Fantasztikus desszertek

Sütésnélkülimadártejszelet

Sütés nélküli madártej szelet

Hozzávalók
3 db
tojás
200 ml
tej
200 ml
habtejszín
100 g
porcukor
2 tk
vaníliamag
1 csipet
20 g
finomliszt
7 g
zselatinpor
30 g
víz
30 db
vajas keksz
A csokis mázhoz
80 g
étcsoki
20 g
vaj
50 ml
habtejszín

Elkészítés

A madártej szelet elkészítéséhez először egy gyorsforralóba ütjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a tejet, a habtejszínt, a porcukrot, a vaníliát, a csipet sót és a lisztet. Habverővel csomómentesre keverjük és közepes lángon sűrű krémmé főzzük, majd lehúzzuk a tűzről. 

A zselatint kikeverjük a vízzel és hagyjuk, hogy megszívja magát pár perc alatt. Egy gyorsforralóba kanalazzuk és felmelegítjük (de nem forraljuk!), ezután a tojásos krémhez csorgatjuk és csomómentesre keverjük vele.

A tepsi alját kirakjuk keksszel, erre rákanalazzuk a krémet és egyenletesen elsimítjuk, majd a tetejét is kirakjuk keksszel, hogy teljesen befedje.

A csokit összeolvasztjuk a vajjal és a habtejszínnel, hogy homogén legyen, aztán egyenletesen rácsorgatjuk a keksz tetejére és elsimítjuk. Ha szeretitek a sós és édes ízek keveredését, a tetejét is meghinthetitek egy pici sóval, aztán mehet a hűtőbe egy éjszakára. Másnap négyzeteket vágunk belőle és tálaljuk.

sutes-nelkuli-madartej-szelet
Sütés nélküli madártej szelet (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Hűtési idő: 1 éjszaka

Ugye neked sincs kedved a melegben bekapcsolni a sütőt? Teljesen érthető! Űgyhogy máris mutatunk még három sütit, amihez nem is lesz erre szükség!

Mogyoróvajas sajttorta sütés nélkül

Sütés nélküli kekszes-almás süti

Sütés nélküli mini sajttorták

www.streetkitchen.hu

A Fantasztikus desszertek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

A kekszalapú sütiknél nincs jobb sütés nélküli édesség. A krém ezúttal egy nagyon könnyed, vaníliás madártejízű töltelék – ami annyira selymes, hogy elolvad majd a szádban.

Hozzávalók

1 db 22 x 22 cm-es, magas falú formához
3 db
tojás
200 ml
tej
200 ml
habtejszín
100 g
porcukor
2 tk
vaníliamag
1 csipet
20 g
finomliszt
7 g
zselatinpor
30 g
víz
30 db
vajas keksz
A csokis mázhoz
80 g
étcsoki
20 g
vaj
50 ml
habtejszín

A madártej szelet elkészítéséhez először egy gyorsforralóba ütjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a tejet, a habtejszínt, a porcukrot, a vaníliát, a csipet sót és a lisztet. Habverővel csomómentesre keverjük és közepes lángon sűrű krémmé főzzük, majd lehúzzuk a tűzről. 

A zselatint kikeverjük a vízzel és hagyjuk, hogy megszívja magát pár perc alatt. Egy gyorsforralóba kanalazzuk és felmelegítjük (de nem forraljuk!), ezután a tojásos krémhez csorgatjuk és csomómentesre keverjük vele.

A tepsi alját kirakjuk keksszel, erre rákanalazzuk a krémet és egyenletesen elsimítjuk, majd a tetejét is kirakjuk keksszel, hogy teljesen befedje.

A csokit összeolvasztjuk a vajjal és a habtejszínnel, hogy homogén legyen, aztán egyenletesen rácsorgatjuk a keksz tetejére és elsimítjuk. Ha szeretitek a sós és édes ízek keveredését, a tetejét is meghinthetitek egy pici sóval, aztán mehet a hűtőbe egy éjszakára. Másnap négyzeteket vágunk belőle és tálaljuk.

sutes-nelkuli-madartej-szelet
Sütés nélküli madártej szelet (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Hűtési idő: 1 éjszaka

Ugye neked sincs kedved a melegben bekapcsolni a sütőt? Teljesen érthető! Űgyhogy máris mutatunk még három sütit, amihez nem is lesz erre szükség!

Mogyoróvajas sajttorta sütés nélkül

Sütés nélküli kekszes-almás süti

Sütés nélküli mini sajttorták

Ha tetszett a sütés nélküli madártej szelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése