Megúszós sütik

Meggyeskevertsüti

Meggyes kevert süti

Hozzávalók
150 g
szoba-hőmérsékletű vaj
130 g
kristálycukor
3 db
tojás
10 g
vaníliás cukor
220 g
finomliszt
12 g
sütőpor
1 csipet
110 ml
tej
1 üveg
magozott meggybefőtt
(700 g-os kiszerelés)
1 ek
porcukor

Elkészítés

Kevert meggyes vagy meggyes kevert süti – akárhogy keverjük-kavarjuk a szavakat, na meg az alapanyagokat, a végeredmény egy ütős, mégis hihetetlenül egyszerű meggyes süti lesz, amivel nem lehet betelni.

Meggyes kevert tészta:

A vajat habosra keverjük a cukorral, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat is. Mehet bele a vaníliás cukor, a liszttel elkevert sütőpor és só, majd a tej. 

A meggyet lecsepegtetjük és a meggyszemeket is a sütibe keverjük. Egy kb. 20 x 28 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát úgy, hogy a közepén enyhe mélyedést alakítunk ki, így nem fog a közepe jobban megnőni sütés közben, és egyenletesebb lesz a süti teteje. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, felszeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk a kész kevert meggyes sütit.

Meggyes kevert süti, kevert meggyes, kevert meggyes piskóta, meggyes suti, meggyes süti recept
Meggyes kevert süti (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 10-15 perc
  • Sütési idő: 40 perc

A kevert sütik a legjobbak a világon. Egyszerűek és nagyszerűek, ráadásul minden esetben megúszósak. A meggyes süti recept után kalandozzatok el más kevert sütemények irányába is:

Rebarbarás kevert süti

Szilvabefőttes-pudingporos kevert süti

Cukormentes őszibarackos kevert süti

www.streetkitchen.hu

Olyan, mint egy könnyed meggyes piskóta, csak szerintem még finomabb. Nem kell fehérjét felverni a piskótához, csak mindent összekeverni és megsütni, a végeredmény pedig egy puha vajas-meggyes süti lesz!

Hozzávalók

15 szelethez
150 g
szoba-hőmérsékletű vaj
130 g
kristálycukor
3 db
tojás
10 g
vaníliás cukor
220 g
finomliszt
12 g
sütőpor
1 csipet
110 ml
tej
1 üveg
magozott meggybefőtt
(700 g-os kiszerelés)
1 ek
porcukor

Kevert meggyes vagy meggyes kevert süti – akárhogy keverjük-kavarjuk a szavakat, na meg az alapanyagokat, a végeredmény egy ütős, mégis hihetetlenül egyszerű meggyes süti lesz, amivel nem lehet betelni.

Meggyes kevert tészta:

A vajat habosra keverjük a cukorral, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat is. Mehet bele a vaníliás cukor, a liszttel elkevert sütőpor és só, majd a tej. 

A meggyet lecsepegtetjük és a meggyszemeket is a sütibe keverjük. Egy kb. 20 x 28 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát úgy, hogy a közepén enyhe mélyedést alakítunk ki, így nem fog a közepe jobban megnőni sütés közben, és egyenletesebb lesz a süti teteje. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, felszeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk a kész kevert meggyes sütit.

Meggyes kevert süti, kevert meggyes, kevert meggyes piskóta, meggyes suti, meggyes süti recept
Meggyes kevert süti (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 10-15 perc
  • Sütési idő: 40 perc

A kevert sütik a legjobbak a világon. Egyszerűek és nagyszerűek, ráadásul minden esetben megúszósak. A meggyes süti recept után kalandozzatok el más kevert sütemények irányába is:

Rebarbarás kevert süti

Szilvabefőttes-pudingporos kevert süti

Cukormentes őszibarackos kevert süti

Ha tetszett a Meggyes kevert süti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept