Húsételek

Lecsósbrassói

Lecsós brassói

Hozzávalók
70 g
sertészsír
4 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 kg
tv-paprika
500 g
paradicsom
0.5 tk
őrölt kömény
só, bors
1 ek
fűszerpaprika
1 ek
darált paprika
A brassóihoz
600 g
újkrumpli
só, bors
220 g
sertészsír
700 g
sertésszűz
2 tk
sűrített paradicsom
2 ek
szárított majoránna
1 tk
fűszerpaprika
200 ml
víz
A tálaláshoz
2 szál
újhagyma
A lecsóhoz

Elkészítés

A lecsós brassói első lépéseként a lecsóhoz zsírt melegítünk egy lábasban. Hozzáadjuk a szeletekre vágott vörös- és fokhagymát, és közepes hőfokon 4 percig dinszteljük, majd erős hőfokon további 1-2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a háromszögekre vágott paprikát, majd 2 perc pirítás után a cikkekre vágott paradicsomot is. Ízesítjük a köménnyel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a darált paprikát, majd elkeverjük és közepes hőfokon 20 percig főzzük.

A brassóihoz a krumplit kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, sós, bő, lobogó vízben majdnem puhára főzzük, aztán leszűrjük.

A zsírból 1 evőkanálnyit felforrósítunk egy serpenyőben, és erős hőfokon kb. 3 percig pirítjuk rajta a szintén kb. 2 cm-es kockára vágott sertésszüzet. Miközben sül, sózzuk és borsozzuk. Amikor szép kérget kapott a hús, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a majoránnát és a fűszerpaprikát, majd közepes hőfokon további 1 percig pirítjuk. Felöntjük a vízzel, és fedő alatt kb. 5 percig pároljuk közepes hőfokon. 

Míg párolódik a hús, a maradék zsírban, közepesen erős hőfokon 4-5 perc alatt megsütjük a krumplit, és a zsiradékból kiszedve a húshoz keverjük a lecsóval együtt. Ha szükséges, megsózzuk. Tálalásnál megszórjuk frissen aprított újhagymával.

lecsos-brassoi
Lecsós brassói (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

www.streetkitchen.hu

A lecsó jó. A brassói nem kevésbé. E két étel ötvözete meg egyenesen frenetikus. Ha még nem próbáltad, akkor itt a remek alkalom!

Hozzávalók

4 főre
70 g
sertészsír
4 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 kg
tv-paprika
500 g
paradicsom
0.5 tk
őrölt kömény
só, bors
1 ek
fűszerpaprika
1 ek
darált paprika
A brassóihoz
600 g
újkrumpli
só, bors
220 g
sertészsír
700 g
sertésszűz
2 tk
sűrített paradicsom
2 ek
szárított majoránna
1 tk
fűszerpaprika
200 ml
víz
A tálaláshoz
2 szál
újhagyma
A lecsóhoz

A lecsós brassói első lépéseként a lecsóhoz zsírt melegítünk egy lábasban. Hozzáadjuk a szeletekre vágott vörös- és fokhagymát, és közepes hőfokon 4 percig dinszteljük, majd erős hőfokon további 1-2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a háromszögekre vágott paprikát, majd 2 perc pirítás után a cikkekre vágott paradicsomot is. Ízesítjük a köménnyel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a darált paprikát, majd elkeverjük és közepes hőfokon 20 percig főzzük.

A brassóihoz a krumplit kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, sós, bő, lobogó vízben majdnem puhára főzzük, aztán leszűrjük.

A zsírból 1 evőkanálnyit felforrósítunk egy serpenyőben, és erős hőfokon kb. 3 percig pirítjuk rajta a szintén kb. 2 cm-es kockára vágott sertésszüzet. Miközben sül, sózzuk és borsozzuk. Amikor szép kérget kapott a hús, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a majoránnát és a fűszerpaprikát, majd közepes hőfokon további 1 percig pirítjuk. Felöntjük a vízzel, és fedő alatt kb. 5 percig pároljuk közepes hőfokon. 

Míg párolódik a hús, a maradék zsírban, közepesen erős hőfokon 4-5 perc alatt megsütjük a krumplit, és a zsiradékból kiszedve a húshoz keverjük a lecsóval együtt. Ha szükséges, megsózzuk. Tálalásnál megszórjuk frissen aprított újhagymával.

lecsos-brassoi
Lecsós brassói (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Ha tetszett a Lecsós brassói receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept