Receptek

Lencsefőzeléksültvirslivel

Lencsefőzelék sült virslivel

Hozzávalók
500 g
lencse
1 fej
nagyobb vöröshagyma
1 mk
füstölt pirospaprika (vagy sima)
só, bors
2 ek
cukor
2 db
babérlevél
2 tk
mustár
1 tk
ecet
2 ek
liszt
3 ek
tejföl
virsli

Elkészítés
  1. Olajat hevítünk egy lábasban, majd erre mehet is a cukor. Ha karamelizálódótt, akkor finomra aprított hagymát vetünk rá, amit pár perc alatt kavargatva megfonnyasztunk, majd lehúzzuk a tűzről rászórjuk a füstölt paprikát.

  2. Hozzáadjuk a mustárt, majd a fazék tartalmát alaposan elkeverjük, visszatesszük a tűzre, és jöhet is a lencse. Beledobjuk a babérlevelet, majd az egészet felöntjük kb. 2 liter vízzel.

  3. Intenzíven sózzuk és borsozzuk, majd a lencsétől függően 30-40 perc alatt megfőzzük. Ha puha a lencse, mehet bele az ecet.

  4. Most pedig behabarjuk: a lisztet kikeverjük a tejföllel és 1 deci vízzel, majd az egészet csomómentesre keverjük.

  5. Belezuttyan a fazékba, alaposan elkeverjük, 3-4 perc alatt összefőzzük, és ezzel a főzelék KÉSZ!

  6. Bevagdossuk a virslit majd kevés olajon kisütjük egy serpenyőben. A lencsefőzeléket a sült virslivel tálaljuk és meg is vagyunk.

www.streetkitchen.hu

Néha igenis érdemes beszélgetni még az olyan alapreceptkről is, mint a lencsefőzelék. Ugyanis ha jól van elkészítve, akkor ez egy zseniális étel, ami ráadásul még szerencsét is hoz.

Természetesen lehetne készíteni egy kókusztejes sáfrányos lencsefőzeléket mentás bárányfasírttal, de tudjátok, hogy mi az ilyen okosságok helyett sokszor inkább a klasszikus ízek hívei vagyunk, így most jöhet is a végtelenül puritán, mégis imádnivaló lencsefőzelék!

Hozzávalók

4 - 6 főre
500 g
lencse
1 fej
nagyobb vöröshagyma
1 mk
füstölt pirospaprika (vagy sima)
só, bors
2 ek
cukor
2 db
babérlevél
2 tk
mustár
1 tk
ecet
2 ek
liszt
3 ek
tejföl
virsli

Elkészítés

  1. Olajat hevítünk egy lábasban, majd erre mehet is a cukor. Ha karamelizálódótt, akkor finomra aprított hagymát vetünk rá, amit pár perc alatt kavargatva megfonnyasztunk, majd lehúzzuk a tűzről rászórjuk a füstölt paprikát.

  2. Hozzáadjuk a mustárt, majd a fazék tartalmát alaposan elkeverjük, visszatesszük a tűzre, és jöhet is a lencse. Beledobjuk a babérlevelet, majd az egészet felöntjük kb. 2 liter vízzel.

  3. Intenzíven sózzuk és borsozzuk, majd a lencsétől függően 30-40 perc alatt megfőzzük. Ha puha a lencse, mehet bele az ecet.

  4. Most pedig behabarjuk: a lisztet kikeverjük a tejföllel és 1 deci vízzel, majd az egészet csomómentesre keverjük.

  5. Belezuttyan a fazékba, alaposan elkeverjük, 3-4 perc alatt összefőzzük, és ezzel a főzelék KÉSZ!

  6. Bevagdossuk a virslit majd kevés olajon kisütjük egy serpenyőben. A lencsefőzeléket a sült virslivel tálaljuk és meg is vagyunk.

Ha tetszett a lencsefőzelék sült virslivel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése