Szendvics

Libamájasburgerfokhagymásmajonézzeléssajtchips-szel

Libamájas burger fokhagymás majonézzel és sajtchips-szel

Hozzávalók
A sajtchipshez
3 - 5 dkg
gouda, vagy más zsíros sajt
A fokhagymás majonézhez
1 fej
fokhagyma
10 dkg
majonéz
0.5 csokor
snidling
A karamellizált hagymához
5 - 10 dkg
salotta, vagy vöröshagyma
1 ek
barnacukor
15 - 20 dkg
darált marhahús
bors
A burgerhez még
1 szelet
alma
5 dkg
libamáj

Elkészítés

Lereszeljük a sajtot és a felforrósított serpenyőbe  szórunk egy nagy csipetnyit. Kisütjük a  sajt zsírját és mindkét oldalát aranybarnára sütjük majd félretesszük. A fokhagymás majonézhez megtisztítjuk a fokhagymát, és a sajt maradék zsírján aranybarnára sütjük. Kevés sóval egy mozsárban szétzúzzuk, majd az apróra vágott snidlinggel együtt a majonézhez adjuk.

Házi majonézhez receptet itt találtok.

Forró serpenyőbe olajat locsolunk, beleszórjuk a szeletekre vágott hagymát, megszórjuk a barnacukorral és karamellizáljuk. Időnként megkeverjük, amíg a hagyma meg nem puhul.

Megformázunk egy adagnyi húst és olajozott serpenyőben ízlés szerint megsütjük. A serpenyőben sózzuk, borsozzuk és mediumra sütjük. Vajon lepirítunk pár szelet almát.

hamburger.jpg

Szintén vajon lepirítjuk a libamájat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha mindennel kész vagyunk összeállítjuk a hamburgert:A megpirított bucit megpirítjuk, megkenjük a fokhagymás majonézzel, rászórunk friss rukkolát, rátesszük a  húspogácsát, a pirított almaszeletet, a karamellizált hagymát, a sajtchipszet, a libamájat, majd a majonézzel szintén megkent  buci tetőt is.

www.streetkitchen.hu

Nem ez az első olyan burger nálunk, ami ízbombaként robban az ember szájában, de valószínűleg mindegyik közül ez lett a legütősebb. A nagydarab marhahúspogácsa mellett ugyanis a következő dolgok kerültek még bele: sajtchips, fokhagymás majonéz, karamellizált hagyma, libamáj és egy szelet alma is. Higgyétek el, ezeket az ízeket egy jó darabig nem fogjátok elfelejteni...

Hozzávalók

1
A sajtchipshez
3 - 5 dkg
gouda, vagy más zsíros sajt
A fokhagymás majonézhez
1 fej
fokhagyma
10 dkg
majonéz
0.5 csokor
snidling
A karamellizált hagymához
5 - 10 dkg
salotta, vagy vöröshagyma
1 ek
barnacukor
15 - 20 dkg
darált marhahús
bors
A burgerhez még
1 szelet
alma
5 dkg
libamáj

Lereszeljük a sajtot és a felforrósított serpenyőbe  szórunk egy nagy csipetnyit. Kisütjük a  sajt zsírját és mindkét oldalát aranybarnára sütjük majd félretesszük. A fokhagymás majonézhez megtisztítjuk a fokhagymát, és a sajt maradék zsírján aranybarnára sütjük. Kevés sóval egy mozsárban szétzúzzuk, majd az apróra vágott snidlinggel együtt a majonézhez adjuk.

Házi majonézhez receptet itt találtok.

Forró serpenyőbe olajat locsolunk, beleszórjuk a szeletekre vágott hagymát, megszórjuk a barnacukorral és karamellizáljuk. Időnként megkeverjük, amíg a hagyma meg nem puhul.

Megformázunk egy adagnyi húst és olajozott serpenyőben ízlés szerint megsütjük. A serpenyőben sózzuk, borsozzuk és mediumra sütjük. Vajon lepirítunk pár szelet almát.

hamburger.jpg

Szintén vajon lepirítjuk a libamájat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha mindennel kész vagyunk összeállítjuk a hamburgert:A megpirított bucit megpirítjuk, megkenjük a fokhagymás majonézzel, rászórunk friss rukkolát, rátesszük a  húspogácsát, a pirított almaszeletet, a karamellizált hagymát, a sajtchipszet, a libamájat, majd a majonézzel szintén megkent  buci tetőt is.

Ha tetszett a Libamájas burger fokhagymás majonézzel és sajtchips-szel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept