A meggyet 2-3 perc alatt felfőzzük a porcukorral, a citromlével és a fahéjjal, majd besűrítjük a vízzel kikevert keményítővel. Hagyjuk kihűlni.
A pudingport kikeverjük a tejjel és a cukorral, és sűrű krémet főzünk belőle, majd kihűtjük. A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, majd egy spatulával beleforgatjuk a pudingba.
4 részre osztjuk a krémet a poharakban, rárakjuk a meggyragut, és megszórjuk a pirított mandulával. Tálalás előtt 1 órára hűtőbe tesszük.
Meggyes-csokipudingos pohárkrém (Fotó: Street Kitchen)
Gyors, megúszós, olcsó, de mutatós desszert, ami megállja a helyét az ünnepi asztalon is. De nyugi, ha két ünnep között ennétek, akkor sem lesz baj.
Hozzávalók
4 főre
A meggyraguhoz
250 g
fagyasztott meggy
2 ek
porcukor
1 tk
friss citromlé
1 csipet
őrölt fahéj
1 tk
keményítő
2 ek
víz
A krémhez
1 csomag
csokis pudingpor
(52 g-os kiszerelés)
4 ek
kristálycukor
500 ml
tej
200 ml
hideg habtejszín
1 csomag
habfixáló
(10 g-os kiszerelés)
4 ek
pirított mandula
A meggyet 2-3 perc alatt felfőzzük a porcukorral, a citromlével és a fahéjjal, majd besűrítjük a vízzel kikevert keményítővel. Hagyjuk kihűlni.
A pudingport kikeverjük a tejjel és a cukorral, és sűrű krémet főzünk belőle, majd kihűtjük. A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, majd egy spatulával beleforgatjuk a pudingba.
4 részre osztjuk a krémet a poharakban, rárakjuk a meggyragut, és megszórjuk a pirított mandulával. Tálalás előtt 1 órára hűtőbe tesszük.
Meggyes-csokipudingos pohárkrém (Fotó: Street Kitchen)
Ha tetszett a Meggyes-csokipudingos pohárkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!