Köretek

Majonézeszöldborsósalátabaconnel

Majonézes zöldborsósaláta baconnel

Hozzávalók
100 g
bacon
300 g
fagyasztott zöldborsó
270 g
tejföl
120 g
majonéz
pár csepp citromlé
1 ek
mustár
só, bors
0.5 csokor
petrezselyem
80 g
cheddar

Elkészítés

A majonézes zöldborsó elkészítésének első lépése, hogy a bacont kicsi kockákra vágjuk, és egy száraz serpenyőben, közepes lángon lepirítjuk, és egy keveset félreteszünk belőle a tálaláshoz. A fagyasztott zöldborsót, ha zsenge, csak meleg vízbe dobjuk, hogy kiengedjen, ha erősebbek a szemek, pár percbe forrásban lévő vízbe dobjuk, majd leszűrjük és átrakjuk hideg vízbe, azaz blansírozzuk.

A tejfölt elkeverjük a majonézzel, a citromlével, a mustárral, sóval és borssal. Mehet bele az apróra vágott petrezselyem, a kockákra vágott cheddar sajt, a bacon (a zsírjával együtt) és a zöldborsó is. Alaposan átkeverjük a majonézes salátát, és pár órára hűtőbe tesszük, hogy jobban összeérjenek az ízek. Tálalás előtt megszórjuk a félretett baconmorzsával és friss petrezselyemmel.

majonezes-zoldborso-baconnel2
Majonézes zöldborsósaláta baconnel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc + hűtés

Tegye fel a kezét az, aki nem rajong a majonézes salátákért!? Tény, hogy nem tartoznak a legdiétásabb saláta-variációk közé, cserébe viszont igazi ízbombák! Önmagukban kanalazva is laktató tízórai vagy uzsonna lehet belőlük, de remekül feldobják a sült vagy grillezett húsokat, zöldségeket, kolbászokat is. Ha hidegtálat készítetek, azon is érdemes helyet szorítani egy jó kis majonézes salinak, csak ne felejtsétek el jó előre behűteni, mert úgy az igazi! És bizony nem a kukorica és a zöldborsó az egyedüli zöldségek, amiből frankó majonézes salátát kerekíthettek, mutatjuk a mi kedvenceinket:

Észt majonézes burgonyasaláta

Édesburgonyás-majonézes saláta

Majonézes csicseriborsó-saláta

www.streetkitchen.hu

Villámgyors majonézes sali, ami akár önmagában is megállja a helyét, de grillezésnél, húsok mellé is kiváló köret lehet!

Hozzávalók

4 főre
100 g
bacon
300 g
fagyasztott zöldborsó
270 g
tejföl
120 g
majonéz
pár csepp citromlé
1 ek
mustár
só, bors
0.5 csokor
petrezselyem
80 g
cheddar

A majonézes zöldborsó elkészítésének első lépése, hogy a bacont kicsi kockákra vágjuk, és egy száraz serpenyőben, közepes lángon lepirítjuk, és egy keveset félreteszünk belőle a tálaláshoz. A fagyasztott zöldborsót, ha zsenge, csak meleg vízbe dobjuk, hogy kiengedjen, ha erősebbek a szemek, pár percbe forrásban lévő vízbe dobjuk, majd leszűrjük és átrakjuk hideg vízbe, azaz blansírozzuk.

A tejfölt elkeverjük a majonézzel, a citromlével, a mustárral, sóval és borssal. Mehet bele az apróra vágott petrezselyem, a kockákra vágott cheddar sajt, a bacon (a zsírjával együtt) és a zöldborsó is. Alaposan átkeverjük a majonézes salátát, és pár órára hűtőbe tesszük, hogy jobban összeérjenek az ízek. Tálalás előtt megszórjuk a félretett baconmorzsával és friss petrezselyemmel.

majonezes-zoldborso-baconnel2
Majonézes zöldborsósaláta baconnel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc + hűtés

Tegye fel a kezét az, aki nem rajong a majonézes salátákért!? Tény, hogy nem tartoznak a legdiétásabb saláta-variációk közé, cserébe viszont igazi ízbombák! Önmagukban kanalazva is laktató tízórai vagy uzsonna lehet belőlük, de remekül feldobják a sült vagy grillezett húsokat, zöldségeket, kolbászokat is. Ha hidegtálat készítetek, azon is érdemes helyet szorítani egy jó kis majonézes salinak, csak ne felejtsétek el jó előre behűteni, mert úgy az igazi! És bizony nem a kukorica és a zöldborsó az egyedüli zöldségek, amiből frankó majonézes salátát kerekíthettek, mutatjuk a mi kedvenceinket:

Észt majonézes burgonyasaláta

Édesburgonyás-majonézes saláta

Majonézes csicseriborsó-saláta

Ha tetszett a Majonézes zöldborsósaláta baconnel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept