Kevert meggyes vagy meggyes kevert süti – akárhogy keverjük-kavarjuk a szavakat, na meg az alapanyagokat, a végeredmény egy ütős, mégis hihetetlenül egyszerű meggyes süti lesz, amivel nem lehet betelni.
Meggyes kevert tészta:
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat is. Mehet bele a vaníliás cukor, a liszttel elkevert sütőpor és só, majd a tej.
A meggyet lecsepegtetjük és a meggyszemeket is a sütibe keverjük. Egy kb. 20 x 28 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát úgy, hogy a közepén enyhe mélyedést alakítunk ki, így nem fog a közepe jobban megnőni sütés közben, és egyenletesebb lesz a süti teteje. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, felszeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk a kész kevert meggyes sütit.

- Elkészítési idő: 10-15 perc
- Sütési idő: 40 perc