Laktózmentes receptek

Laktózmentesköleskása

Laktózmentes köleskása

Hozzávalók
150 g
köles
150 ml
víz
350 ml
laktózmentes tej
1 csipet
2 ek
kristálycukor
1 rúd
egész fahéj
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
1 db
banán
2 db
kivi
1 tk
őrölt fahéj

Elkészítés

A laktózmentes köleskása egy nagyszerű reggeli, amit akár más gyümölcsökkel is elkészíthettetek. Az elkészítéséhez a kölest alaposan átmossuk (ez fontos, különben keserű lehet), majd egy lábasba tesszük a vízzel és 150 ml tejjel, és közepes hőfokon elkezdjük főzni. Amikor beszívta szinte az összes folyadékot, felöntjük a maradék tejjel, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a fahéjat és a vaníliás cukrot, majd közepes hőfokon, szinte folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a köles meg nem puhul és be nem sűrűsödik. Kivesszük belőle a fahéjat.

Tányérokba szedjük a kását, a tetejére ráhelyezzük a karikára vágott banánt és kivit, majd szitálunk rá egy kevés őrölt fahéjat is.

laktozmentes-koleskasa
Laktózmentes köleskása (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc 

Még több finom és egészséges reggeli:

Erdei gyümölcsös smoothie bowl

Brokkolis rántotta

Almás-mandulás zabkása

www.streetkitchen.hu

Igazából nem is értem, miért nem ugrott még az egekbe ennek a szuper reggelinek a népszerűsége, mikor olyan egészséges alapanyag. Mindamellett, hogy gluténmentes, erősíti az immunrendszert, antioxidánsokban gazdag, alacsony a glikémiás indexe, és még sorolhatnám. Szóval ha tehetitek, szerezzetek be egy zacskó kölest otthonra, és készítsétek el ezt a szuper kis reggelit belőle!

pictogram

Gluténmentes

pictogram

Laktózmentes

Hozzávalók

2 főre
150 g
köles
150 ml
víz
350 ml
laktózmentes tej
1 csipet
2 ek
kristálycukor
1 rúd
egész fahéj
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
1 db
banán
2 db
kivi
1 tk
őrölt fahéj

A laktózmentes köleskása egy nagyszerű reggeli, amit akár más gyümölcsökkel is elkészíthettetek. Az elkészítéséhez a kölest alaposan átmossuk (ez fontos, különben keserű lehet), majd egy lábasba tesszük a vízzel és 150 ml tejjel, és közepes hőfokon elkezdjük főzni. Amikor beszívta szinte az összes folyadékot, felöntjük a maradék tejjel, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a fahéjat és a vaníliás cukrot, majd közepes hőfokon, szinte folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a köles meg nem puhul és be nem sűrűsödik. Kivesszük belőle a fahéjat.

Tányérokba szedjük a kását, a tetejére ráhelyezzük a karikára vágott banánt és kivit, majd szitálunk rá egy kevés őrölt fahéjat is.

laktozmentes-koleskasa
Laktózmentes köleskása (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc 

Még több finom és egészséges reggeli:

Erdei gyümölcsös smoothie bowl

Brokkolis rántotta

Almás-mandulás zabkása

Ha tetszett a Laktózmentes köleskása receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept