Főzelékek

Magyaroskrumplifőzelékfasírttal-Imádjuk!

Magyaros krumplifőzelék fasírttal - Imádjuk!

Hozzávalók
A főzelékhez
3 - 4 ek
olaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
1.5 kg
krumpli
1 tk
fűszerpaprika
só, bors
2 db
babérlevél
1 tk
őrölt majoranna
1 tk
kristálycukor
200 g
tejföl
30 g
keményítő
1 ek
víz
1 ek
10%-os ételecet
1 ek
hideg vaj
1 - 2 ek
tejszín (ízlés szerint)
A fasírthoz:
2 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
2 tk
pirospaprika
1 szelet
szikkadt kenyér beáztatva
500 g
darált sertéshús
só, bors
1 db
tojás
1 ek
zsemlemorzsa
A panírozáshoz:
liszt
zsemlemorzsa
tojás
bő olaj a sütéshez

Elkészítés
  1. Egy lábasban, kevés olajon elkezdjük párolni az apróra vágott hagymát. Közben kockára vágjuk a krumplit. Miután üvegesre párolódott a hagyma, megszórjuk a fűszerpaprikával és rádobjuk a felkockázott krumplit.

  2. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, majorannát és a cukrot. Jó alaposan elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy a ¾-éig ellepje és hagyjuk, hogy puhára főjön.

  3. A habaráshoz összekeverjük a tejfölt, a keményítőt és a vizet.

  4. Ha a krumpli megfőtt, hozzáadjuk az ecetet, majd a habarást és kb. fél perc alatt megvárjuk amíg besűrűsödik.

  5. Hozzádobjuk a vajat és a tejszínt, és jól elkeverjük.

  6. A fasírthoz csinálunk egy alapot: egy serpenyőben kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, majd mehet rá a zúzott fokhagyma és a fűszerpaprika is.

  7. Kinyomkodjuk a beáztatott kenyeret és egy keverőtálba rakjuk.

  8. Hozzáadjuk a fasírt többi hozzávalóját és a hagymás alapot is, és gombócokat formázunk belőle.

  9. Bő olajat hevítünk, közben a hagyományos liszt-tojás-zsemlemorzsa eljárás szerint bepanírozzuk a golyókat, és kisütjük az olajban.

  10. A főzeléket a fasírttal tálaljuk. Kééész!

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A klasszik krumplifőzeléket mindenki szereti, nem véletlenül a szerkesztőségi ebédeink visszatérő eleme ez a kaja. Szoktuk sült virslivel, tojással, pörkölttel enni, de a legjobban fasírttal szeretjük. Zé most megmutatja, hogyan készül. Figyeljétek!

A magyar krumplifőzelék fasírttal az igazi comfort food: egyszerű, laktató, és minden falatban ott van a hagyományos ízek varázsa. A selymes, enyhén savanykás főzelék és a ropogós, fűszeres fasírt párosa sosem okoz csalódást – tökéletes választás egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához.

Hozzávalók

4 főre
A főzelékhez
3 - 4 ek
olaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
1.5 kg
krumpli
1 tk
fűszerpaprika
só, bors
2 db
babérlevél
1 tk
őrölt majoranna
1 tk
kristálycukor
200 g
tejföl
30 g
keményítő
1 ek
víz
1 ek
10%-os ételecet
1 ek
hideg vaj
1 - 2 ek
tejszín (ízlés szerint)
A fasírthoz:
2 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
2 tk
pirospaprika
1 szelet
szikkadt kenyér beáztatva
500 g
darált sertéshús
só, bors
1 db
tojás
1 ek
zsemlemorzsa
A panírozáshoz:
liszt
zsemlemorzsa
tojás
bő olaj a sütéshez

Elkészítés

  1. Egy lábasban, kevés olajon elkezdjük párolni az apróra vágott hagymát. Közben kockára vágjuk a krumplit. Miután üvegesre párolódott a hagyma, megszórjuk a fűszerpaprikával és rádobjuk a felkockázott krumplit.

  2. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, majorannát és a cukrot. Jó alaposan elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy a ¾-éig ellepje és hagyjuk, hogy puhára főjön.

  3. A habaráshoz összekeverjük a tejfölt, a keményítőt és a vizet.

  4. Ha a krumpli megfőtt, hozzáadjuk az ecetet, majd a habarást és kb. fél perc alatt megvárjuk amíg besűrűsödik.

  5. Hozzádobjuk a vajat és a tejszínt, és jól elkeverjük.

  6. A fasírthoz csinálunk egy alapot: egy serpenyőben kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, majd mehet rá a zúzott fokhagyma és a fűszerpaprika is.

  7. Kinyomkodjuk a beáztatott kenyeret és egy keverőtálba rakjuk.

  8. Hozzáadjuk a fasírt többi hozzávalóját és a hagymás alapot is, és gombócokat formázunk belőle.

  9. Bő olajat hevítünk, közben a hagyományos liszt-tojás-zsemlemorzsa eljárás szerint bepanírozzuk a golyókat, és kisütjük az olajban.

  10. A főzeléket a fasírttal tálaljuk. Kééész!

Ha tetszett a magyaros krumplifőzelék fasírttal - imádjuk! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése