Hozzávalók
- 500 g zöldspárga (tisztítva)
- 4 ek szárítottparadicsom-olaj
- só, bors
- 10 db szárított paradicsom
- 2 szál újhagyma
- 1 db citrom
- 1 csokor bazsalikom
- 4 ek bolti ropogós hagyma
- 2 db light mozzarella
Hozzávalók
- 500 g zöldspárga (tisztítva)
- 4 ek szárítottparadicsom-olaj
- só, bors
- 10 db szárított paradicsom
- 2 szál újhagyma
- 1 db citrom
- 1 csokor bazsalikom
- 4 ek bolti ropogós hagyma
- 2 db light mozzarella
A spárgás saláta lelke nem más, mint a zöldspárga. Az elkészítéséhez a fás szárától megfosztott, megmosott spárgát meglocsoljuk a szárított paradicsom olajával, enyhén sózzuk, borsozzuk, majd egy nagyon forró grillserpenyőben 5-10 perc alatt megsütjük.
A szárított paradicsomot félbevágjuk, az újhagymát felszeleteljük, majd összeforgatjuk a spárgával. Ráreszeljük a citrom héját, ráfacsarjuk a levét, rátépkedjük a bazsalikomot, végül az egészet megszórjuk a ropogós hagymával. A salátát a mozzarellával fogyasztjuk.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a spárgás mozzarellás saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Ha valaki egészségesen és fitten szeretne étkezni, akkor sem kell feltétlen töménytelen mennyiségben húst enni. Rengeteg zöldségnek, különös tekintettel a babfélékre, nagyon magas a fehérjetartalma, ami a legtöbb diétás étkezés alapjául szolgál. Nem kell teljesen vegának (se vegánnak!) lenni, de néhány húsmentes nap beiktatása a szervezetünknek és a környezetnek is hasznára válik. Ezekre a napokra mutatunk pár tuti receptet!
Brokkolis-zöldfűszeres omlett cottage cheese-zel
Grillsajt bazsalikomos pirított cannellinivel és céklával
Snidlinges piri-piri sült kelbimbó
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 0 g
Kalória: 60 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 10.72 g
Szénhidrát: 21.54 g
Zsír: 0.03 g
Kalória: 119.25 kcal