Ha szeretnél kicsit tudatosabban étkezni, netán megszabadulni néhány karantén-kilótól a lazac salátával az egyik legjobb dolog, amit tehetsz magaddal.
A lazacfiléket sózzuk, borsozzuk, majd egy tapadásmentes serpenyőben, közepes-magas hőmérsékleten, oldalanként 3-4 perc alatt készre pirítjuk az olívaolajon. (A halak vastagságától függ, hogy mennyi idő alatt sülnek át, ha szükségesnek tartjuk, tegyük be a sütőbe pár percre, 170 fokon.)
A salátához a tökmagolajat és az ecetet összekeverjük egy csipet sóval és borssal. A lila káposztát vékony csíkokra, a főtt céklát cikkekre vágjuk, a cukkinit felszeleteljük, de előtte kikaparjuk a magját. A snidlinget kb. 10 cm-es szálakra vágjuk. A felvágott zöldségeket a bébispenóttal együtt összeforgatjuk a tökmagolajos dresszinggel.
Tálaláskor megszórjuk a salátát a pirított tökmaggal, és a hallal fogyasztjuk.
