Húsételek

Magyarosrablóhústarhonyasalátával

Magyaros rablóhús tarhonyasalátával

Hozzávalók
A rablóhúshoz
2 ek
daráltpaprika-krém
4 ek
ketchup
2 tk
füstölt fűszerpaprika
2 tk
fokhagymapor
0.5 tk
őrölt fűszerkömény
800 g
csirkecombfilé
3 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
4 ek
étolaj
A tarhonyasalátához
300 g
tarhonya
250 g
kenyérszalonna
500 g
koktélparadicsom
2 db
sárga kaliforniai paprika
(150 g/db)
1 db
hegyes-erős paprika
0.5 csokor
petrezselyem
50 ml
olívaolaj
1 db
citrom leve
1 tk
mustár
1 ek
méz
só, bors

Elkészítés

A magyaros rablóhús elkészítéséhez elsőként a pácot fogjuk össze rakni, ehhez a paprikakrémet és a ketchupot összekeverjük a fűszerekkel. A csirkét nagyjából 2 cm-es kockákra vágjuk és jól összeforgatjuk a páccal. Akár azonnal kezdhetjük is sütni, de nem árt neki, ha áll kicsit, ezért érdemes a sütésig félretenni pácolódni. 

A salátához először bő, sós vízben megfőzzük a tarhonyát, majd leszűrjük. A szalonnát felkockázzuk és egy serpenyőben alaposan kipirítjuk a zsírját, aztán leszűrjük és hagyjuk kicsit hűlni. A paradicsomot egészben kicsit megkapatjuk a grillen.

A kaliforniai paprikát kb. 0,5 x 0,5 cm-es kockákra vágjuk, a hegyes-erős paprikát pedig közel akkora kis kockákra, mint a szalonnát. A petrezselymet finomra aprítjuk, és a zöldségekkel, valamint a szalonnapörccel együtt hozzákeverjük a tarhonyához. 

A vinaigrette-hez a kisült szalonnazsírból 100 ml-t öntünk egy befőttesüvegbe az olívaolajjal és a citromlével együtt, megsózzuk, hozzáadjuk a mustárt és a mézet, majd az egészet alaposan összerázzuk. Az öntetet a salátára csorgatjuk, sózzuk, borsozzuk és jól összeforgatjuk. 

A lila hagymát cikkekre vágjuk és 2-3 levelenként darabokra szedjük. Felváltva nyársra tűzdeljük a hagymát és a húst (érdemes az elejére és a végére is hagymát tenni), majd sózzuk, beolajozzuk és oldalanként 3-4 perc alatt meggrillezzük a rablóhúsokat.

Tálaláskor a saláta tetejére tesszük a pirult koktélparadicsomokat, majd a rablóhússal együtt kínáljuk.

magyaros-rablohus
Magyaros rablóhús tarhonyasalátával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc 

Még több grill recept:

Kávés BBQ oldalas salátával

Grillezett Buffalo csirkeszárny kéksajtmártással

Ananászos tofusaslik ázsiai bulgursalátával

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A tésztasalit szinte mindenki ismeri. Az viszont keveseknek jut eszébe a készítésekor, hogy a tarhonya is egy tésztaféle, ami nagyon király magyaros hangulatot ad ennek a salinak. Ráadásul baromi jól passzol a rablóhús mellé!

Hozzávalók

4 főre
A rablóhúshoz
2 ek
daráltpaprika-krém
4 ek
ketchup
2 tk
füstölt fűszerpaprika
2 tk
fokhagymapor
0.5 tk
őrölt fűszerkömény
800 g
csirkecombfilé
3 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
4 ek
étolaj
A tarhonyasalátához
300 g
tarhonya
250 g
kenyérszalonna
500 g
koktélparadicsom
2 db
sárga kaliforniai paprika
(150 g/db)
1 db
hegyes-erős paprika
0.5 csokor
petrezselyem
50 ml
olívaolaj
1 db
citrom leve
1 tk
mustár
1 ek
méz
só, bors

A magyaros rablóhús elkészítéséhez elsőként a pácot fogjuk össze rakni, ehhez a paprikakrémet és a ketchupot összekeverjük a fűszerekkel. A csirkét nagyjából 2 cm-es kockákra vágjuk és jól összeforgatjuk a páccal. Akár azonnal kezdhetjük is sütni, de nem árt neki, ha áll kicsit, ezért érdemes a sütésig félretenni pácolódni. 

A salátához először bő, sós vízben megfőzzük a tarhonyát, majd leszűrjük. A szalonnát felkockázzuk és egy serpenyőben alaposan kipirítjuk a zsírját, aztán leszűrjük és hagyjuk kicsit hűlni. A paradicsomot egészben kicsit megkapatjuk a grillen.

A kaliforniai paprikát kb. 0,5 x 0,5 cm-es kockákra vágjuk, a hegyes-erős paprikát pedig közel akkora kis kockákra, mint a szalonnát. A petrezselymet finomra aprítjuk, és a zöldségekkel, valamint a szalonnapörccel együtt hozzákeverjük a tarhonyához. 

A vinaigrette-hez a kisült szalonnazsírból 100 ml-t öntünk egy befőttesüvegbe az olívaolajjal és a citromlével együtt, megsózzuk, hozzáadjuk a mustárt és a mézet, majd az egészet alaposan összerázzuk. Az öntetet a salátára csorgatjuk, sózzuk, borsozzuk és jól összeforgatjuk. 

A lila hagymát cikkekre vágjuk és 2-3 levelenként darabokra szedjük. Felváltva nyársra tűzdeljük a hagymát és a húst (érdemes az elejére és a végére is hagymát tenni), majd sózzuk, beolajozzuk és oldalanként 3-4 perc alatt meggrillezzük a rablóhúsokat.

Tálaláskor a saláta tetejére tesszük a pirult koktélparadicsomokat, majd a rablóhússal együtt kínáljuk.

magyaros-rablohus
Magyaros rablóhús tarhonyasalátával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc 

Még több grill recept:

Kávés BBQ oldalas salátával

Grillezett Buffalo csirkeszárny kéksajtmártással

Ananászos tofusaslik ázsiai bulgursalátával

Ha tetszett a Magyaros rablóhús tarhonyasalátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept