A tonhalas tésztasaláta elkészítéséhez a tésztát forró, sós vízben kifőzzük a csomagoláson található utasítások szerint, majd leszűrjük, és félrerakjuk hűlni.
A tojásokat 10 perc alatt megfőzzük, majd hideg vízbe rakjuk, és ha kihűltek, megpucoljuk őket. A megtisztított lila hagymát apróra, a kaliforniai paprika húsát kis kockákra vágjuk.
A kihűlt tészta mehet egy nagyobb tálba, hozzárakjuk a hagymát, a kaliforniai paprikát, sózzuk, borsozzuk, és ráfacsarjuk a citrom levét. Meglocsoljuk az olívaolajjal, és összekeverjük az egészet, közben pedig hozzáadjuk az apróra vágott snidlinget és petrezselymet is.
Két tányérra szedjük a tésztasalátát, majd a tetejére rakjuk a lecsepegtetett tonhalkonzerveket, a négybe vágott tojásokat, pár szem koktélparadicsomot és az olívabogyókat. Perfekt rapid ebédötlet és persze a rohanós hétköznapokon vacsorának sem utolsó. ;)
Elkészítési idő: 25 perc
