Fantasztikus desszertek

Mandulásgubabesütve

Mandulás guba besütve

Hozzávalók
A gubához
6 db
szikkadt tejeskifli
100 g
kristálycukor
2 csomag
vaníliás cukor
(12 g-os kiszerelés)
7 db
tojássárgája
1 db
citrom reszelt héja
450 ml
tej
300 ml
tejszín
300 ml
krémlikőr
200 g
darált mandula
1 marék
szeletelt mandula a szóráshoz
A tetejére
3 db
tojásfehérje
160 g
cukor

Elkészítés

A mandulás guba elkészítéséhez a kifliket 1-1,5 cm-es karikákra vágjuk. A cukrot és a vaníliás cukrot kihabosítjuk a tojásokkal, majd mehet bele a citromhéj, a tej, a tejszín, a krémlikőr, a darált mandula, és jöhet egy alapos keverés. 

A kiflidarabokat beledobjuk a tálba, és összeforgatjuk a guba alapját. Egy sütőtálba öntjük a „masszát”, és 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk kb. 20-25 percre. 

A sütés vége felé a tojásfehérjéket egy tálba ütjük, és elkezdjük felverni őket. Mikor elkezd kifehéredni és stabilabb habbá válni a fehérje, akkor beleöntjük a cukrot, és tovább verjük, hogy sűrű, habcsókállagú habot kapjunk. 

Ezt a süti tetejére kanalazzuk, majd visszatoljuk 190 fokra felvett sütőbe 8-10 percre a sütit, ezután pedig már tálalhatjuk is.

mandulas-guba-besutve
Mandulás guba besütve (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40-45 perc

Ha szereted a mandulás recepteket, ezek is tetszeni fognak:

Almás-túrós máglyarakás mandulával

Zabos chiapuding áfonyával és mandulával

Kókuszos-mandulás bundás kalács fűszeres karamellöntettel

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha nem szeretitek a mákot, akkor sem kell lemondani egy jó szaftos, besütött gubáról, ugyanis mandulával is simán elkészíthetitek!

Hozzávalók

1 20 x 30 cm-es tálhoz
A gubához
6 db
szikkadt tejeskifli
100 g
kristálycukor
2 csomag
vaníliás cukor
(12 g-os kiszerelés)
7 db
tojássárgája
1 db
citrom reszelt héja
450 ml
tej
300 ml
tejszín
300 ml
krémlikőr
200 g
darált mandula
1 marék
szeletelt mandula a szóráshoz
A tetejére
3 db
tojásfehérje
160 g
cukor

A mandulás guba elkészítéséhez a kifliket 1-1,5 cm-es karikákra vágjuk. A cukrot és a vaníliás cukrot kihabosítjuk a tojásokkal, majd mehet bele a citromhéj, a tej, a tejszín, a krémlikőr, a darált mandula, és jöhet egy alapos keverés. 

A kiflidarabokat beledobjuk a tálba, és összeforgatjuk a guba alapját. Egy sütőtálba öntjük a „masszát”, és 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk kb. 20-25 percre. 

A sütés vége felé a tojásfehérjéket egy tálba ütjük, és elkezdjük felverni őket. Mikor elkezd kifehéredni és stabilabb habbá válni a fehérje, akkor beleöntjük a cukrot, és tovább verjük, hogy sűrű, habcsókállagú habot kapjunk. 

Ezt a süti tetejére kanalazzuk, majd visszatoljuk 190 fokra felvett sütőbe 8-10 percre a sütit, ezután pedig már tálalhatjuk is.

mandulas-guba-besutve
Mandulás guba besütve (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40-45 perc

Ha szereted a mandulás recepteket, ezek is tetszeni fognak:

Almás-túrós máglyarakás mandulával

Zabos chiapuding áfonyával és mandulával

Kókuszos-mandulás bundás kalács fűszeres karamellöntettel

Ha tetszett a Mandulás guba besütve receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept