A vajat felolvasztjuk és hagyjuk hűlni. A tojásokat habosra keverjük a cukorral. A lisztet összekeverjük a sóval, a reszelt citromhéjjal, a sütőporral és az őrölt mandulával, végül összeforgatjuk a citrom kifacsart levével, a cukros tojáshabbal, a vaníliaesszenciával, és hozzácsorgatjuk keverés közben az olvasztott vajat is. A masszát 20 percre hűtőbe rakjuk.
A sütőt előmelegítjük 210 fokra. A madeleine-forma mélyedéseit picit kivajazzuk és kilisztezzük úgy, hogy az összes felesleges lisztet kiütögetjük a formából. A lyukakba 1-1 teáskanálnyi tésztát rakunk, és kb. 10 perc alatt megsütjük. Még forrón egy rácshoz ütjük finoman a forma szélét, és hagyjuk, hogy kipotyogjanak belőle a megsült kis kagylók. Várunk egy kicsit, hogy hűljenek, majd kettévágjuk őket és megtöltjük 1-1 mokkáskanálnyi NUTELLA®-val.

- Elkészítési idő: 40 perc
- Pihentetési idő: 40 perc
- Sütési idő: 10 perc
Még több ünnepi süti:
Mézeskalácskrémes cupcake NUTELLA®-val