Húsételek

Magyarostáfelspicc

Magyaros táfelspicc

Hozzávalók
1 kg
marhastefánia
1 ek
paradicsompüré
1 fej
hagyma
3 l
meleg víz
1 ek
egész bors
1 fej
fokhagyma
dió nagyságú gyömbér
6 szál
sárgarépa
6 db
burgonya
4 - 6 szál
fehérrépa
2 csokor
petrezselyem
1 db
karalábé
1 db
zellergumó
1 db
paradicsom
1 db
paprika
0.5 fej
kelkáposzta
6 db
karfiolrózsa

Elkészítés

A magyaros táfelspicc elkészítéséhez először a hússal foglalkozunk. A stefániát megkenjük a paradicsompürével, majd egy tepsin 220 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

A hagymát héjastul kettévágjuk, és egy forró, száraz serpenyőben barnára karamellizáljuk a vágott oldalát. A vizet egy akkora lábasba töltjük, amekkora a hús, majd hozzáadjuk az egész borsot, a karamellizált hagymát, a fokhagymát, a reszelt gyömbért és a sót. Forrás után beletesszük a húst, és 1 órát rotyogtatjuk. A karfiolon kívül az összes zöldséget hozzáadjuk, majd kb. 1 óra után, amikor megpuhultak, óvatosan kiszedjük őket. További 2 órát főzzük a húst, az utolsó 20 percben pedig beletesszük a karfiolt is.

Tálalásnál a tányérokba szedünk az összes zöldségből, teszünk mellé a szeletekre vágott húsból, és rámerjük a levest. Mustárral, tormával és pirított kenyérrel kínáljuk.

magyaros-tafelspicc
Magyaros táfelspicc

Elkészítési idő: 260 perc

Zé is készített nemrég egy táfelspiccet! Érdemes kipróbálni ezt a verziót is!

Még több Lajos-recept:

Fokhagymával tűzdelt vajas pulykamell

Kolbászhússal töltött karaj Lajos módra

www.streetkitchen.hu

Jó kis monarchiabéli klasszikus étel a bécsi tányérhús: gazdag húsleves zöldségekkel és omlós hússal. Állítólag Ferenc József kedvence volt ez a fogás – hát akkor pont mi ne szeretnénk? Pakolj mellé egy jóféle tormát vagy uborkát, isteni lesz!

Hozzávalók

4 - 6 főre
1 kg
marhastefánia
1 ek
paradicsompüré
1 fej
hagyma
3 l
meleg víz
1 ek
egész bors
1 fej
fokhagyma
dió nagyságú gyömbér
6 szál
sárgarépa
6 db
burgonya
4 - 6 szál
fehérrépa
2 csokor
petrezselyem
1 db
karalábé
1 db
zellergumó
1 db
paradicsom
1 db
paprika
0.5 fej
kelkáposzta
6 db
karfiolrózsa

A magyaros táfelspicc elkészítéséhez először a hússal foglalkozunk. A stefániát megkenjük a paradicsompürével, majd egy tepsin 220 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

A hagymát héjastul kettévágjuk, és egy forró, száraz serpenyőben barnára karamellizáljuk a vágott oldalát. A vizet egy akkora lábasba töltjük, amekkora a hús, majd hozzáadjuk az egész borsot, a karamellizált hagymát, a fokhagymát, a reszelt gyömbért és a sót. Forrás után beletesszük a húst, és 1 órát rotyogtatjuk. A karfiolon kívül az összes zöldséget hozzáadjuk, majd kb. 1 óra után, amikor megpuhultak, óvatosan kiszedjük őket. További 2 órát főzzük a húst, az utolsó 20 percben pedig beletesszük a karfiolt is.

Tálalásnál a tányérokba szedünk az összes zöldségből, teszünk mellé a szeletekre vágott húsból, és rámerjük a levest. Mustárral, tormával és pirított kenyérrel kínáljuk.

magyaros-tafelspicc
Magyaros táfelspicc

Elkészítési idő: 260 perc

Zé is készített nemrég egy táfelspiccet! Érdemes kipróbálni ezt a verziót is!

Még több Lajos-recept:

Fokhagymával tűzdelt vajas pulykamell

Kolbászhússal töltött karaj Lajos módra

Ha tetszett a Magyaros táfelspicc receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept