Vegetáriánus ételek

Lilla-félevegasuperfoodbowl

Lilla-féle vega superfood bowl

Hozzávalók
A tálaláshoz
10 - 12 db
húsmentes golyó
2 ek
olaj
2 - 3 ek
szójaszósz
A quinoához
150 g
quinoa
1 csokor
friss petrezselyem
(nagy)
0.25 db
citrom leve
2 - 3 ek
olívaolaj
só, bors
A sült céklás hummuszhoz
1 db
cékla
só, bors
1 ek
olívaolaj
1 konzerv
csicseriborsó
1 tk
szódabikarbóna
0.5 db
citrom leve
1 mk
őrölt római kömény
2 - 3 ek
tahini
1 gerezd
fokhagyma
A sült répához
2 szál
répa
(nagy)
2 ek
olívaolaj
1 ek
méz
0.25 db
citrom leve
só, bors
1 tk
füstölt paprika
1 tk
fokhagymapor
1 tk
őrölt kömény
2 marék
tökmag

Elkészítés

A céklát megmossuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olajjal, és alufóliába csomagolva, 200 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk a héját. A csicseriborsót lecsepegtetjük, és lobogó, sós, szódabikarbónás vízben 10 percet főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Ezután a hummusz összes hozzávalóját egy aprítógépben krémesítjük.

A répákat megmossuk, fél cm vastagra szeleteljük, összeforgatjuk a többi hozzávalóval, és 200 fokra előmelegített sütőben, egy tepsiben, 20 perc alatt megsütjük.

A quinoát bő, sós vízben, kb. 15 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel és a többi hozzávalóval.

A húsmentes golyókat közepes hőmérsékleten, kb. 10 perc alatt megpirítjuk az olajon, majd sziruposra forraljuk a szójaszósszal, és a tál elemeivel és egy kevés pirított tökmaggal tálaljuk.

 vega superfood bowl
Vega superfood bowl

www.streetkitchen.hu

Nem kell lemondani az igazi ízekről, ha vega, vegán és zöldségalapú ételeket eszik az ember! És húsevőként mondom, hogy néha kifejezetten jó olyan napokat beiktatni, amikor csak zöldségeket eszünk, pl. ezzel a szuperegészséges superfood tállal.

Hozzávalók

2 főre
A tálaláshoz
10 - 12 db
húsmentes golyó
2 ek
olaj
2 - 3 ek
szójaszósz
A quinoához
150 g
quinoa
1 csokor
friss petrezselyem
(nagy)
0.25 db
citrom leve
2 - 3 ek
olívaolaj
só, bors
A sült céklás hummuszhoz
1 db
cékla
só, bors
1 ek
olívaolaj
1 konzerv
csicseriborsó
1 tk
szódabikarbóna
0.5 db
citrom leve
1 mk
őrölt római kömény
2 - 3 ek
tahini
1 gerezd
fokhagyma
A sült répához
2 szál
répa
(nagy)
2 ek
olívaolaj
1 ek
méz
0.25 db
citrom leve
só, bors
1 tk
füstölt paprika
1 tk
fokhagymapor
1 tk
őrölt kömény
2 marék
tökmag

A céklát megmossuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olajjal, és alufóliába csomagolva, 200 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk a héját. A csicseriborsót lecsepegtetjük, és lobogó, sós, szódabikarbónás vízben 10 percet főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Ezután a hummusz összes hozzávalóját egy aprítógépben krémesítjük.

A répákat megmossuk, fél cm vastagra szeleteljük, összeforgatjuk a többi hozzávalóval, és 200 fokra előmelegített sütőben, egy tepsiben, 20 perc alatt megsütjük.

A quinoát bő, sós vízben, kb. 15 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel és a többi hozzávalóval.

A húsmentes golyókat közepes hőmérsékleten, kb. 10 perc alatt megpirítjuk az olajon, majd sziruposra forraljuk a szójaszósszal, és a tál elemeivel és egy kevés pirított tökmaggal tálaljuk.

 vega superfood bowl
Vega superfood bowl

Ha tetszett a Lilla-féle vega superfood bowl receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept