Befőzés

Mandarindzsem

Mandarindzsem

Hozzávalók
1 kg
mandarin
250 g
kristálycukor
A sűrítéshez
2 tk
pektin
2 ek
kristálycukor
50 ml
víz

Elkészítés

A mandarinokat meghámozzuk és alaposan megtisztítjuk a fehér részektől. Egy lábasba tesszük a mandaringerezdeket, rádobjuk a cukrot, és közepes hőmérsékleten elkezdjük főzni. Kb. 20-25 perc után botmixerrel leturmixoljuk, és tovább főzzük addig, amíg hígabb lekvárállagot kapunk. A pontos főzési idő függ attól is, hogy a mandarinok mennyi folyadékot/mandarinlevet tartalmaznak. 

Összekeverjük a pektint a cukorral és a hideg vízzel, és a mandarinlekvárba keverjük, majd levesszük a hőforrásról. Amikor szép sűrű a lekvárunk, alaposan kimosott üvegekbe töltjük, fejtetőre állítjuk és így hűtjük ki, ezzel kész is vagyunk vele.

mandarindzsem
Mandarindzsem (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Főzési idő: 40-50 perc
  • Hűtési idő: 1-2 óra

Nektek is a mandarin a kedvenc gyümölcsötök télen? Jó hírünk van: ha frissen esetleg kezditek megunni, akkor csodálatosan működik húsos-halas ételekben is! Persze a desszertekből is vétek kihagyni ilyenkor. Hozunk is néhány példát, hogy konkrétan mire gondoltunk.

Mandarinos pezsgős lazac ropogós sült krumplival

Mandarinos csirke bébirépával és hagymapürével

Sajttorta-pohárkrém mandarinnal

www.streetkitchen.hu

Sütik tetejére, sima vagy rakott palacsintába, de jóformán bármibe tökéletes lehet ez a mandarindzsem, már csak ki kell próbálnotok!

Hozzávalók

450 ml-es üveghez
1 kg
mandarin
250 g
kristálycukor
A sűrítéshez
2 tk
pektin
2 ek
kristálycukor
50 ml
víz

A mandarinokat meghámozzuk és alaposan megtisztítjuk a fehér részektől. Egy lábasba tesszük a mandaringerezdeket, rádobjuk a cukrot, és közepes hőmérsékleten elkezdjük főzni. Kb. 20-25 perc után botmixerrel leturmixoljuk, és tovább főzzük addig, amíg hígabb lekvárállagot kapunk. A pontos főzési idő függ attól is, hogy a mandarinok mennyi folyadékot/mandarinlevet tartalmaznak. 

Összekeverjük a pektint a cukorral és a hideg vízzel, és a mandarinlekvárba keverjük, majd levesszük a hőforrásról. Amikor szép sűrű a lekvárunk, alaposan kimosott üvegekbe töltjük, fejtetőre állítjuk és így hűtjük ki, ezzel kész is vagyunk vele.

mandarindzsem
Mandarindzsem (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Főzési idő: 40-50 perc
  • Hűtési idő: 1-2 óra

Nektek is a mandarin a kedvenc gyümölcsötök télen? Jó hírünk van: ha frissen esetleg kezditek megunni, akkor csodálatosan működik húsos-halas ételekben is! Persze a desszertekből is vétek kihagyni ilyenkor. Hozunk is néhány példát, hogy konkrétan mire gondoltunk.

Mandarinos pezsgős lazac ropogós sült krumplival

Mandarinos csirke bébirépával és hagymapürével

Sajttorta-pohárkrém mandarinnal

Ha tetszett a Mandarindzsem receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept