Street Kitchen

Lisztmentesfinomfőzelék

Lisztmentes finomfőzelék

Hozzávalók
A főzelék krémjéhez
100 g
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
250 g
zellergumó
100 g
fehérrépa
300 g
karfiol
3 ek
olaj
só, bors
kb. 1 l zöldségalaplé
0.5 db
citrom leve
1 csokor
petrezselyem
A betéthez
150 g
sárgarépa
100 g
fehérrépa
100 g
zellergumó
60 g
karfiol
140 g
zöldborsó

Elkészítés

A lisztmentes finomfőzelék krémjéhez tartozó hagymát, fokhagymát, zellergumót, fehérrépát és karfiolt felaprítjuk, majd 5-10 perc alatt lepirítjuk az olajon, közben sózzuk, borsozzuk. Amint kaptak egy kis pörzsanyagot, enyhén barnás színt, akkor felöntjük az alaplével, és addig rotyogtatjuk, amíg a zöldségek meg nem puhultak. Turmixgépbe tesszük, belefacsarjuk fél citrom levét, és addig turmixoljuk, amíg finom krémes állagot nem kapunk. Ha túl sűrűnek ítéljük, akkor adhatunk még hozzá egy kis alaplevet/vizet, és ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk. 

A betéthez tartozó répákat és zellergumót kb. 1 x 1 cm-es kockákra vágjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk, majd 10-15 perc alatt puhára főzzük. A vége előtt 5 perccel hozzáadjuk az apró rózsáira szedett karfiolt és a borsót is. Amikor minden zöldség megfőtt, leszűrjük, és a betétet belekeverjük a krémünkbe az aprított petrezselyemmel együtt.

Lisztmentes finomfőzelék
Lisztmentes finomfőzelék

Még több főzeléket akarok:

Zé-féle karalábéfőzelék vega fasírttal

Klasszik zöldborsófőzelék

www.streetkitchen.hu

A zeller, a karfiol és a fehérrépa édeskés íze miatt ez az étel nemcsak hogy elég édes így, ezért nem kell cukrot használnunk, de még lisztmentes is! Na, erre varrjatok gombot, egészség felsőfokon! :)

pictogram

Gluténmentes

Hozzávalók

4 főre
A főzelék krémjéhez
100 g
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
250 g
zellergumó
100 g
fehérrépa
300 g
karfiol
3 ek
olaj
só, bors
kb. 1 l zöldségalaplé
0.5 db
citrom leve
1 csokor
petrezselyem
A betéthez
150 g
sárgarépa
100 g
fehérrépa
100 g
zellergumó
60 g
karfiol
140 g
zöldborsó

A lisztmentes finomfőzelék krémjéhez tartozó hagymát, fokhagymát, zellergumót, fehérrépát és karfiolt felaprítjuk, majd 5-10 perc alatt lepirítjuk az olajon, közben sózzuk, borsozzuk. Amint kaptak egy kis pörzsanyagot, enyhén barnás színt, akkor felöntjük az alaplével, és addig rotyogtatjuk, amíg a zöldségek meg nem puhultak. Turmixgépbe tesszük, belefacsarjuk fél citrom levét, és addig turmixoljuk, amíg finom krémes állagot nem kapunk. Ha túl sűrűnek ítéljük, akkor adhatunk még hozzá egy kis alaplevet/vizet, és ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk. 

A betéthez tartozó répákat és zellergumót kb. 1 x 1 cm-es kockákra vágjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk, majd 10-15 perc alatt puhára főzzük. A vége előtt 5 perccel hozzáadjuk az apró rózsáira szedett karfiolt és a borsót is. Amikor minden zöldség megfőtt, leszűrjük, és a betétet belekeverjük a krémünkbe az aprított petrezselyemmel együtt.

Lisztmentes finomfőzelék
Lisztmentes finomfőzelék

Még több főzeléket akarok:

Zé-féle karalábéfőzelék vega fasírttal

Klasszik zöldborsófőzelék

Ha tetszett a Lisztmentes finomfőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept