Egy lábasban, kevés olajon elkezdjük párolni az apróra vágott hagymát. Közben kockára vágjuk a krumplit. Miután üvegesre párolódott a hagyma, megszórjuk a fűszerpaprikával és rádobjuk a felkockázott krumplit.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, majorannát és a cukrot. Jó alaposan elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy a ¾-éig ellepje és hagyjuk, hogy puhára főjön.
A habaráshoz összekeverjük a tejfölt, a keményítőt és a vizet.
Ha a krumpli megfőtt, hozzáadjuk az ecetet, majd a habarást és kb. fél perc alatt megvárjuk amíg besűrűsödik.
Hozzádobjuk a vajat és a tejszínt, és jól elkeverjük.
A fasírthoz csinálunk egy alapot: egy serpenyőben kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, majd mehet rá a zúzott fokhagyma és a fűszerpaprika is.
Kinyomkodjuk a beáztatott kenyeret és egy keverőtálba rakjuk.
Hozzáadjuk a fasírt többi hozzávalóját és a hagymás alapot is, és gombócokat formázunk belőle.
Bő olajat hevítünk, közben a hagyományos liszt-tojás-zsemlemorzsa eljárás szerint bepanírozzuk a golyókat, és kisütjük az olajban.
A főzeléket a fasírttal tálaljuk. Kééész!
Magyaroskrumplifőzelékfasírttal-Imádjuk!
A klasszik krumplifőzeléket mindenki szereti, nem véletlenül a szerkesztőségi ebédeink visszatérő eleme ez a kaja. Szoktuk sült virslivel, tojással, pörkölttel enni, de a legjobban fasírttal szeretjük. Zé most megmutatja, hogyan készül. Figyeljétek!
A magyar krumplifőzelék fasírttal az igazi comfort food: egyszerű, laktató, és minden falatban ott van a hagyományos ízek varázsa. A selymes, enyhén savanykás főzelék és a ropogós, fűszeres fasírt párosa sosem okoz csalódást – tökéletes választás egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához.
Hozzávalók
A főzelékhez
A fasírthoz:
A panírozáshoz:
Elkészítés
Egy lábasban, kevés olajon elkezdjük párolni az apróra vágott hagymát. Közben kockára vágjuk a krumplit. Miután üvegesre párolódott a hagyma, megszórjuk a fűszerpaprikával és rádobjuk a felkockázott krumplit.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, majorannát és a cukrot. Jó alaposan elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy a ¾-éig ellepje és hagyjuk, hogy puhára főjön.
A habaráshoz összekeverjük a tejfölt, a keményítőt és a vizet.
Ha a krumpli megfőtt, hozzáadjuk az ecetet, majd a habarást és kb. fél perc alatt megvárjuk amíg besűrűsödik.
Hozzádobjuk a vajat és a tejszínt, és jól elkeverjük.
A fasírthoz csinálunk egy alapot: egy serpenyőben kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, majd mehet rá a zúzott fokhagyma és a fűszerpaprika is.
Kinyomkodjuk a beáztatott kenyeret és egy keverőtálba rakjuk.
Hozzáadjuk a fasírt többi hozzávalóját és a hagymás alapot is, és gombócokat formázunk belőle.
Bő olajat hevítünk, közben a hagyományos liszt-tojás-zsemlemorzsa eljárás szerint bepanírozzuk a golyókat, és kisütjük az olajban.
A főzeléket a fasírttal tálaljuk. Kééész!

Érdekesség, hogy a krumplifőzelék a 19. századi Magyarországon vált igazán népszerűvé, amikor a burgonya olcsó és könnyen elérhető alapanyaggá vált. Így ez a finom fogás nemcsak ízletes, hanem egy darabka magyar gasztronómiai történelem is.
Csekkoljátok ezeket a magyaros recepteket is:
Ha tetszett a magyaros krumplifőzelék fasírttal - imádjuk! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



