Egyszerű levesek

Márványsajtoscukkinikrémlevespirítottmagvakkal

Márványsajtos cukkinikrémleves pirított magvakkal
marvanysajtos-cukkinikremleves-piritott-magvakkal

Hozzávalók
2 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
5 gerezd
fokhagyma
500 g
cukkini
150 g
zeller
bors
600 ml
zöldségalaplé
100 ml
főzőtejszín
0.5 csokor
petrezselyem
30 g
kéksajt
A tálaláshoz
20 g
pirított dió
20 g
pirított tökmag
30 g
kéksajt
1 ek
méz

Elkészítés
  1. Olívaolajat hevítünk egy lábasban, és megpirítjuk benne a felaprított vöröshagymát és fokhagymát. 

  2. Ezután jöhet bele a felkockázott cukkini és zeller, majd sózzuk, borsozzuk. Tovább pirítjuk pár percig, majd felöntjük alaplével. Nagyobb lángon főzzük kb. 15 percig, míg megpuhulnak a zöldségek.

  3. Egy turmixba szedjük a levest, hozzáadjuk a tejszínt, a petrezselymet és a kéksajtot, majd simára turmixoljuk.

  4. Pirított magvakkal, kéksajttal és egy kis mézzel meglocsolva tálaljuk. 

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ez a leves olyan elegáns, hogy ha megszólalna, francia akcentussal kérne egy pohár bort. A kéksajt és a cukkini krémes randevúját a pirított magvak ropogós tapssal ünneplik.

pictogram

Vega

Ez a márványsajtos cukkinikrémleves pirított magvakkal igazi ínyenc fogás, mégis egyszerűen elkészíthető. A cukkini és zeller lágy ízvilágát karakteres kéksajt bolondítja meg, amit a ropogós, pirított magvak tökéletesen kiegészítenek.

Hozzávalók

4 fő részére
2 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
5 gerezd
fokhagyma
500 g
cukkini
150 g
zeller
bors
600 ml
zöldségalaplé
100 ml
főzőtejszín
0.5 csokor
petrezselyem
30 g
kéksajt
A tálaláshoz
20 g
pirított dió
20 g
pirított tökmag
30 g
kéksajt
1 ek
méz

Elkészítés

  1. Olívaolajat hevítünk egy lábasban, és megpirítjuk benne a felaprított vöröshagymát és fokhagymát. 

  2. Ezután jöhet bele a felkockázott cukkini és zeller, majd sózzuk, borsozzuk. Tovább pirítjuk pár percig, majd felöntjük alaplével. Nagyobb lángon főzzük kb. 15 percig, míg megpuhulnak a zöldségek.

  3. Egy turmixba szedjük a levest, hozzáadjuk a tejszínt, a petrezselymet és a kéksajtot, majd simára turmixoljuk.

  4. Pirított magvakkal, kéksajttal és egy kis mézzel meglocsolva tálaljuk. 

marvanysajtos-cukkinikremleves-piritott-magvakkal
Márványsajtos cukkinikrémleves pirított magvakkal (Fotó: Street Kitchen)

Egy szelet friss, ropogós kenyérrel vagy pirítóssal kiegészítve akár könnyű ebédként is megállja a helyét. Ha vendégeket vársz, ezzel a levessel garantáltan lenyűgözöd őket!

A márványsajtos cukkinikrémleves pirított magvakkal levett a lábadról? Nem csodáljuk! De nyugi, nem ez az egyetlen krémleves, amivel pillanatok alatt meglehetsz! Ha nincs sok időd, de villantanál valami tuti levessel, akkor itt van még három frankó recept!

Currys sárgaborsó-krémleves

Póréhagymás burgonyakrémleves

Fokhagymás zellerkrémleves

Ha tetszett a Márványsajtos cukkinikrémleves pirított magvakkal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept