Gyors tészták

Majonézes-joghurtos-brokkolistésztasaláta

Majonézes-joghurtos-brokkolis tésztasaláta
Majonézes-joghurtos-brokkolis tésztasaláta

Hozzávalók
1 fej
brokkoli
(400 g/fej)
200 g
penne tészta
2 ek
görög joghurt
2 ek
majonéz
bors
0.5 szál
füstölt kolbász
1 ek
olívaolaj
100 g
trappista

Elkészítés
  1. Egy kisebb edényben sós vizet forralunk.

  2. A brokkolit kis rózsákra szedjük, 2-3 percig forraljuk a vízben, majd leszűrjük és hideg vízzel lehűtjük.

  3. A tésztát a csomagoláson javasoltak szerint bő, lobogó, sós vízben készre főzzük, leszűrjük, majd hideg vízzel átöblítjük.

  4. Egy nagyobb keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a joghurtot, a majonézt és sózzuk, borsozzuk. 

  5. Az előfőzött brokkolit kb. 2 cm-es darabokra vágjuk, és a kolbászt is felkockázzuk hasonló méretűre.

  6. Egy serpenyőben, nagy lángon felhevítjük az olajat, beledobjuk a kolbászkockákat, majd fél perc után a brokkolit is. Sózzuk, borsozzuk és átpirítjuk. 

  7. A serpenyő tartalmát a keverőtálban lévő tésztára dobjuk, hozzáadjuk még az apró kockákra vágott sajtot is, és az egészet alaposan átkeverjük.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz
A Menzás kaják támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Ez a majonézes-joghurtos-brokkolis tésztasaláta hozza mindazt, amit ősszel szeretünk: krémes, ízes és laktató egyszerre. Nem az a fajta saláta, ami kötelező körnek érződik, hanem az, amit a felnőttek és a gyerekek is örömmel szednek újra és újra.

Az a helyzet, hogy a majonézes-joghurtos-brokkolis tésztasaláta igazi jolly joker, mert jól működik könnyű vacsorának, és akár másnap ebédre is. A tészta, a brokkoli és a majonézes öntet elképesztően jól működnek együtt.

Ha eddig nem ette meg a gyerek a brokkolit, akkor készülj, mert mostantól repetázni fog! Akár hétköznap, akár hétvégén kerül az asztalra, mindig betalál.

Hozzávalók

4 személyre
1 fej
brokkoli
(400 g/fej)
200 g
penne tészta
2 ek
görög joghurt
2 ek
majonéz
bors
0.5 szál
füstölt kolbász
1 ek
olívaolaj
100 g
trappista

Elkészítés

  1. Egy kisebb edényben sós vizet forralunk.

  2. A brokkolit kis rózsákra szedjük, 2-3 percig forraljuk a vízben, majd leszűrjük és hideg vízzel lehűtjük.

  3. A tésztát a csomagoláson javasoltak szerint bő, lobogó, sós vízben készre főzzük, leszűrjük, majd hideg vízzel átöblítjük.

  4. Egy nagyobb keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a joghurtot, a majonézt és sózzuk, borsozzuk. 

  5. Az előfőzött brokkolit kb. 2 cm-es darabokra vágjuk, és a kolbászt is felkockázzuk hasonló méretűre.

  6. Egy serpenyőben, nagy lángon felhevítjük az olajat, beledobjuk a kolbászkockákat, majd fél perc után a brokkolit is. Sózzuk, borsozzuk és átpirítjuk. 

  7. A serpenyő tartalmát a keverőtálban lévő tésztára dobjuk, hozzáadjuk még az apró kockákra vágott sajtot is, és az egészet alaposan átkeverjük.

Majonézes-joghurtos-brokkolis tésztasaláta
Majonézes-joghurtos-brokkolis tésztasaláta (Fotó: Street Kitchen)

A brokkoli a rosttartalma miatt is nagy ász. Segíti az emésztést, sokáig eltelít, és hozzájárul a vércukorszint stabilizálásához. Ezért jó választás a kicsiknek és a nagyoknak is.

A brokkoli tele van antioxidánsokkal is, amik védik a sejteket az öregedéstől, így még a bőrnek is jót tesz. Egy jó brokkolis kaját tehát nemcsak az íze miatt érdemes összedobnod, hanem az egészséged érdekében is.

Ha bejött a majonézes-joghurtos-brokkolis tésztasaláta, de itt nem állnál meg, akkor itt van még három tésztasaláta, ami laktató és nem lesz vele sok macera!

Sonkás tésztasaláta

Tonhalas tésztasaláta

Ázsiai instant leveses tésztasaláta

Ha tetszett a majonézes-joghurtos-brokkolis tésztasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése