Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát, megszórjuk a fűszerekkel, beleöntjük a lecsepegtetett gombát, a lecsót, felöntjük a vízzel, majd 5-6 perc forralás után leturmixoljuk. A tejfölt kikeverjük a keményítővel, 2-3 merőkanál levessel hőkiegyenlítést végzünk, visszaöntjük, és ha rottyant egyet, a levesgyönggyel tálaljuk.
Ha nem tudjátok felhasználni az otthonról kapott üveges lecsót, akkor ez a leves egy tök jó alternatíva!
Hozzávalók
4 - 6 főre
olaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 tk
pirospaprika
1 mk
őrölt kömény
3 db
gombakonzerv
1 üveg
lecsó
1 l
víz
4 ek
tejföl
2 tk
keményítő
4 - 6 ek
levesgyöngy
Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát, megszórjuk a fűszerekkel, beleöntjük a lecsepegtetett gombát, a lecsót, felöntjük a vízzel, majd 5-6 perc forralás után leturmixoljuk. A tejfölt kikeverjük a keményítővel, 2-3 merőkanál levessel hőkiegyenlítést végzünk, visszaöntjük, és ha rottyant egyet, a levesgyönggyel tálaljuk.
Magyaros gombakrémleves
Ha tetszett a Magyaros gombakrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!