A madártej szelet elkészítéséhez először egy gyorsforralóba ütjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a tejet, a habtejszínt, a porcukrot, a vaníliát, a csipet sót és a lisztet. Habverővel csomómentesre keverjük és közepes lángon sűrű krémmé főzzük, majd lehúzzuk a tűzről.
A zselatint kikeverjük a vízzel és hagyjuk, hogy megszívja magát pár perc alatt. Egy gyorsforralóba kanalazzuk és felmelegítjük (de nem forraljuk!), ezután a tojásos krémhez csorgatjuk és csomómentesre keverjük vele.
A tepsi alját kirakjuk keksszel, erre rákanalazzuk a krémet és egyenletesen elsimítjuk, majd a tetejét is kirakjuk keksszel, hogy teljesen befedje.
A csokit összeolvasztjuk a vajjal és a habtejszínnel, hogy homogén legyen, aztán egyenletesen rácsorgatjuk a keksz tetejére és elsimítjuk. Ha szeretitek a sós és édes ízek keveredését, a tetejét is meghinthetitek egy pici sóval, aztán mehet a hűtőbe egy éjszakára. Másnap négyzeteket vágunk belőle és tálaljuk.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Hűtési idő: 1 éjszaka
Ugye neked sincs kedved a melegben bekapcsolni a sütőt? Teljesen érthető! Űgyhogy máris mutatunk még három sütit, amihez nem is lesz erre szükség!
Mogyoróvajas sajttorta sütés nélkül




