A magyaros gombaleves elkészítéséhez egy fazékban, közepes hőmérsékleten megpirítjuk a zsíron a 0,5 cm-es csíkokra vágott szalonnát. Rázúdítjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, és ezzel is pirítjuk 2-3 percig. Majd jöhet hozzá a 0,5 cm-es kockára vágott paprika és paradicsom. Ezzel együtt is pirítjuk kb. 5 percig. Hozzáadjuk a 0,5 cm-es félkarikára vágott répát és petrezselyemgyökeret, a szeletekre vágott gombát, és újabb 5 percet pirítjuk az alapot.
Fűszerezzük az őrölt paprikával, a majoránnával, beledobjuk a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk és felöntjük az alaplével. Kb. 20 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket. A tejfölt kikeverjük a finomra vágott petrezselyemmel és 2 merőkanál forró levessel, és visszazúdítjuk a levesbe.
Betétként vajas galuskát készítünk, amihez a vajat felmelegítjük, kikeverjük a tojással, a liszttel és egy kevés kis vízzel, hogy galuskaállagot kapjunk, majd az edényből egy kiskanál segítségével galuskákat szaggatunk a levesbe és 3-4 perc alatt megfőzzük.
A kész levest tányérokba szedjük, meglocsoljuk tejföllel és megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.

- Elkészítési idő: 45 perc
Imádod a gombát? Ezeket a recepteket próbáld ki a magyaros gombaleves után!
Hagymás-szalonnás-gombás röszti