Karácsonyi desszertek

Zseniálismézeskalácsgolyók

Zseniális mézeskalács golyók

Hozzávalók
100 g
mézeskalács
50 g
szobahőmérsékletű vaj
30 g
porcukor
50 g
mascarpone
A bevonáshoz
100 g
fehércsokoládé
kakaópor

Elkészítés

mézeskalács golyók

Habár ritkán fordul elő, hogy megmarad egy csomó mézeskalács az ünnepekről, pláne ha baromira finom lett, ha mégis megtörténne, akkor ezek a mézeskalács golyók tökéletes reinkarnációi a maradéknak. Ehhez a mézeskalácsot beletesszük egy jól zárható zacskóba és klopfolóval szinte porrá zúzzuk. Ízlés szerint hagyhatjuk kissé darabosra is. Akinek van, az persze használhat aprítógépet is ehhez a művelethez. Ez után egy nagyobb tálban összekeverjük a puha vajjal, a porcukorral és a mascarponéval. 

Nedves kézzel diónyi golyókat formázunk a tésztából, majd hűtőbe rakjuk őket 1 órára vagy fagyasztóba 20 percre.

Vízgőz fölött felolvasztjuk a fehércsokit és egy villa segítségével gyorsan beleforgatjuk a megdermedt tésztagolyókat. Sütőpapírral letakart tányérra vagy deszkára rakosgatjuk őket, lecsepegtetve róluk a felesleges csokit, és ha félig megdermedtek, mindegyiket megszórjuk kevés kakaóporral.

[caption id="attachment_12159750" align="aligncenter" width="853"]

mézeskalács golyók
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]

Ezek a mézeskalácsos receptek érdekelhetnek:

Mézeskalácsos biscotti

Mézeskalácsos csiga

www.streetkitchen.hu

Ha maradt egy kis mézeskalácsotok, de már annyit ettetek, hogy képtelenek vagytok akár még egy darabot is leerőltetni a torkotokon, akkor készítsetek belőle ilyen finom mézeskalács golyókat! Vonjátok be fehércsokival, szórjátok meg kakaóval és így már garantáltan nem fogtok tudni leállni vele! :D

Hozzávalók

14 darabhoz
100 g
mézeskalács
50 g
szobahőmérsékletű vaj
30 g
porcukor
50 g
mascarpone
A bevonáshoz
100 g
fehércsokoládé
kakaópor

mézeskalács golyók

Habár ritkán fordul elő, hogy megmarad egy csomó mézeskalács az ünnepekről, pláne ha baromira finom lett, ha mégis megtörténne, akkor ezek a mézeskalács golyók tökéletes reinkarnációi a maradéknak. Ehhez a mézeskalácsot beletesszük egy jól zárható zacskóba és klopfolóval szinte porrá zúzzuk. Ízlés szerint hagyhatjuk kissé darabosra is. Akinek van, az persze használhat aprítógépet is ehhez a művelethez. Ez után egy nagyobb tálban összekeverjük a puha vajjal, a porcukorral és a mascarponéval. 

Nedves kézzel diónyi golyókat formázunk a tésztából, majd hűtőbe rakjuk őket 1 órára vagy fagyasztóba 20 percre.

Vízgőz fölött felolvasztjuk a fehércsokit és egy villa segítségével gyorsan beleforgatjuk a megdermedt tésztagolyókat. Sütőpapírral letakart tányérra vagy deszkára rakosgatjuk őket, lecsepegtetve róluk a felesleges csokit, és ha félig megdermedtek, mindegyiket megszórjuk kevés kakaóporral.

[caption id="attachment_12159750" align="aligncenter" width="853"]

mézeskalács golyók
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]

Ezek a mézeskalácsos receptek érdekelhetnek:

Mézeskalácsos biscotti

Mézeskalácsos csiga

Ha tetszett a Zseniális mézeskalács golyók receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept