A paradicsomos káposztafőzelék elkészítéséhez egy lábast közepesen erős lángon felmelegítünk. Beleöntjük az olajat, és megpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát és fokhagymát.
Közben sózzuk, majd felöntjük kb. 50 ml vízzel.
Mikor felforrt, rászórjuk a pirospaprikát, a köményt és a borsot. Elkeverjük, most 100 ml vizet adunk hozzá, és addig forraljuk, amíg megtisztítjuk és kockára vágjuk a burgonyát. Az alapba szórjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd addig forraljuk, amíg 5-6 mm széles csíkokra szeljük a káposztát.
A káposztát is az alaphoz adjuk, elkeverjük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy éppen ellepje, majd addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Mikor puha a burgonya, hozzáadjuk a passatát (ha paradicsompürét használunk, azt keverjük ki 100 ml vízzel, és úgy adjuk hozzá). Megkóstoljuk, sózzuk, és megcukrozzuk.
Mikor újra felforrt, a lisztet kikeverjük 100 ml vízzel, és ezzel a habarással forraljuk sűrűre a főzeléket. Tálalhatunk hozzá tükörtojást, sült virslit, vagdaltat vagy akár pörköltet.
Elkészítési idő: kb. 40 perc

A főzelék mindig egy bombabiztos ötlet:
Gyömbéres babfőzelék csirkeroláddal