Ünnepi főfogások

KukuPaka

Kuku Paka

Hozzávalók
200 ml
tejszín
A raguhoz
4 db
csirkecombfilé
(kb. 800 g)
só, bors
2 ek
olaj
2 fej
hagyma
(kb. 300 g)
4 gerezd
fokhagyma
(kb. 80 g)
2 cm-es
gyömbér
(kb. 80 g)
2 db
piros chili
100 g
vaj
negyed tk őrölt koriandermag
fél tk őrölt kömény
1 tk
cayenne-bors
2 tk
őrölt kurkuma
2 db
paradicsom
(kb. 350 g)
200 ml
kókusztej
1 db
citrom leve
1 csokor
koriander
A rizshez
300 g
basmati rizs

Elkészítés

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, és egy erős lángon hevített serpenyőben, az olajon alaposan körbepirítjuk, majd félretesszük. A hagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a chilit egy késes aprítóban pépesre zúzzuk. Ha szükséges, egy kis vizet öntünk hozzá.

Egy mélyebb serpenyőt vagy wokot erős lángon hevítünk, majd beledobjuk a vajat, erre a hagymás pépet, és kevergetve pirítjuk. Mikor már barnás színt kap, beleszórjuk az őrölt fűszereket, és ezzel is 1-2 percig kevergetve pirítjuk, majd belekockázzuk a paradicsomot, és hagyjuk, hogy levet eresszen. Mikor már szétesősre pirul a paradicsom, felöntjük a kókusztejjel, és beletesszük a combokat. Lefedve 30 percig pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel, ízesítjük sóval, borssal és a citrom levével, majd 10 perc alatt készre főzzük.

Közben a rizst átmossuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel és egy nagy csipet sóval feltesszük főni. 15 perc után elzárjuk alatta a lángot, és 15 percre lefedve félretesszük.

A koriandert leveleire tépkedjük, megszórjuk vele a kész ragut, kínálhatunk mellé egy cikk citromot is, és a rizzsel tálaljuk.

kuku-paka
Kuku Paka
  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Pirítás: kb. 15 perc
  • Főzés: kb. 40 perc
  • Összesen: kb. 65 perc

Még több ünnepi főfogás:

Cserépedényben sült töltött káposzta

Pulykamell gravy mártással és diós sült karfiollal

Gesztenyével töltött pulykamell zöldfűszeres quinoával

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Nyugat-Afrika, Közel-Kelet és Délkelet-Ázsia ízei azért találkoznak ebben a lágy kókuszos curryben, mert az arrafelé élők is találkozgatnak néha egymással. Fúziós csirke!

Hozzávalók

4 főre
200 ml
tejszín
A raguhoz
4 db
csirkecombfilé
(kb. 800 g)
só, bors
2 ek
olaj
2 fej
hagyma
(kb. 300 g)
4 gerezd
fokhagyma
(kb. 80 g)
2 cm-es
gyömbér
(kb. 80 g)
2 db
piros chili
100 g
vaj
negyed tk őrölt koriandermag
fél tk őrölt kömény
1 tk
cayenne-bors
2 tk
őrölt kurkuma
2 db
paradicsom
(kb. 350 g)
200 ml
kókusztej
1 db
citrom leve
1 csokor
koriander
A rizshez
300 g
basmati rizs

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, és egy erős lángon hevített serpenyőben, az olajon alaposan körbepirítjuk, majd félretesszük. A hagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a chilit egy késes aprítóban pépesre zúzzuk. Ha szükséges, egy kis vizet öntünk hozzá.

Egy mélyebb serpenyőt vagy wokot erős lángon hevítünk, majd beledobjuk a vajat, erre a hagymás pépet, és kevergetve pirítjuk. Mikor már barnás színt kap, beleszórjuk az őrölt fűszereket, és ezzel is 1-2 percig kevergetve pirítjuk, majd belekockázzuk a paradicsomot, és hagyjuk, hogy levet eresszen. Mikor már szétesősre pirul a paradicsom, felöntjük a kókusztejjel, és beletesszük a combokat. Lefedve 30 percig pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel, ízesítjük sóval, borssal és a citrom levével, majd 10 perc alatt készre főzzük.

Közben a rizst átmossuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel és egy nagy csipet sóval feltesszük főni. 15 perc után elzárjuk alatta a lángot, és 15 percre lefedve félretesszük.

A koriandert leveleire tépkedjük, megszórjuk vele a kész ragut, kínálhatunk mellé egy cikk citromot is, és a rizzsel tálaljuk.

kuku-paka
Kuku Paka
  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Pirítás: kb. 15 perc
  • Főzés: kb. 40 perc
  • Összesen: kb. 65 perc

Még több ünnepi főfogás:

Cserépedényben sült töltött káposzta

Pulykamell gravy mártással és diós sült karfiollal

Gesztenyével töltött pulykamell zöldfűszeres quinoával

Ha tetszett a Kuku Paka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept