Brutális kaják

Majorannásgombatokány

Majorannás gombatokány

Hozzávalók
150 g
füstölt szalonna
1 fej
hagyma
100 ml
fehérbor
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 tk
1 db
paprika
1 db
paradicsom
200 ml
alaplé
500 g
csiperkegomba
200 g
ördögszekérgomba
0.5 csokor
petrezselyem
100 g
zöldborsó
100 ml
tejszín

Elkészítés
A majorannás gombatokány elkészítéséhez a szalonnát kockára vágjuk és egy serpenyőben zsírjára sütjük. Kivesszük a zsírból a kisült szalonnát és a zsírból is leöntünk, csak annyit hagyunk a serpenyőben amennyi szükséges a hagyma dinszteléséhez. Az apróra vágott hagymát beledobjuk és finoman, közepes hőfokon megdinszteljük. Ha kész, felöntjük a fehérborral és kb. 5 percig főzzük.Közben sózzuk , borsozzuk és mehet bele a felvágott fokhagyma és a majoranna és a félbevágott paradicsom és paprika is. Ha az alkohol már elfőtt, felöntjük alaplével és mehet bele a csíkokra vágott gomba és a borsó is. Kb. 40 perc főzés elegendő is lesz neki, ekkor még hozzáadjuk a tejszínt és 5 perc alatt készre főzzük. Petrezselyemmel díszítjük és galuskát készítünk mellé.
majorannas-gombatokany

A gomba egy csoda! Akár húsos, akár vega ételekben is megállja a helyét. Mi imádjuk, szeressétek velünk ti is! Még több szaftos, gombás recept:

www.streetkitchen.hu

Szakadjunk el a pörköltek világától és irány a tokány! Nagyszerű utazás a régi ízek világába egy különleges gombával, az ördögszekérrel.

Hozzávalók

4 főre
150 g
füstölt szalonna
1 fej
hagyma
100 ml
fehérbor
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 tk
1 db
paprika
1 db
paradicsom
200 ml
alaplé
500 g
csiperkegomba
200 g
ördögszekérgomba
0.5 csokor
petrezselyem
100 g
zöldborsó
100 ml
tejszín
A majorannás gombatokány elkészítéséhez a szalonnát kockára vágjuk és egy serpenyőben zsírjára sütjük. Kivesszük a zsírból a kisült szalonnát és a zsírból is leöntünk, csak annyit hagyunk a serpenyőben amennyi szükséges a hagyma dinszteléséhez. Az apróra vágott hagymát beledobjuk és finoman, közepes hőfokon megdinszteljük. Ha kész, felöntjük a fehérborral és kb. 5 percig főzzük.Közben sózzuk , borsozzuk és mehet bele a felvágott fokhagyma és a majoranna és a félbevágott paradicsom és paprika is. Ha az alkohol már elfőtt, felöntjük alaplével és mehet bele a csíkokra vágott gomba és a borsó is. Kb. 40 perc főzés elegendő is lesz neki, ekkor még hozzáadjuk a tejszínt és 5 perc alatt készre főzzük. Petrezselyemmel díszítjük és galuskát készítünk mellé.
majorannas-gombatokany

A gomba egy csoda! Akár húsos, akár vega ételekben is megállja a helyét. Mi imádjuk, szeressétek velünk ti is! Még több szaftos, gombás recept:

Ha tetszett a Majorannás gombatokány receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept