Kids

Laktózmentesborsókrémleves

Laktózmentes borsókrémleves

Hozzávalók
30 ml
étolaj
0.5 fej
vöröshagyma
(140 g/fej)
1 gerezd
fokhagyma
650 g
zöldborsó
500 ml
víz vagy alaplé
1 csokor
petrezselyem
150 ml
növényi tejszín

Elkészítés

A laktózmentes borsókrémleves első lépéseként az olajat felhevítjük egy lábasban. Rászórjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, és közepes hőfokon kb. 5 percig dinszteljük. Beleteszünk a lábasba 400 grammot a zöldborsóból, és közepesen erős lángon 1 perc alatt kissé átpirítjuk. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, majd amikor forr, sózzuk, és kb. 20 percig főzzük. 

Ezután egy botmixer segítségével az egészet lepürésítjük, majd egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk. Az átszűrt levest visszatesszük a főzőlapra, hozzáadjuk a megmaradt zöldborsót, és forrástól számítva még 10 percet főzzük. Felöntjük a növényi tejszínnel, egyet forralunk rajta, és lekapcsoljuk a tűzhelyet. Melegen vagy lehűtve tálaljuk.

Tipp: ha fagyasztott zöldborsóból készítitek, a főzési időt felezzétek meg, a végeredmény így is szuper lesz! 
laktozmentes-borsokremleves
Laktózmentes borsókrémleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

Még több hűsítő leves:

Kapros uborkaleves

Fetás vargányakrémleves

Hideg okroshka leves

www.streetkitchen.hu

Nemcsak az íze, de a színe miatt is imádni fogják a gyerekek ezt a frissítő krémlevest, amit nyáron a nagy melegben akár hidegen is fogyaszthatnak a lurkók, de melegen épp olyan finom.

pictogram

Laktózmentes

Hozzávalók

4 főre
30 ml
étolaj
0.5 fej
vöröshagyma
(140 g/fej)
1 gerezd
fokhagyma
650 g
zöldborsó
500 ml
víz vagy alaplé
1 csokor
petrezselyem
150 ml
növényi tejszín

A laktózmentes borsókrémleves első lépéseként az olajat felhevítjük egy lábasban. Rászórjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, és közepes hőfokon kb. 5 percig dinszteljük. Beleteszünk a lábasba 400 grammot a zöldborsóból, és közepesen erős lángon 1 perc alatt kissé átpirítjuk. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, majd amikor forr, sózzuk, és kb. 20 percig főzzük. 

Ezután egy botmixer segítségével az egészet lepürésítjük, majd egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk. Az átszűrt levest visszatesszük a főzőlapra, hozzáadjuk a megmaradt zöldborsót, és forrástól számítva még 10 percet főzzük. Felöntjük a növényi tejszínnel, egyet forralunk rajta, és lekapcsoljuk a tűzhelyet. Melegen vagy lehűtve tálaljuk.

Tipp: ha fagyasztott zöldborsóból készítitek, a főzési időt felezzétek meg, a végeredmény így is szuper lesz! 
laktozmentes-borsokremleves
Laktózmentes borsókrémleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

Még több hűsítő leves:

Kapros uborkaleves

Fetás vargányakrémleves

Hideg okroshka leves

Ha tetszett a Laktózmentes borsókrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept