Libás ételek

Libacombsütéseairfryerben

Libacomb sütése air fryerben
Libacomb sütése air fryerben petrezselymes krumplival, tányéron

Hozzávalók
2 tk
1 tk
bors
1 tk
majoránna
(őrölt)
1 tk
fokhagymapor
1 tk
pirospaprika
1 ek
olívaolaj
2 db
libacomb

Elkészítés
  1. Egy kisebb tálban összekeverjük a sót, a borsot, a majoránnát, a fokhagymaport, a pirospaprikát és az olívaolajat, majd ezzel a fűszerkeverékkel alaposan bedörzsöljük a combokat minden oldalukon.

  2. A befűszerezett húst lefedve legalább 30 percre (de akár 2–3 órára is) hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól átjárják.

  3. Az air fryert előmelegítjük 180 fokra, majd a libacombokat bőrrel lefelé beletesszük a kosárba. 30 percig sütjük, ezután megfordítjuk őket, és további 40 percig sütjük bőrrel felfelé, amíg szép aranybarna, ropogós nem lesz a bőr, és a hús teljesen omlósra sül.

  4. A kész libacombot 5–10 percig pihentetjük tálalás előtt, hogy a szaftok visszarendeződjenek.

  5. Én petrezselymes burgonyával tálaltam, de természetesen ahány ház, annyi szokás.

www.streetkitchen.hu

A libacomb a vasárnapi ebédek királya — szaftos, omlós, ropogós bőrrel… és most mindezt sütő nélkül, egy air fryerben is elérhetjük! Ez a recept tökéletes, ha vágysz egy kis libalakomára, de nem akarod bekapcsolni a sütőt, vagy órákig pucolni utána a tepsit.

A libacomb az egyik legjobb dolog, ami ősszel a sütőbe kerülhet – de ha van otthon air fryer, ki is hagyhatod a sütési folyamatból a tepsit. A libacomb sütése ugyanis air fryerben is nagyon jól működik, kívül ropogósra, belül omlósra sül, anélkül, hogy utána órákat kellene töltened a sütő tisztításával.

Hozzávalók

2 főre
2 tk
1 tk
bors
1 tk
majoránna
(őrölt)
1 tk
fokhagymapor
1 tk
pirospaprika
1 ek
olívaolaj
2 db
libacomb

Elkészítés

  1. Egy kisebb tálban összekeverjük a sót, a borsot, a majoránnát, a fokhagymaport, a pirospaprikát és az olívaolajat, majd ezzel a fűszerkeverékkel alaposan bedörzsöljük a combokat minden oldalukon.

  2. A befűszerezett húst lefedve legalább 30 percre (de akár 2–3 órára is) hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól átjárják.

  3. Az air fryert előmelegítjük 180 fokra, majd a libacombokat bőrrel lefelé beletesszük a kosárba. 30 percig sütjük, ezután megfordítjuk őket, és további 40 percig sütjük bőrrel felfelé, amíg szép aranybarna, ropogós nem lesz a bőr, és a hús teljesen omlósra sül.

  4. A kész libacombot 5–10 percig pihentetjük tálalás előtt, hogy a szaftok visszarendeződjenek.

  5. Én petrezselymes burgonyával tálaltam, de természetesen ahány ház, annyi szokás.

libacomb-sutese-air-fryerben-2
Libacomb sütése air fryerben (Fotó: Street Kitchen)

Az air fryer nemcsak időt spórol, hanem tisztább és egyszerűbb is vele dolgozni – a végeredmény pedig pont olyan, mintha órákig készült volna. Mellé jöhet egy adag petrezselymes krumpli, vagy sült alma, lilakáposzta esetleg akár rozmaringos krumpli, és máris kész a klasszikus, mégis modern libavacsora, amit után mindenki megnyalja majd mind a tíz ujját.

A libacomb sütése air fryerben is működik, nem is akárhogyan! De nyugi, van még itt bőven air fryeres recept, és meg is osztjuk veletek!

Lángos air fryerben

Zöldséges-csirkés egytálétel air fryerben

Cordon bleu air fryerben

Ha tetszett a libacomb sütése air fryerben receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése