Habár ritkán fordul elő, hogy megmarad egy csomó mézeskalács az ünnepekről, pláne ha baromira finom lett, ha mégis megtörténne, akkor ezek a mézeskalács golyók tökéletes reinkarnációi a maradéknak. Ehhez a mézeskalácsot beletesszük egy jól zárható zacskóba és klopfolóval szinte porrá zúzzuk. Ízlés szerint hagyhatjuk kissé darabosra is. Akinek van, az persze használhat aprítógépet is ehhez a művelethez. Ez után egy nagyobb tálban összekeverjük a puha vajjal, a porcukorral és a mascarponéval.
Nedves kézzel diónyi golyókat formázunk a tésztából, majd hűtőbe rakjuk őket 1 órára vagy fagyasztóba 20 percre.
Vízgőz fölött felolvasztjuk a fehércsokit és egy villa segítségével gyorsan beleforgatjuk a megdermedt tésztagolyókat. Sütőpapírral letakart tányérra vagy deszkára rakosgatjuk őket, lecsepegtetve róluk a felesleges csokit, és ha félig megdermedtek, mindegyiket megszórjuk kevés kakaóporral.
[caption id="attachment_12159750" align="aligncenter" width="853"]