átdolgozzuk a tésztát. Fontos, hogy kézzel, és ne túl sokáig dolgozzunk vele, mert könnyen nyúlóssá válhat a burgonya keményítőtartalmától. 

Mikor összeállt a tészta, lisztezett felületen kb. 1,5 cm vastagra nyújtjuk, és tetszőleges méretű kiszúróval (én 4 cm-eset használtam) kiszaggatjuk a pogácsákat, amiket sütőpapíros tepsire helyezünk. 20 percet hagyjuk őket pihenni, majd lekenjünk a tetejüket lazán felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 20 percre.

krumplis pogácsa maradék krumplipüréből

Előkészítési idő: 40 perc
Sütési idő: 20 perc
Összesen: 60 perc

Még több pogácsa:

Teljes kiőrlésű sajtos pogácsa
Tepertős pogácsa
Szalámis pogácsa

Ha tetszett a Krumplis pogácsa maradék krumplipüréből receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept