Brutális kaják

Olaszosmarharagu

Olaszos marharagu

Hozzávalók
1 kg
marhalapocka
só, bors
4 ek
olívaolaj
2 fej
hagyma
(nagyobb)
1 tk
oregánó
1 tk
kakukkfű
4 gerezd
fokhagyma
1 konzerv
darabolt paradicsom
1 l
marhaalaplé
4 db
krumpli
2 szál
répa
(nagyobb)
300 g
fagyasztott zöldborsó

Elkészítés

A marharaguhoz a marhalapockát nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy öntöttvas edényben magas hőmérsékleten körbepirítjuk az olajon, majd kiszedjük. Ezután mehet a visszamaradt szaftra az apróra vágott vöröshagyma, amit sózunk, borsozunk, megszórjuk a fűszerekkel, és üvegesre pároljuk. Rádobjuk a megroppantott fokhagymát, visszarakjuk a húst, és felöntjük a darabolt paradicsommal. 1 órán át fedő alatt főzzük, majd mehet bele az alaplé és a nagy darabokra vágott krumpli, illetve répa. Lefedjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 2 órát sütjük, viszont az utolsó 20 perc előtt a borsót is belekeverjük. Friss kenyérrel tálaljuk.

Olaszos marharagu
Olaszos marharagu

Még több marhaság:

Szupergyors mongóliai marha

Lassan sülő marhahúsos szendvics

Marhahúsgolyók barna sörös barbecue szószban

www.streetkitchen.hu

Igazi olaszos, lassan sült marharagu, ami tökéletes egy hétvégi ebédre, vacsorára vagy hétköznap is, ha nagyon ráértek. Egy jó vörösborral isteni.

Hozzávalók

4 - 6 főre
1 kg
marhalapocka
só, bors
4 ek
olívaolaj
2 fej
hagyma
(nagyobb)
1 tk
oregánó
1 tk
kakukkfű
4 gerezd
fokhagyma
1 konzerv
darabolt paradicsom
1 l
marhaalaplé
4 db
krumpli
2 szál
répa
(nagyobb)
300 g
fagyasztott zöldborsó

A marharaguhoz a marhalapockát nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy öntöttvas edényben magas hőmérsékleten körbepirítjuk az olajon, majd kiszedjük. Ezután mehet a visszamaradt szaftra az apróra vágott vöröshagyma, amit sózunk, borsozunk, megszórjuk a fűszerekkel, és üvegesre pároljuk. Rádobjuk a megroppantott fokhagymát, visszarakjuk a húst, és felöntjük a darabolt paradicsommal. 1 órán át fedő alatt főzzük, majd mehet bele az alaplé és a nagy darabokra vágott krumpli, illetve répa. Lefedjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 2 órát sütjük, viszont az utolsó 20 perc előtt a borsót is belekeverjük. Friss kenyérrel tálaljuk.

Olaszos marharagu
Olaszos marharagu

Még több marhaság:

Szupergyors mongóliai marha

Lassan sülő marhahúsos szendvics

Marhahúsgolyók barna sörös barbecue szószban

Ha tetszett az Olaszos marharagu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept