Fitt

Marokkóifűszereshúsgolyókfetás,sültcsicseriborsóssalátávaléskuszkusszal

Marokkói fűszeres húsgolyók fetás, sült csicseriborsós salátával és kuszkusszal

Hozzávalók
A húsgolyókhoz
500 g
darált marhahús
1 db
tojás
2 ek
zabpehelyliszt
2 tk
őrölt kömény
1 tk
fahéj
só, bors
3 tk
fűszerpaprika
2 tk
gyömbérpor
1 tk
őrölt szerecsendió
1 tk
cayenne-bors
3 gerezd
reszelt fokhagyma
3 ek
olvasztott kókuszolaj
A salátához
300 g
koktélparadicsom
1 konzerv
csicseriborsó
(400 g-os kiszerelés)
2 tk
kömény
1 tk
fahéj
só, bors
2 tk
fűszerpaprika
1 tk
gyömbérpor
1 tk
őrölt szerecsendió
1 tk
cayenne-bors
2 ek
olvasztott kókuszolaj
140 g
feta sajt
1 csokor
friss petrezselyem
A kuszkuszhoz
180 g
kuszkusz
1 db
citrom leve
1 csokor
friss petrezselyem

Elkészítés

A darált húst egy keverőtálba helyezzük, és az olvasztott kókuszolaj kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót. Alaposan összegyúrjuk, és a masszából 12 db egyforma méretű golyót formázunk. A húsgolyókat egy tepsibe helyezzük, egymástól 4-5 cm-es távolságra, meglocsoljuk az olvasztott kókuszolajjal, és 210 fokra előmelegített sütőben, grillfokozaton, a sütő legfelső rácsán 7-8 percig grillezzük.

Amíg pirulnak a húsgolyók, a koktélparadicsomokat és a leszűrt csicseriborsót elkeverjük a szárított fűszerekkel és a kókuszolajjal egy tálban. Amikor letelt a sütési idő, kikapjuk a sütőből a golyókat és leöntjük róluk a felesleges zsiradékot. Melléjük öntjük a tepsibe a fűszeres csicseri-paradicsom mixünket, majd megszórjuk feta sajttal és friss, durvára aprított petrezselyemmel. Mehet vissza 190 fokra kb. 30 percre, de most már a sütő középső rácsára, grill + légkeverés funkción.

A kuszkuszt felöntjük dupla mennyiségű forró vízzel, lefedjük, és 5-6 percet várunk. Ezzel a kuszkusz el is készült, hozzákeverjük a citrom levét, a friss petrezselymet és sót, majd ha elkészült a marokkói fűszeres tepsis húsgolyó, jöhet is a tálalás. Egy adag kuszkuszt halmozunk a tányérra, és fejenként 3 db húsgolyót meg egy jó adag csicseris-paradicsomos mixet rakunk rá. Megszórjuk még friss petrezselyemmel, és készen is vagyunk.

  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: kb. 38 perc

Odavagy a pikáns, keleti kajákért? A marokkói fűszeres húsgolyó után készítsd el ezeket is:

Arabos marharolád sült karfiollal és vörös lencsével

Csirkés thai kuszkusz

Csicseriborsós marokkói csirke

www.streetkitchen.hu

Egy nagyon ízes, marokkói ihletésű fogás fehérjedús körettel és citrusos kuszkusszal. A húsgolyók szinte olyan ízűek lesznek, mintha a grillről kaptad volna le őket, pedig a sütőben készülnek. ;)

Hozzávalók

4 főre
A húsgolyókhoz
500 g
darált marhahús
1 db
tojás
2 ek
zabpehelyliszt
2 tk
őrölt kömény
1 tk
fahéj
só, bors
3 tk
fűszerpaprika
2 tk
gyömbérpor
1 tk
őrölt szerecsendió
1 tk
cayenne-bors
3 gerezd
reszelt fokhagyma
3 ek
olvasztott kókuszolaj
A salátához
300 g
koktélparadicsom
1 konzerv
csicseriborsó
(400 g-os kiszerelés)
2 tk
kömény
1 tk
fahéj
só, bors
2 tk
fűszerpaprika
1 tk
gyömbérpor
1 tk
őrölt szerecsendió
1 tk
cayenne-bors
2 ek
olvasztott kókuszolaj
140 g
feta sajt
1 csokor
friss petrezselyem
A kuszkuszhoz
180 g
kuszkusz
1 db
citrom leve
1 csokor
friss petrezselyem

A darált húst egy keverőtálba helyezzük, és az olvasztott kókuszolaj kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót. Alaposan összegyúrjuk, és a masszából 12 db egyforma méretű golyót formázunk. A húsgolyókat egy tepsibe helyezzük, egymástól 4-5 cm-es távolságra, meglocsoljuk az olvasztott kókuszolajjal, és 210 fokra előmelegített sütőben, grillfokozaton, a sütő legfelső rácsán 7-8 percig grillezzük.

Amíg pirulnak a húsgolyók, a koktélparadicsomokat és a leszűrt csicseriborsót elkeverjük a szárított fűszerekkel és a kókuszolajjal egy tálban. Amikor letelt a sütési idő, kikapjuk a sütőből a golyókat és leöntjük róluk a felesleges zsiradékot. Melléjük öntjük a tepsibe a fűszeres csicseri-paradicsom mixünket, majd megszórjuk feta sajttal és friss, durvára aprított petrezselyemmel. Mehet vissza 190 fokra kb. 30 percre, de most már a sütő középső rácsára, grill + légkeverés funkción.

A kuszkuszt felöntjük dupla mennyiségű forró vízzel, lefedjük, és 5-6 percet várunk. Ezzel a kuszkusz el is készült, hozzákeverjük a citrom levét, a friss petrezselymet és sót, majd ha elkészült a marokkói fűszeres tepsis húsgolyó, jöhet is a tálalás. Egy adag kuszkuszt halmozunk a tányérra, és fejenként 3 db húsgolyót meg egy jó adag csicseris-paradicsomos mixet rakunk rá. Megszórjuk még friss petrezselyemmel, és készen is vagyunk.

  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: kb. 38 perc

Odavagy a pikáns, keleti kajákért? A marokkói fűszeres húsgolyó után készítsd el ezeket is:

Arabos marharolád sült karfiollal és vörös lencsével

Csirkés thai kuszkusz

Csicseriborsós marokkói csirke

Ha tetszett a Marokkói fűszeres húsgolyók fetás, sült csicseriborsós salátával és kuszkusszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept