Egy kisebb edényben sós vizet forralunk.
A brokkolit kis rózsákra szedjük, 2-3 percig forraljuk a vízben, majd leszűrjük és hideg vízzel lehűtjük.
A tésztát a csomagoláson javasoltak szerint bő, lobogó, sós vízben készre főzzük, leszűrjük, majd hideg vízzel átöblítjük.
Egy nagyobb keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a joghurtot, a majonézt és sózzuk, borsozzuk.
Az előfőzött brokkolit kb. 2 cm-es darabokra vágjuk, és a kolbászt is felkockázzuk hasonló méretűre.
Egy serpenyőben, nagy lángon felhevítjük az olajat, beledobjuk a kolbászkockákat, majd fél perc után a brokkolit is. Sózzuk, borsozzuk és átpirítjuk.
A serpenyő tartalmát a keverőtálban lévő tésztára dobjuk, hozzáadjuk még az apró kockákra vágott sajtot is, és az egészet alaposan átkeverjük.
Majonézes-joghurtos-brokkolistésztasaláta

Ez a majonézes-joghurtos-brokkolis tésztasaláta hozza mindazt, amit ősszel szeretünk: krémes, ízes és laktató egyszerre. Nem az a fajta saláta, ami kötelező körnek érződik, hanem az, amit a felnőttek és a gyerekek is örömmel szednek újra és újra.
Az a helyzet, hogy a majonézes-joghurtos-brokkolis tésztasaláta igazi jolly joker, mert jól működik könnyű vacsorának, és akár másnap ebédre is. A tészta, a brokkoli és a majonézes öntet elképesztően jól működnek együtt.
Ha eddig nem ette meg a gyerek a brokkolit, akkor készülj, mert mostantól repetázni fog! Akár hétköznap, akár hétvégén kerül az asztalra, mindig betalál.
Hozzávalók
Elkészítés
Egy kisebb edényben sós vizet forralunk.
A brokkolit kis rózsákra szedjük, 2-3 percig forraljuk a vízben, majd leszűrjük és hideg vízzel lehűtjük.
A tésztát a csomagoláson javasoltak szerint bő, lobogó, sós vízben készre főzzük, leszűrjük, majd hideg vízzel átöblítjük.
Egy nagyobb keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a joghurtot, a majonézt és sózzuk, borsozzuk.
Az előfőzött brokkolit kb. 2 cm-es darabokra vágjuk, és a kolbászt is felkockázzuk hasonló méretűre.
Egy serpenyőben, nagy lángon felhevítjük az olajat, beledobjuk a kolbászkockákat, majd fél perc után a brokkolit is. Sózzuk, borsozzuk és átpirítjuk.
A serpenyő tartalmát a keverőtálban lévő tésztára dobjuk, hozzáadjuk még az apró kockákra vágott sajtot is, és az egészet alaposan átkeverjük.

A brokkoli a rosttartalma miatt is nagy ász. Segíti az emésztést, sokáig eltelít, és hozzájárul a vércukorszint stabilizálásához. Ezért jó választás a kicsiknek és a nagyoknak is.
A brokkoli tele van antioxidánsokkal is, amik védik a sejteket az öregedéstől, így még a bőrnek is jót tesz. Egy jó brokkolis kaját tehát nemcsak az íze miatt érdemes összedobnod, hanem az egészséged érdekében is.
Ha bejött a majonézes-joghurtos-brokkolis tésztasaláta, de itt nem állnál meg, akkor itt van még három tésztasaláta, ami laktató és nem lesz vele sok macera!
Ha tetszett a majonézes-joghurtos-brokkolis tésztasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



