Vegetáriánus ételek

Kukoricáspolentafűszerespadlizsánraguval

Kukoricás polenta fűszeres padlizsánraguval

Hozzávalók
30 g
vaj
só, bors
A tálaláshoz
A polentához
1 konzerv
kukorica
2 ek
olaj
1 tk
kakukkfű
500 ml
zöldségalaplé
600 ml
tej
200 g
kukoricadara
só, bors
30 g
parmezán
A raguhoz
2 db
padlizsán
(nagyobb)
olívaolaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 szál
répa
(kisebb)
0.5 db
hegyes erős paprika
2 tk
füstölt paprika
1 tk
őrölt koriander
1 tk
őrölt kömény
1 tk
cayenne-bors
2 db
babérlevél
1 csipet
fahéj
200 ml
zöldségalaplé
1 konzerv
darabolt paradicsom
1 konzerv
csicseriborsó
1 csokor
friss menta
1 csokor
friss petrezselyem
néhány evőkanál labneh vagy natúr joghurt

Elkészítés

A padlizsánokat csíkosan megpucoljuk, közepes kockákra vágjuk, és egy serpenyőben egy kevés olajon, magas hőmérsékleten 2-3 perc alatt kicsit megpirítjuk. Egy öntöttvas edényben, vagy bármi olyan magas falúban, ami sütőbe tehető, 4 evőkanál olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, répát és a hegyes erős paprikát. Sózzuk, borsozzuk, és a friss fűszerek kivételével megszórjuk a többivel. Beleöntjük az alaplevet és a darabolt paradicsomot, és ha felforrt, mehet bele a padlizsán és a csicseriborsó. Elkeverjük, lefedjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük. Ezután levesszük a fedőt, 230 fokra kapcsolunk, és további 10 percig sütjük.

Amíg sül, jöhet a polenta: a kukoricát jó alaposan lecsepegtetjük, és 2 ek olajon addig pirítjuk amíg egy kis színt nem kap, majd megszórjuk a kakukkfűvel. Egy másik edényben  felforraljuk az alaplevet, beleöntjük a tejet, a kukoricadarát, sózzuk, borsozzuk, és ha besűrűsödött, mehet a többi hozzávaló is, a kukoricával együtt. Ha kész a ragu, megszórjuk a friss felaprított fűszerekkel, egy kevés labneht vagy joghurtot teszünk rá, és a polentával tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Nincs is jobb elkészítési módja (a sütés után természetesen) a fűszeres raguban sütésnek. A fűszerek és az előpirítás segítenek abban, hogy ne legyen uncsi ez a kaja sem.

Hozzávalók

4 - 6 főre
30 g
vaj
só, bors
A tálaláshoz
A polentához
1 konzerv
kukorica
2 ek
olaj
1 tk
kakukkfű
500 ml
zöldségalaplé
600 ml
tej
200 g
kukoricadara
só, bors
30 g
parmezán
A raguhoz
2 db
padlizsán
(nagyobb)
olívaolaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 szál
répa
(kisebb)
0.5 db
hegyes erős paprika
2 tk
füstölt paprika
1 tk
őrölt koriander
1 tk
őrölt kömény
1 tk
cayenne-bors
2 db
babérlevél
1 csipet
fahéj
200 ml
zöldségalaplé
1 konzerv
darabolt paradicsom
1 konzerv
csicseriborsó
1 csokor
friss menta
1 csokor
friss petrezselyem
néhány evőkanál labneh vagy natúr joghurt

A padlizsánokat csíkosan megpucoljuk, közepes kockákra vágjuk, és egy serpenyőben egy kevés olajon, magas hőmérsékleten 2-3 perc alatt kicsit megpirítjuk. Egy öntöttvas edényben, vagy bármi olyan magas falúban, ami sütőbe tehető, 4 evőkanál olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, répát és a hegyes erős paprikát. Sózzuk, borsozzuk, és a friss fűszerek kivételével megszórjuk a többivel. Beleöntjük az alaplevet és a darabolt paradicsomot, és ha felforrt, mehet bele a padlizsán és a csicseriborsó. Elkeverjük, lefedjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük. Ezután levesszük a fedőt, 230 fokra kapcsolunk, és további 10 percig sütjük.

Amíg sül, jöhet a polenta: a kukoricát jó alaposan lecsepegtetjük, és 2 ek olajon addig pirítjuk amíg egy kis színt nem kap, majd megszórjuk a kakukkfűvel. Egy másik edényben  felforraljuk az alaplevet, beleöntjük a tejet, a kukoricadarát, sózzuk, borsozzuk, és ha besűrűsödött, mehet a többi hozzávaló is, a kukoricával együtt. Ha kész a ragu, megszórjuk a friss felaprított fűszerekkel, egy kevés labneht vagy joghurtot teszünk rá, és a polentával tálaljuk.

Ha tetszett a Kukoricás polenta fűszeres padlizsánraguval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept