Hozzávalók
A pácolt tofuhoz
- 1 db ananász
- ½ fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 1 db chilipaprika
- 1 csokor koriander
- 5 - 6 ág friss kakukkfű
- 1 ek dijoni mustár
- 2 ek agávészirup
- 80 ml szójaszósz
- 500 g tofu
A bulgursalihoz
- 250 g bulgur
- 500 ml víz
- 3 ek szójaszósz
- 2 cm gyömbér
- 1 db thai chili
- bors
- 2 szál újhagyma
- 120 g koktélparadicsom
- 1 ek mirin
- 2 ek rizsecet
- ½ csokor koriander
- 50 g rukkola
A saslikhoz
- 2 db színes kaliforniai paprika
- 5 fej csiperkegomba
- 1 db cukkini (300 g/db)
- 2 fej lila hagyma (100g/fej)
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- só, bors
- 4 ek olívaolaj
A tálaláshoz
- 2 db pita
Hozzávalók
A pácolt tofuhoz
- 1 db ananász
- ½ fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 1 db chilipaprika
- 1 csokor koriander
- 5 - 6 ág friss kakukkfű
- 1 ek dijoni mustár
- 2 ek agávészirup
- 80 ml szójaszósz
- 500 g tofu
A bulgursalihoz
- 250 g bulgur
- 500 ml víz
- 3 ek szójaszósz
- 2 cm gyömbér
- 1 db thai chili
- bors
- 2 szál újhagyma
- 120 g koktélparadicsom
- 1 ek mirin
- 2 ek rizsecet
- ½ csokor koriander
- 50 g rukkola
A saslikhoz
- 2 db színes kaliforniai paprika
- 5 fej csiperkegomba
- 1 db cukkini (300 g/db)
- 2 fej lila hagyma (100g/fej)
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- só, bors
- 4 ek olívaolaj
A tálaláshoz
- 2 db pita
A saslik recept első lépéseként a pácot készítjük el. Ehhez meghámozzuk az ananászt, felkockázunk belőle 300 grammot, aprítógépbe dobjuk és (a tofu kivételével) a többi hozzávalóval együtt leturmixoljuk. A tofut nagyobb kockákra vágjuk, összeforgatjuk a páccal és minimum 30 percet hagyjuk állni benne.
A bulgurt felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a szójaszószt, a reszelt gyömbért, az aprított chilit és egy kevés őrölt borsot, és puhára főzzük.
A zöldségeket viszonylag nagyobb darabokra vágjuk, hogy könnyen rá tudjuk húzni a nyársra és ne essenek majd le róla. A felaprított zöldségeket sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és alaposan átforgatjuk. A maradék ananászt is felkockázzuk, és ez is mehet a nyársakra.
A saslik összeállítása:
Tetszőleges sorrendben, szorosan felpakoljuk a hozzávalókat a nyársakra, majd sütés előtt lekenjük őket a megmaradt pácunkkal. A nyársakat a leolajozott grillre dobjuk 6-8 percre, közben többször megforgatjuk. Akkor jók, ha szépen megpirultak, néhol már kissé megkapta őket a grill hője.
A bulgurhoz keverjük a felkarikázott újhagymát és a félbevágott koktélparadicsomot, majd beízesítjük mirinnel, rizsecettel és aprított korianderrel. Belekeverjük a rukkolát, és azzal is alaposan átforgatjuk.
A pitákat is a rácsra dobjuk, és ha megpirultak, jöhet a tálalás. Egy tálra kiszedünk egy nagy adag bulgursalit, erre rápakoljuk a nyársakat és mellétűzdeljük a pitákat.
- Elkészítési idő: 50 perc
- Pácolás: min. 30 perc
Ha tetszett a tofus-ananászos saslik receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több extra nyárs a grillpartikra:
Vega édes-savanyú nyárs lencsesalátával
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 24 g
Szénhidrát: 63 g
Zsír: 13 g
Kalória: 434 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 97.7 g
Szénhidrát: 253.52 g
Zsír: 50.32 g
Kalória: 1736.25 kcal