Főzelékek

Magyaroskrumplifőzelékfasírttal-Imádjuk!

Magyaros krumplifőzelék fasírttal - Imádjuk!

Hozzávalók
A fasírthoz:
3 - 4 ek
olaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
1 tk
fűszerpaprika
1.5 kg
krumpli
só, bors
2 db
babérlevél
1 tk
kristálycukor
1 ek
10%-os ételecet
1 - 2 ek
tejszín (ízlés szerint)
1 ek
hideg vaj
200 g
tejföl
30 g
keményítő
1 ek
víz
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
2 tk
pirospaprika
1 szelet
szikkadt kenyér beáztatva
500 g
darált sertéshús
só, bors
1 db
tojás
1 ek
zsemlemorzsa
1 tk
őrölt majoranna
A panírozáshoz:
liszt
zsemlemorzsa
tojás
bő olaj a sütéshez
2 ek
étolaj

Elkészítés
Egy lábasban, kevés olajon elkezdjük párolni az apróra vágott hagymát. Közben kockára vágjuk a krumplit. Miután üvegesre párolódott a hagyma, megszórjuk a fűszerpaprikával és rádobjuk a felkockázott krumplit. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, majorannát és a cukrot. Jó alaposan elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy a ¾-éig ellepje és hagyjuk, hogy puhára főjön. A habaráshoz összekeverjük a tejfölt, a keményítőt és a vizet. Ha a krumpli megfőtt, hozzáadjuk az ecetet, majd a habarást és kb. fél perc alatt megvárjuk amíg besűrűsödik. Hozzádobjuk a vajat és a tejszínt, és jól elkeverjük.
A fasírthoz csinálunk egy alapot: egy serpenyőben kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, majd mehet rá a zúzott fokhagyma és a fűszerpaprika is. Kinyomkodjuk a beáztatott kenyeret és egy keverőtálba rakjuk. Hozzáadjuk a fasírt többi hozzávalóját és a hagymás alapot is, és gombócokat formázunk belőle. Bő olajat hevítünk, közben a hagyományos liszt-tojás-zsemlemorzsa eljárás szerint bepanírozzuk a golyókat, és kisütjük az olajban. A főzeléket a fasírttal tálaljuk. Kééész!

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A klasszik krumplifőzeléket mindenki szereti, nem véletlenül a szerkesztőségi ebédeink visszatérő eleme ez a kaja. Szoktuk sült virslivel, tojással, pörkölttel enni, de a legjobban fasírttal szeretjük. Zé most megmutatja, hogyan készül. Figyeljétek!

Hozzávalók

4 főre
A fasírthoz:
3 - 4 ek
olaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
1 tk
fűszerpaprika
1.5 kg
krumpli
só, bors
2 db
babérlevél
1 tk
kristálycukor
1 ek
10%-os ételecet
1 - 2 ek
tejszín (ízlés szerint)
1 ek
hideg vaj
200 g
tejföl
30 g
keményítő
1 ek
víz
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
2 tk
pirospaprika
1 szelet
szikkadt kenyér beáztatva
500 g
darált sertéshús
só, bors
1 db
tojás
1 ek
zsemlemorzsa
1 tk
őrölt majoranna
A panírozáshoz:
liszt
zsemlemorzsa
tojás
bő olaj a sütéshez
2 ek
étolaj
Egy lábasban, kevés olajon elkezdjük párolni az apróra vágott hagymát. Közben kockára vágjuk a krumplit. Miután üvegesre párolódott a hagyma, megszórjuk a fűszerpaprikával és rádobjuk a felkockázott krumplit. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, majorannát és a cukrot. Jó alaposan elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy a ¾-éig ellepje és hagyjuk, hogy puhára főjön. A habaráshoz összekeverjük a tejfölt, a keményítőt és a vizet. Ha a krumpli megfőtt, hozzáadjuk az ecetet, majd a habarást és kb. fél perc alatt megvárjuk amíg besűrűsödik. Hozzádobjuk a vajat és a tejszínt, és jól elkeverjük.
A fasírthoz csinálunk egy alapot: egy serpenyőben kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, majd mehet rá a zúzott fokhagyma és a fűszerpaprika is. Kinyomkodjuk a beáztatott kenyeret és egy keverőtálba rakjuk. Hozzáadjuk a fasírt többi hozzávalóját és a hagymás alapot is, és gombócokat formázunk belőle. Bő olajat hevítünk, közben a hagyományos liszt-tojás-zsemlemorzsa eljárás szerint bepanírozzuk a golyókat, és kisütjük az olajban. A főzeléket a fasírttal tálaljuk. Kééész!

Ha tetszett a Magyaros krumplifőzelék fasírttal - Imádjuk! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept