A mandulás guba elkészítéséhez a kifliket 1-1,5 cm-es karikákra vágjuk. A cukrot és a vaníliás cukrot kihabosítjuk a tojásokkal, majd mehet bele a citromhéj, a tej, a tejszín, a krémlikőr, a darált mandula, és jöhet egy alapos keverés.
A kiflidarabokat beledobjuk a tálba, és összeforgatjuk a guba alapját. Egy sütőtálba öntjük a „masszát”, és 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk kb. 20-25 percre.
A sütés vége felé a tojásfehérjéket egy tálba ütjük, és elkezdjük felverni őket. Mikor elkezd kifehéredni és stabilabb habbá válni a fehérje, akkor beleöntjük a cukrot, és tovább verjük, hogy sűrű, habcsókállagú habot kapjunk.
Ezt a süti tetejére kanalazzuk, majd visszatoljuk 190 fokra felvett sütőbe 8-10 percre a sütit, ezután pedig már tálalhatjuk is.

- Elkészítési idő: 40-45 perc
Ha szereted a mandulás recepteket, ezek is tetszeni fognak:
Almás-túrós máglyarakás mandulával