Saláták

Mediterránsalátakrutonnalésmozzarellával

Mediterrán saláta krutonnal és mozzarellával

Hozzávalók
A krutonhoz
2 szelet
kenyér
bő olaj a sütéshez
A salátához
2 ek
fenyőmag
0.25 db
radicchio saláta
50 g
madársaláta
80 g
olajbogyó
80 g
aszalt paradicsom
150 g
színes koktélparadicsom
40 g
spenótlevél
0.5 fej
lila hagyma
(kb. 50 g)
100 g
vizes mozzarella
1 csipet
durva bors
2 ek
olívaolaj

Elkészítés

A kenyeret kb. 1 centis kockákra vágjuk, és 180 fokos olajban 1-2 perc alatt ropogósra sütjük, majd egy konyhai papírtörlőre szedjük. A fenyőmagot közepesen forró, száraz serpenyőben 1-2 perc alatt megpirítjuk, majd félretesszük.

A radicchiót kisebb-nagyobb darabokra vágjuk, és egy tálba tesszük a madársalátával, az olajbogyóval, a csíkokra vágott aszalt paradicsommal, a szeletelt koktélparadicsomokkal, a spenóttal, a vékony szeletekre vágott lila hagymával és alaposan összekeverjük. Rátépkedjük a mozzarellát, megszórjuk a durva borssal, a fenyőmaggal és a krutonnal, a végén pedig meglocsoljuk olívaolajjal.

mediterran-salata-krutonnal-mozzarella-burrata-4
Mediterrán saláta krutonnal és mozzarellával (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 15 perc

 

Nem csak nyáron, hanem egész évben fontos a vitaminpótlás. A legfinomabb módja ennek pedig nem más, mint ha jobbnál jobb házi salikkal viszitek be a nyomelemeket! Egy egyedi dresszing a leghétköznapibb salátát is feldobja, de ezek így, ahogy vannak, brutálisan finomak:

Csirkemelles-joghurtos madársaláta

Citrusos-sörös csirkeszárny fűszeres mogyorós nyári salátával

Grillezett spárgás saláta mozzarellával

www.streetkitchen.hu

Ez a saláta akár önmagában, egy könnyű vacsiként is megállja a helyét, de egy frankó grillpartin a sültek szuper kísérője is lehet.

Hozzávalók

2 főre
A krutonhoz
2 szelet
kenyér
bő olaj a sütéshez
A salátához
2 ek
fenyőmag
0.25 db
radicchio saláta
50 g
madársaláta
80 g
olajbogyó
80 g
aszalt paradicsom
150 g
színes koktélparadicsom
40 g
spenótlevél
0.5 fej
lila hagyma
(kb. 50 g)
100 g
vizes mozzarella
1 csipet
durva bors
2 ek
olívaolaj

A kenyeret kb. 1 centis kockákra vágjuk, és 180 fokos olajban 1-2 perc alatt ropogósra sütjük, majd egy konyhai papírtörlőre szedjük. A fenyőmagot közepesen forró, száraz serpenyőben 1-2 perc alatt megpirítjuk, majd félretesszük.

A radicchiót kisebb-nagyobb darabokra vágjuk, és egy tálba tesszük a madársalátával, az olajbogyóval, a csíkokra vágott aszalt paradicsommal, a szeletelt koktélparadicsomokkal, a spenóttal, a vékony szeletekre vágott lila hagymával és alaposan összekeverjük. Rátépkedjük a mozzarellát, megszórjuk a durva borssal, a fenyőmaggal és a krutonnal, a végén pedig meglocsoljuk olívaolajjal.

mediterran-salata-krutonnal-mozzarella-burrata-4
Mediterrán saláta krutonnal és mozzarellával (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 15 perc

 

Nem csak nyáron, hanem egész évben fontos a vitaminpótlás. A legfinomabb módja ennek pedig nem más, mint ha jobbnál jobb házi salikkal viszitek be a nyomelemeket! Egy egyedi dresszing a leghétköznapibb salátát is feldobja, de ezek így, ahogy vannak, brutálisan finomak:

Csirkemelles-joghurtos madársaláta

Citrusos-sörös csirkeszárny fűszeres mogyorós nyári salátával

Grillezett spárgás saláta mozzarellával

Ha tetszett a Mediterrán saláta krutonnal és mozzarellával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept