Ünnepi finomságok

MadeleineNUTELLA®-valtöltve

Madeleine NUTELLA®-val töltve

Hozzávalók
160 g
120 g
vaj + a forma kikenéséhez
3 db
tojás
90 g
kristálycukor
90 g
finomliszt + a formához
1 csipet
1 db
citrom leve és reszelt héja
1 tk
sütőpor
80 g
hámozott mandula
2 csepp
vaníliaesszencia

Elkészítés

A vajat felolvasztjuk és hagyjuk hűlni. A tojásokat habosra keverjük a cukorral. A lisztet összekeverjük a sóval, a reszelt citromhéjjal, a sütőporral és az őrölt mandulával, végül összeforgatjuk a citrom kifacsart levével, a cukros tojáshabbal, a vaníliaesszenciával, és hozzácsorgatjuk keverés közben az olvasztott vajat is. A masszát 20 percre hűtőbe rakjuk. 

A sütőt előmelegítjük 210 fokra. A madeleine-forma mélyedéseit picit kivajazzuk és kilisztezzük úgy, hogy az összes felesleges lisztet kiütögetjük a formából. A lyukakba 1-1 teáskanálnyi tésztát rakunk, és kb. 10 perc alatt megsütjük. Még forrón egy rácshoz ütjük finoman a forma szélét, és hagyjuk, hogy kipotyogjanak belőle a megsült kis kagylók. Várunk egy kicsit, hogy hűljenek, majd kettévágjuk őket és megtöltjük 1-1 mokkáskanálnyi NUTELLA®-val.

madeleine-nutellaval-toltve
Madeleine NUTELLA®-val töltve (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc 
  • Pihentetési idő: 40 perc 
  • Sütési idő: 10 perc

Még több ünnepi süti:

Mézeskalácskrémes cupcake NUTELLA®-val

Vörös áfonyás zebrakuglóf NUTELLA®-val

Gesztenyés kosárka NUTELLA®-val

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Az egyetlen kagyló, amiből nem javasolt kagylós spagettit készíteni, még akkor sem, ha igazán bevállalós vagy. Viszont egy gyorsan összedobható, isteni karácsonyi teasüteményt annál inkább!

Hozzávalók

30 darabhoz
160 g
120 g
vaj + a forma kikenéséhez
3 db
tojás
90 g
kristálycukor
90 g
finomliszt + a formához
1 csipet
1 db
citrom leve és reszelt héja
1 tk
sütőpor
80 g
hámozott mandula
2 csepp
vaníliaesszencia

A vajat felolvasztjuk és hagyjuk hűlni. A tojásokat habosra keverjük a cukorral. A lisztet összekeverjük a sóval, a reszelt citromhéjjal, a sütőporral és az őrölt mandulával, végül összeforgatjuk a citrom kifacsart levével, a cukros tojáshabbal, a vaníliaesszenciával, és hozzácsorgatjuk keverés közben az olvasztott vajat is. A masszát 20 percre hűtőbe rakjuk. 

A sütőt előmelegítjük 210 fokra. A madeleine-forma mélyedéseit picit kivajazzuk és kilisztezzük úgy, hogy az összes felesleges lisztet kiütögetjük a formából. A lyukakba 1-1 teáskanálnyi tésztát rakunk, és kb. 10 perc alatt megsütjük. Még forrón egy rácshoz ütjük finoman a forma szélét, és hagyjuk, hogy kipotyogjanak belőle a megsült kis kagylók. Várunk egy kicsit, hogy hűljenek, majd kettévágjuk őket és megtöltjük 1-1 mokkáskanálnyi NUTELLA®-val.

madeleine-nutellaval-toltve
Madeleine NUTELLA®-val töltve (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc 
  • Pihentetési idő: 40 perc 
  • Sütési idő: 10 perc

Még több ünnepi süti:

Mézeskalácskrémes cupcake NUTELLA®-val

Vörös áfonyás zebrakuglóf NUTELLA®-val

Gesztenyés kosárka NUTELLA®-val

Ha tetszett a Madeleine NUTELLA®-val töltve receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept