A laktózmentes borsókrémleves első lépéseként az olajat felhevítjük egy lábasban. Rászórjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, és közepes hőfokon kb. 5 percig dinszteljük. Beleteszünk a lábasba 400 grammot a zöldborsóból, és közepesen erős lángon 1 perc alatt kissé átpirítjuk. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, majd amikor forr, sózzuk, és kb. 20 percig főzzük.
Ezután egy botmixer segítségével az egészet lepürésítjük, majd egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk. Az átszűrt levest visszatesszük a főzőlapra, hozzáadjuk a megmaradt zöldborsót, és forrástól számítva még 10 percet főzzük. Felöntjük a növényi tejszínnel, egyet forralunk rajta, és lekapcsoljuk a tűzhelyet. Melegen vagy lehűtve tálaljuk.
Tipp: ha fagyasztott zöldborsóból készítitek, a főzési időt felezzétek meg, a végeredmény így is szuper lesz!

- Elkészítési idő: 25 perc